Ερωτηματικά για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που ζήτησε ο Τσίπρας από τον Παυλόπουλο

Ερωτηματικά για το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που ζήτησε ο Τσίπρας από τον Παυλόπουλο

Από τα Ιεροσόλυμα, ο Τσίπρας τηλεφώνησε στον Παυλόπουλο που έφευγε για Ρώμη - Στην ατζέντα ασφαλιστικό και προσφυγικό - Η σύσκεψη των αρχηγών θα μπορούσε να συγκληθεί ακόμα και το Σαββατοκύριακο, καθώς ο Πρόεδρος επιστρέφει Ελλάδα μεσημέρι Παρασκευής

Σε άμεση υλοποίηση των σκέψεων που υπήρχαν για συμβούλιο πολιτικών αρχηγών προχωρά ο Αλέξης Τσίπρας καθώς όπως ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Προκόπη Παυλόπουλο με αφορμή το ταξίδι στο Ισραήλ, του ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μετά την επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Ρώμη.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το πολιτικό συμβούλιο μπορεί να διεξαχθεί και μέσα στο Σαββατοκύριακο καθώς ο Προκόπης Παυλόπουλος επιστρέφει στην Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής. Κυβερνητικές πηγές προσθέτουν ότι εκτός από το ασφαλιστικό στην ατζέντα θα βρεθεί και το προσφυγικό.

Με το τηλεφώνημα από τα -Ιεροσόλυμα μάλιστα - στον κ. Παυλόπουλο, ο κ. Τσίπρας επισπεύδει τις πρωτοβουλίες του για τον εθνικό διάλογο, καθώς o σχεδιασμός της Δευτέρας έλεγε ότι θα κάνει τις κινήσεις του μόλις επιστρέψει από το Ισραήλ, δηλαδή από την Παρασκευή. Η επίσπευση αυτή πιθανόν συνδέεται τόσο με τις ασφυκτικές πιέσεις των δανειστών, που ζητούν οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό να έχουν ψηφιστεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου, όσο και με μία προσπάθεια εκμετάλλευσης από την κυβέρνηση της εσωκομματικής κρίσης που ταλανίζει τη ΝΔ.

Ο πρωθυπουργός επιδιώκει να θέσει το συντομότερο την αντιπολίτευση και ειδικά την αξιωματική αντιπολίτευση προ των ευθυνών της και ενώπιον συγκεκριμένων διλημμάτων, τα οποία έτσι κι αλλιώς τίθενται από τους ίδιους δανειστές μετ’ επιτάσεως τόσο για το περιεχόμενο των πολιτικών που πρέπει να ψηφιστούν, όσο και για το χρόνο έγκρισής τους. Και να αξιοποιήσει ακριβώς αυτή την πίεση που ασκούν οι δανειστές προς την κυβέρνησή του, διοχετεύοντάς την και προς τα κόμματα που ψήφισαν το μνημόνιο και δέχονται επιρροές από τα ευρωπαϊκά κέντρα, τα οποία απαιτούν τις συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Έτσι κι αλλιώς ο πρωθυπουργός φαίνεται να έκρινε πάντως ότι δεν μπορούσε να αφήσει άλλο να σέρνεται η εξαγγελία του περί εθνικού διαλόγου, καθώς οι αρνητικές αντιδράσεις των περισσοτέρων κομμάτων της αντιπολίτευσης, δημιουργούσαν ένα κλίμα απομείωσης του κύρους και της εμβέλειας της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Παυλόπουλος σε Τσίπρα: Χρειάζεται γραπτό αίτημα

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τον ΠτΔ να γίνει η σύσκεψη το Σάββατο, καθώς ο πρωθυπουργός την Κυριακή και τη Δευτέρα θα απουσιάζει σε Βρυξέλλες και Παρίσι.

Ο κ. Παυλόπουλος απάντησε στον πρωθυπουργό ότι για τη διεξαγωγή της σύσκεψης δεν αρκεί το προφορικό αίτημα αλλά πρέπει να κάνει ο ίδιος ο κ. Τσίπρας τηλεφωνικές συνενοήσεις με τους αρχηγούς και στη συνέχεια να το υποβάλλει γραπτώς στην Προεδρία της Δημοκρατίας. Μόλις ο κ. Παυλόπουλος παραλάβει και επίσημα το αίτημα, θα κάνει ο ίδιος έναν κύκλο συνεννοήσεων με τους αρχηγούς για να καθοριστεί η ημέρα και η ώρα που θα συνεδριάσει το συμβούλιο.

Σημειωτέον ότι ο κ. Τσίπρας επιστρέφει από το Ισραήλ απόψε το βράδυ και προφανώς ο κύκλος των δικών του τηλεφωνημάτων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι αύριο το απόγευμα, όταν και επιστρέφει ο κ. Παυλόπουλος από τη Ρώμη προκειμένου να αρχίσει η επίσημη πρόσκληση των πολιτικών αρχηγών.

Από τον Πλακιωτάκη θα εκπροσωπηθεί η ΝΔ


Λίγη ώρα αφού έγινε γνωστό το αίτημα του πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γα σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, στελέχη της ΝΔ έλεγαν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα εκπροσωπηθεί στην σύσκεψη από τον μεταβατικό πρόεδρο Γιάννη Πλακιωτάκη. 

Στελέχη του κόμματος ωστόσο αναμένουν την επίσημη πρόσκληση για να λάβουν μέρος στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών και θέλουν ενημέρωση για την ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν προκειμένου να αξιολογηθεί αν χρειάζεται να προηγηθεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος προκειμένου να αποφασιστεί το πλαίσιο εντός του οποίου θα κινηθεί ο κ. Πλακιωτάκης.

Λεβέντης: Συναίνεση δεν σημαίνει να ψηφίζεις βλακώδη πράγματα

Να βάλει ένα τέλος στη σεναριολογία περί συνεργασίας με την κυβέρνηση επιχείρησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης δηλώνοντας το πρωί της Πέμπτης ότι «συναίνεση δεν σημαίνει να ψηφίζεις βλακώδη πράγματα».

«Αν αυτό έχουν στο μυαλό τους, αυτό είναι φασισμός» συμπλήρωσε. 

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους κατά της κυβέρνησης είπε ότι «κάνουν πράγματα που ούτε η χούντα δεν έκανε» επικεντρώνοντας την κριτική του στην τακτική κατάθεσης ογκοδέστατων τροπολογιών. «Είναι τρελοί και νομίζω ότι δολίως προχωρούν και σε διαδικασίες κατεπείγοντος και στην πρακτική κατάθεσης άσχετων τροπολογιών».

Χαρακτήρισε «λάθος» το ασφαλιστικό επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για περικοπή συντάξεων σε 80.000 πλούσιους με βάση εισοδηματικά κριτήρια. «Γιατί να παίρνει σύνταξη κάποιος που εισπράττει 7.000 ευρώ; Αν σταματήσει να τα εισπράττει, να επανέλθει η σύνταξή του» ανέφερε. «Με τα χρήματα αυτά δεν θα κόβαμε τις συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ» συμπλήρωσε.

ΣΧΟΛΙΑ (142)

Πωλείται

Πωλείται ζουρνάς αχρησιμοποίητος. Δώρο νταούλι. Αλέξης, περιοχή Κυψέλης.

Έσπερος

Εγώ δεν είμαι καλός χριστιανός , Τσίπρα, να με χαστουκίζουν και να γυρίζω και το άλλο μάγουλο. Είμαι οπαδός του "μάχαιραν έδωσες, μάχαιραν θα λάβεις". Εσύ που είσαι άθεος, φαντάζομαι, καταλαβαίνεις, λοιπόν, το γιατί δεν θα σου συναινέσω. Και, είναι και ζήτημα δικαιοσύνης. Η καταστροφή σου, που θα ακολουθήσει, θα είναι η τιμωρία σου για το έγκλημα της καταστροφής της χώρας. Της χώρας που μετά πεντε χρόνια βασάνων έβγαζε το κεφάλι της απ'το νερό, και ανενδοίαστα την έσπρωξες στην άβυσσο για να παίξεις τον πρωθυπουργό με τον θίασό σου.

Πρωην συριζαιος

Καμια ανοχη, στον τσιπρα και καμμενο, αυτος ηταν που ελεγε όχι στην συναινεση παλιοτερα. Αυτος ηταν που ελεγε ότι ψαχνουν συνενοχους και το καλυτερο είναι να φυγουν. Ηρθε η ωρα να φυγεις απατεωνα, με παταγο θα πεσεις. Ξεφτιλα, που είναι τα ισοδυναμα που ελεγες που εχεις ετοιμα προεκλογικα?

γ

τσιρκουλα τσιπρα ,τωρα αρχινας να καταλαβαινεις οτι οι ανοησιες που ελεγες δεν εφαρμοζοντζι και ζητας βοηθεια,δεν θα την εχεις ,πολιτικα θα σε ξεβρακωσουν ,θα γλυφεις εκει που φτυνει η αντιπολιτευση και δεν θα χορταινεις ,θα τα κανεις ολα μονος σου η βρωμικη δου απο εσενα και η ιστορια θα γραψει για την ανικανοτητα την αχρηστηλα που εχεις .θα γραφτεις ως ενας πρωθυπουργος στην ιστορια της ελλαδος της πλακας αστειος....ειναι και αυτο κατι

....

η πλακα ειναι οτι θα το κανουν παλι χωρις την χα!!! αχαχαχαχα ωραιο συμβουλιο μνημονιακων!

Ερχονται...

Ερχονται σύντομα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας ..οικουμενική..παράλληλο νόμισμα για 3 έως 5 χρόνια και έξοδος από το ευρώ...

ΕΩΣ ΕΔΩ. ΦΥΓΕΤΕ.

Δεν είναι επικοινωνιακό το πρόβλημα για να ψάχνει ο Τσίπρας φόρμουλες, πώς να πλασάρει τον συνταξιοδοτικό όλεθρο στο λαό. Αυτά τα μέτρα δεν αντέχονται. Μας πάνε κατευθείαν για βουλγαροποίηση και αφελληνισμό και της ιδιωτικής περιουσίας των Ελλήνων μετά το τραπεζικό μας σύστημα που το ξεπούλησαν στους ξένους για 5 δις. Γίνονται εγκλήματα. Ο λαός να σταθεί ανάχωμα όσο είναι καιρός. Τα κόμματα είναι πολυπρόσωπα και ξεπουλημένα. Ο λαός μόνο υπάρχει για αντίσταση.Το θέμα είναι κατεπείγον.

@invitation!!

Mπορούμε να έχουμε τον κατάλογο των προσκληθέντων Αρχηγών???

ΡΙΤΑ (Ν.Σμυρνη)

ΝΡΟΠΗ ΣΑΣ. Εκεί εκαταντήσαμε. ΣΑ ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΙΓΑΚΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. να έχει, και λυπούμαι που το λέω αυτό, ΟΡΘΟΤΕΡΑ ΘΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΚ ΠΑΡΑ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Και επαναλαμβάνω: ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΒΑΘΥΤΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΩ. Επαναλαμβάνω: ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Οι αμετανόητοι Συμμορίται σκληροί Κουμουνισται του ΚΚ που εκαταστρέψαν την Ελλάδα μας με το Συμμοριτοπόλεμο και το ΕΑΜΕΛΑΣ να έχουν πιό σωστή θέση κατά της ΜΑΣΚΑΡΑΤΑΣ ΑΥΤΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ παρά η ΝΔ η οποία ΑΓΡΟΝ ΗΓΟΡΑΖΕ και ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΦΕΡΕΤΑΙ. Δυστυχώς. ΝΤΟΠΗ ΣΑΣ. Εάν θέλετε την άποψή μου επί του θέματος ξέρετε ποιά είναι; ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ. Επιτέλους να φανεί Η ΓΥΜΝΙΑ ΤΟΥΣ. Τα άσκοπα τα λόγια τους, τα ευχολόγια, Η ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ την οποία και πρεσβεύουνε, Η ΟΥΤΟΠΙΚΟΤΗΣ ΤΩΝ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ. Το ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΟ των θεωριών τους. Τι τους έχει μείνει; Η ΚΑΚΙΑ. ΤΟ ΜΙΣΟΣ ΤΟΥΣ ΜΟΝΟ. Είδατε ο ΦΙΛΗΣ; Θέλουνε λέει να αλλάξουνε και τα βιβλία στα σχολεία να μαθαίνουνε τον Κουμουνισμό τους και την ΑΘΕΪΑ. Είδατε τι έγινε την Κυριακή που μας πέρασε με το ΣΑΜΠΟΤΑΖ; Εγώ πλέον σας το έχω ξαναπέι: Εάν δεν ήμουν με τη Νέα Δημοκρατία υπέρ του Έθνους μας και της Φυλής μας κλπκλπ υπρ της Θρησκείας μας και της Οικογενείας μας τελος πάντων, θα ήμουν με το ΚΚ. Μιά χαρά τα λέει και τα κάνει. Υπέρ του ΚΚ θα ήμουν. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Να το ξέρετε εκεί στη Ρηγίλλης και στη Συγγρού και σας το ξαναλέω: ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Τι άλλο θέλετε πιά να δείτε πιά; Την Ελλάδα μας στο ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ;

ΤΕΟ

ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΑΚΑΛΑ ΝΑ ΠΟΥΝ ΕΝΑ ΟΧΙ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΛΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΡΕΚΛΕΣ. ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΥΜΠΡΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΣΙΠΡΑ ΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΕΤΣΙ ΚΙΑΛΛΙΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ

ΕΓΩ

ΛΕΩ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ,ΑΡΓΗΣΑΜΕ ΗΔΗ,ΠΕΡΑΣΑΝ ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟΙ ΜΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

KINAL_KO1

Στην πρώτη του ερώτηση στη Βουλή, το ΚΙΝΑΛ ζητά αναλυτικά στοιχεία για τον στρατό των γενικών και ειδικών γραμματέων, μετακλητών και δημοσιογράφων που διορίστηκαν σε υπουργεία – Επίσης ρωτά για το κόστος των διορισμών

mitsotakis_germania

Οι πρώτες 14 ημέρες διακυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη έφεραν πολλές αλλαγές στην καθημερινή και πολιτική ζωή των Ελλήνων, γράφει ο γερμανικός Τύπος, επισημαίνοντας ότι ο νέος πρωθυπουργός της χώρας έλαβε χθες ψήφο εμπιστοσύνης από την ελληνική βουλή

petsas123-mesa

Την Τετάρτη το νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος, την Παρασκευή για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ, τη Δευτέρα για την κατάργηση του ασύλου - Σε Κύπρο, Γερμανία, Ολλανδία και Γαλλία τα πρώτα ταξίδια του πρωθυπουργού - Μέχρι τις 10 Αυγούστου οι τρεις ΚΥΑ για το Ελληνικό

26