Αρβανιτόπουλος: Με συκοφαντούσαν ότι έκλεινα τα δημόσια ΙΕΚ και τώρα ο Τσίπρας βάζει λουκέτο

Αρβανιτόπουλος: Με συκοφαντούσαν ότι έκλεινα τα δημόσια ΙΕΚ και τώρα ο Τσίπρας βάζει λουκέτο

Ο πρώην υπουργός Παιδείας απαντά στον Φίλη και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως λέει τον συκοφαντούσαν ότι έκλεινε τα δημόσια ΙΕΚ και τώρα εκείνοι βάζουν λουκέτο 

Αρβανιτόπουλος: Με συκοφαντούσαν ότι έκλεινα τα δημόσια ΙΕΚ και τώρα ο Τσίπρας βάζει λουκέτο
Να αποκαταστήσει την αλήθεια, όπως ο ίδιος λέει, σχετικά με την κατάσταση στα ΙΕΚ επιχειρεί ο πρώην υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

Αναφερόμενος στο γεγονός ότι για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια τα δημόσια ΙΕΚ παραμένουν κλειστά από 1η Οκτωβρίου, αφού δεν εξασφαλίστηκαν τα απαραίτητα κονδύλια για να προσληφθούν 7.000-8.000 εκπαιδευτές, ο κ. Αρβανιτόπουλος εξαπολύει δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα και την κατηγορεί ότι τους βάζει λουκέτο, ενώ παλαιότερα τον συκοφαντούσε ότι τα κλείνει εκείνος.

Κλείσιμο
Παραθέτει μάλιστα και τα στοιχεία για το πώς λειτουργούσαν όταν ήταν ο ίδιος υπουργός Παιδείας σημειώνοντας ότι:

«Το Σεπτέμβριο του 2013 ο κ. Φίλης και άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη του κ. Τσίπρα με συκοφαντούσαν ότι δήθεν έκλεινα τα δημόσια ΙΕΚ. Πριν τη μεταρρύθμιση του 2013 στα δημόσια ΙΕΚ φοιτούσαν 5.000 – 5.500 φοιτητές.  Και στα ιδιωτικά ξεπερνούσαν τους 10.000. Μετά την μεταρρύθμιση που κάναμε  το 2013, στα δημόσια  ΙΕΚ ενεγράφησαν περισσότεροι από 11.000 σπουδαστές στα επόμενα δύο ακαδημαϊκά έτη. Και στα ιδιωτικά ΙΕΚ  έπεσαν κάτω από 9.000. Η δική μας μεταρρύθμιση ισχυροποίησε τα δημόσια ΙΕΚ. Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα τους βάζει λουκέτο. Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης