ΝΔ: Με επιθέσεις στον Φίλη κλιμακώνεται ο προεκλογικός αγώνας των 4 υποψηφίων

ΝΔ: Με επιθέσεις στον Φίλη κλιμακώνεται ο προεκλογικός αγώνας των 4 υποψηφίων

Στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν θεωρούν τυχαία την τοποθέτηση του υπουργού που την συνδέουν με το Προσφυγικό και το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Άγκυρα -Καλούν να πάρουν θέση Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς

ΝΔ: Με επιθέσεις στον Φίλη κλιμακώνεται ο προεκλογικός αγώνας των 4 υποψηφίων
«Βούτυρο στο ψωμί» της σπαρασσόμενης αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτέλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκη Φίλη με τις οποίες αμφισβήτησε τη Γενοκτονία των Ποντίων, καθώς έγιναν η αφορμή για να επιτευχθεί το πρώτο άτυπο μορατόριουμ στη σκληρή αντιπαράθεση των τεσσάρων υποψηφίων αρχηγών.

Από τη στιγμή που είδαν το φως της δημοσιότητας οι ισχυρισμοί του κ. Φίλη, οι τέσσερις «γαλάζιοι» υποψήφιοι Άδωνις Γεωργιάδης, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας υπέστειλαν –προσωρινά;- τις σημαίες του εσωτερικού διχασμού και εστίασαν το σύνολο των πυρών τους στην κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση και στον υπουργό Παιδείας.  
Κλείσιμο

Στην αξιωματική αντιπολίτευση δεν θεωρούν τυχαία την τοποθέτηση του υπουργού που την συνδέουν με το προσφυγικό και την προσπάθεια συνδιαλλαγής με την Τουρκία. Γι΄ αυτό και δηλώνουν αποφασισμένοι να συντηρήσουν την αντιπαράθεση με σκοπό να υποχρεώσουν τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πάρει θέση είτε καλύπτοντας τον υπουργό του είτε αποπέμποντάς τον.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελος Μεϊμαράκης υπήρξε απολύτως σαφής ως προς αυτό, όταν από την Κόρινθο δήλωνε τη Τετάρτη ότι «θα σύρουμε τον κ. Τσίπρα στη Βουλή», κάνοντας αναφορά στην ερώτηση που έχει ήδη υποβάλλει ο Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της «ώρας του πρωθυπουργού».

Ο κ. Μεϊμαράκης υποστήριξε ότι οι δηλώσεις Φίλη είναι ανοικτές σε πολλές ερμηνείες και σενάρια, λέγοντας:

*Πρώτον, ότι τα πιστεύει, γιατί είναι απαίδευτος. 

*Δεύτερον, ότι θέλει να δημιουργήσει ένα θέμα για να σκεπάσει επικοινωνιακά τα δύσκολα μέτρα που πάνε να περάσουν, και 

*Τρίτο και χειρότερο, ότι πάει να δημιουργήσει «καλό κλίμα», στέλνοντας μήνυμα για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία, όπως αυτή ανακοινώθηκε μετά τις εκλογές που κέρδισε ο Ερντογάν. 

Όλα αυτά είναι επικίνδυνα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ. Γιατί, εάν τα πιστεύει -δικαίωμά του-, αλλά δεν κάνει για υπουργός Παιδείας και πρέπει να φύγει. Εάν το λέει για επικοινωνιακούς λόγους, είναι επίσης επικίνδυνος και δεν πρέπει να φύγει μόνο αυτός. Πρέπει και ο Πρωθυπουργός να πάρει ξεκάθαρη θέση. 

«Εάν πάλι το λέει στέλνοντας μήνυμα στους Τούρκους, του απαντάμε ότι μπορεί να βρισκόμαστε σε οικονομική κρίση, αλλά εκπτώσεις στα εθνικά θέματα οι Έλληνες δεν πρόκειται ποτέ να κάνουμε», τόνισε. «Δεν θα αφήσουμε να παραγραφεί και να καταγραφεί διαφορετικά η ελληνική ιστορία».

«Μην κάνουν την πάπια»

Κάνοντας λόγο για «επικίνδυνα εθνικά παιχνίδια», ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι εκεί που «είχαμε τη θεωρία των παιγνίων στα οικονομικά με τον Βαρουφάκη, βλέπω τώρα να έχουμε άλλα εθνικά παιχνίδια με τον κ. Φίλη». Κάλεσε δε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τους υπουργούς Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και Πάνο καμμένο να πάρουν θέση. «Είναι πολύ σοβαρό το ζήτημα για να κάνουν το παγώνι, για να κάνουν την πάπια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην ερώτηση για τον πρωθυπουργό που υπεβλήθη από τον κ. Βορίδη –τον «εκλεκτό συνάδελφο βουλευτή», όπως τον χαρακτήρισε- αναρωτήθηκε αν θα προσέλθει ο κ. Τσίπρας για να απαντήσει, απιθώνοντάς του και σκληρή προειδοποίηση: «Αλλά και αν δεν έρθει», είπε ο κ. Μεϊμαράκης, «να ξέρετε θα τον σύρουμε για τα εθνικά θέματα να έρθει στη Βουλή και να δώσει τις απαντήσεις που οφείλει, για να γνωρίζουμε οι Έλληνες πολίτες πώς θα προχωρήσει η χώρα». Και κατέληξε:  «Δεν μπορεί πίσω από το χρέος, από την οικονομική πολιτική να κάνει κρυφές συναλλαγές και να έχει κρυφή ατζέντα για όλα αυτά τα ζητήματα». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης