Δραγασάκης: «Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ και τον Πρόεδρο Ομπάμα»

Δραγασάκης: «Ευχαριστούμε τις ΗΠΑ και τον Πρόεδρο Ομπάμα»

«Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια την αμερικανική κυβέρνηση και τον Πρόεδρο Ομπάμα, καθώς, χωρίς τη δική τους βοήθεια και την επιμονή ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει το ζήτημα του χρέους, ίσως να μην είχαμε πετύχει» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης

Την άποψη ότι σήμερα συγκρούονται δύο μοντέλα, εκείνο της μεγέθυνσης δια της φτωχοποίησης με εκείνο της βελτίωσης οικονομικών μεγεθών μέσα από την ανάπτυξη, διατύπωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Τόνισε δε ότι «η συμφωνία ακόμη δεν είναι βέβαιη, υπάρχουν δυνάμεις που τη βλέπουν ως ήττα τους, ακόμη και αν δεν είναι η συμφωνία που θα θέλαμε».

Οπως είπε: «Στην προσπάθεια για αλλαγή υποδείγματος υπάρχει εσωτερικό και εξωτερικό όριο. Σήμερα όμως δημιουργούμε ρωγμές. Αυτή η προσπάθεια δεν είναι στιγμιαία, δεν είναι μονόπρακτο, αλλά μια εξελικτική διαδικασία. Εκείνο που επιχειρούσαμε κι επιχειρούμε είναι η αλλαγή υποδείγματος σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η προσπάθεια της κυβέρνησης συνεχίζεται, δεν σταματά».

Αναφερόμενος στους Ευρωπαίους είπε ότι «αρνήθηκαν να δουν την αποτυχία των προγραμμάτων του παρελθόντος, θέλοντας να εμφανίσουν την Ελλάδα ως ειδική περίπτωση» και πως πέρασαν από το πεδίο των επιχειρημάτων σε εκείνο του εκβιασμού, ενώ σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη διαμεσολάβησή τους: «Πρέπει να ευχαριστήσω δημόσια την αμερικανική κυβέρνηση και τον κύριο Ομπάμα καθώς χωρίς τη δική τους βοήθεια και την επιμονή ότι η συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει το ζήτημα του χρέους ίσως να μην είχαμε πετύχει», υπογράμμισε. Οταν λίγο αργότερα ο δημοσιογράφος του επισήμανε ότι υπάρχουν αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα για το ευχαριστώ στις ΗΠΑ, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήγησε ότι ευχαρίστησε τις ΗΠΑ για τη διαμεσολάβησή τους, καθώς, μέσω αυτής, κατανοήθηκε η ανάγκη για ύπαρξη συμφωνίας. «Το θεωρώ ιστορικό γεγονός» είπε ο κ. Δραγασάκης και συμπλήρωσε πως στον αντίποδα, σε θέματα «που μας πονούν», όπως τα εργασιακά οι ΗΠΑ άσκησαν σφοδρή πίεση.
Υπογράμμισε ότι «έχοντας συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις, δεν αντιλαμβάνομαι αυτό που συμβαίνει ως ήττα μας, αλλά ως ήττα της φοβικής Ευρώπης» και τόνισε ότι «πλέον υπάρχουν ρωγμές, οι συνθήκες στην Ευρώπη δεν είναι 18-1».

Είπε επίσης ότι: «Υπάρχει πεδίο κριτικής και αυτοκριτικής. ΄Οταν έλεγα να "κρατάμε μικρά καλάθια" δεχόμουν σφοδρή κριτική» αλλά πως «σήμερα όμως δεν έχει νόημα να ξαναγράψουμε την ιστορία. Πλέον έχει σημασία να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε στο μέλλον».

Στη συνέχεια δήλωσε: «Οι ατομικές ευθύνες υπάρχουν» τόνισε και συμπλήρωσε: «Υπάρχει και μια διαδικασία μάθησης». Ο κ Δραγασάκης δήλωσε πως «το πρώτο διάστημα είχαμε αρκετές αδυναμίες. Δεν είχαμε προετοιμαστεί για το σύστημα που υπάρχει στην Ευρώπη».

Στη συνέχεια αποκάλυψε πως στην Ευρώπη δεν γίνεται κάποιος να εκφράσει αντίθετη άποψη: «Όταν λες κάτι αντίθετο είσαι παραβάτης» είπε.

«Οι προθέσεις τους ήταν πολιτικές. Ήθελαν να ρίξουν την κυβέρνηση» είπε μετά ο κ. Δραγασάκης και συμπλήρωσε πως: «Δεν είχαμε εντολή, ούτε θέλαμε να πάμε σε ρήξη», τονίζοντας επίσης πως η συμφωνία έχει αρκετά αρνητικά, αλλά και πολλά θετικά.
 
«Έχουμε εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τρία έτη. Μπορούμε να κάνουμε πράγματα, που να αντανακλούν τις δικές μας θέσεις» σχολίασε.

«Αποτρέψαμε το κούρεμα των καταθέσεων. Θα ήταν οδυνηρό.
Αν δεν πετυχαίναμε συμφωνία, δεν θα υπήρχε χρήμα στις τράπεζες, θα άρχιζαν οι ελλείψεις στην οικονομία, οι τράπεζες θα χρεοκοπούσαν ή θα έκλειναν ή να ανακεφαλαιοποιηθούν. Για ανακεφαλαιοποίηση δεν υπήρχαν λεφτά, άρα θα στρεφόμασταν στις καταθέσεις. Αν δημιουργούνταν χαοτική κατάσταση δεν θα ίσχυε στην πράξη η εγγύηση για τις καταθέσεις έως 100 χιλιάδες» αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

ΣΧΟΛΙΑ (98)

δεν ήταν μόνο ο Σημίτης τελικά...!

Το μόνο κοινό όλων των κομμάτων-αποκομμάτων ο απόλυτος ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ!!!

teo

ΦΑΣΙΣΤΕΡΟΣ YES MAN !!!!! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕ !!!!!

yes sir

καλέ ρε σε τίποτα να πούνε ΌΧΙ κάτι ρε γάμωτο κάτι τι λίγο τσαμπουκά αυτοί λένε ναι πριν ακόμη τους ζητήσουν τιποτα

@Αμ...δέ..!

Αν εσύ τους ψήφισες για το ΟΧΙ που δεν "έρχεται" κάτσε στην ουρά και περίμενε!!!!

Πόπη

Ελπίζω να μη ξεπεράσεις τον Σημίτη στα ......ευχαριστώ τις ΗΠΑ.

naso

Η αναγνώριση των πραγματικών φίλων μας αμερικανών για να είναι στην ουσία ειλικρινής πρέπει να συνοδεύεται από την αναγνώριση πέραν της ελληνικής ηγεσίας και από εκείνη όλου χωρίς εξαιρέσεις του ελληνικού λαού και όταν θα γίνει αυτό από όλους όχι μόνο της πλειοψηφίας θα σημαίνει ότι ο ελληνικός λαός ωρίμασε και αναγνωρίζει τους πραγματικούς φίλους με πραγματική προσπάθεια και ενδιαφέρον που φέρνει θετικά αποτελέσματα και όχι άλλων μόνο με κενές καλές προθέσεις χωρίς αξία. Οι έλληνες χωρίς να ξεχνούν τις έμπρακτες προσπάθειες να έχουν μια ειλικρινή αναγνώριση έμπρακτα σε συμμαχία και έμπρακτη ανταπόδοση αυτό δηλαδή που είναι μια πραγματική φιλία λαών και τότε όλοι έχουν μόνο να κερδίζουν όχι ως υποταγμένοι ή ακόλουθοι αλλά ως αδιάσπαστο μέλος της συμμαχίας. Επίσης πάρα πολύ ελληνοαμερικανοί και άλλοι φίλοι της Ελλάδας έκαναν και κάνουν ότι μπορούν να βγάλουν την Ελλάδα από την αταξία προωθώντας βιώσιμη λύση όμως οι έλληνες να παραμείνουν ενωμένοι και να θέλουν να βοηθήσουν πρώτα τους εαυτούς τους διότι σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχουν καθόλου περιθώρια λαθών που κοστίζουν όλο και πιο ακριβά.

GKP.

Δεύτερο Δημόσιο Ευχαριστώ, μετά το Ευχαριστώ του Σημίτη(Αβουρή) στην Ελληνική Βουλή για την κρίση στα Ίμια.Το ανησηχητικό και πολύ άσχημο είναι ότι το Δεύτερο ευχαριστώ έρχεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της δήθεν αριστεράς του Τσίπρα.ΞΕΦΤΥΛΕΣ.

Άλλο το ένα και άλλο το άλλο

Αριστεροί ΟΧΙ κουμουνιστοσυμμορίτες, γιαυτό λένε ευχαριστώ στους Αμερικάνους

@όχι άλλη Αριστερά..όχι άλλη Αριστερά...όχι άλλη.

Τι θές να πείς κι εσύ???Να περιμένουμε πάαααλι(!) τους κουμμουνιστοσυμμορίτες(!) για το μεγάλο όχι???Μάλλον για να αποτελειώσουν ότι άφησαν μισοτελειωμένο αυτοί θέλουν να μας ξανάλθουν!!!!

Η ιστορική αυτή φράση, τώρα σας ανήκει!

Ρε παιδιά μονοπώλιο το πήρατε. Που είναι οι Αριστεροί αναγνώστες να κάνουν κανένα σχόλιο και αυτοί? (Όχι στο δικό μου, στου Δραγασάκη). Primperan για αντιεμετικό, χα χα χα... Όσοι τους ψήφισαν πρέπει να νιώθουν πολύ προδωμένοι. Τα χαστούκια πέφτουν καθημερινά! Και ακόμα δεν ήρθαν τα μπιλετάκια των φόρων, ΕΝΦΙΑ, κλπ...

Πολιτικές ιδιοφυίες

Μόλις μπήκε στην ίδια θέση με τον Σημίτη. Τι θες και μιλάς παιδάκι μου;

aragorn

εχει δει πολλες φορες το βιντεο με τον σημιτη να ευχαριστει τους αμερικανους για τα Ιμια.

Αυτά τα λαμόγια ψηφίσαμε

Δυστυχώς αυτοι μας κυβερνούν ,γι'αυτο πάμε οπως πάμε ,δηλαδη στα τυφλά.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

apo1

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγησε για ποιον λόγο συνεκλήθη εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ και επισήμανε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές προκλήσεις

37
fatih_main01

Τι αναφέρει, σύμφωνα με το Bloomberg, το προσχέδιο δήλωσης που θα εκδώσει το Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων, εκφράζοντας παράλληλα αλληλεγγύη στην Κύπρο - Τα σενάρια για την στάση της Συνόδου Κορυφής έναντι της Τουρκίας - Σκέψεις για τελεσίγραφο στην Άγκυρα, ωστόσο τουλάχιστον τέσσερα κράτη αντιδρούν στο ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων

113
akinci

Ο Μουσταφά Ακιντζί έκανε λόγο για «ιστορικό λάθος» των εταιρειών που έχουν πάρει άδειες στην Κυπριακή ΑΟΖ – Κατηγορεί την ΕΕ και τις ΗΠΑ για τη στήριξή τους στην Κύπρο

3
kalpess_arthrooss1

Τι θα κάνουν οι ψηφοφόροι των κομμάτων που δεν κατεβαίνουν - Η ψήφος των νέων, η συμμετοχή και ο Βελόπουλος, τα σημεία-κλειδιά - Εξομαλύνει τις απώλειες το ΚΙΝΑΛ - Ισχυρή δυναμική από Βαρουφάκη - Οι «ανταλλαγές» ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ

97