Κερδίζει έδαφος το σενάριο για «κυβέρνηση εθνικής ενότητας»

Κερδίζει έδαφος το σενάριο για «κυβέρνηση εθνικής ενότητας»

Σταύρος Θεοδωράκης: «Να υπάρξει μια αποφασισμένη ομάδα είκοσι ικανών προοδευτικών ανθρώπων που θα πουν "πάμε να το κάνουμε"» - Κυβερνητικός αξιωματούχος: «Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει σοβαρές και συγκεκριμένες κινήσεις για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης με τους Ευρωπαίους»

Κερδίζει έδαφος το σενάριο για «κυβέρνηση εθνικής ενότητας»
Μπορεί τα βλέμματα του πλανήτη να είναι σήμερα στραμμένα στις Βρυξέλλες και τις κρίσιμες συνεδριάσεις του Eurogroup και της Συνόδου Κορυφής, ωστόσο εξίσου μείζον είναι και τι θα γίνει στην Αθήνα τις επόμενες μέρες. Πλήθος σεναρίων έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το τι θα πράξει ο Αλέξης Τσίπρας ωστόσο αυτό που κερδίζει έδαφος είναι η κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Το στίγμα έδωσε και ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια αληθινή κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Να μπουν δέκα στόχοι και να υπάρξει μια αποφασισμένη ομάδα είκοσι ικανών προοδευτικών ανθρώπων που θα πουν "πάμε να το κάνουμε"».

Με αυτή τη φράση ο κ. Θεοδωράκης περιγράφει τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα στήριζε μια διαφορετική κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή. Αλλωστε η εβδομάδα που μας πέρασε έφερε πιο κοντά τον επικεφαλής του Ποταμιού με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λόγω της προοπτικής να επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους και τη φημολογία για επικείμενες πολιτικές εξελίξεις. Ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης λέει στη συνέντευξη: «Είμαστε σε ανοιχτή γραμμή, συμφωνήσαμε να παραμερίσουμε τις διαφορές μας».

Κλείσιμο
Το σενάριο της κυβέρνησης εθνικής ενότητας κερδίζει έδαφος και στα ευρωπαϊκά στρατόπεδα.

Φίλοι και εχθροί της Ελλάδας, οι πρώτοι λιγότερο και οι δεύτεροι περισσότερο, θέτουν ανοιχτά το πρόβλημα της αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης ως ένα από τα βασικά προβλήματα στο πεδίο των διαπραγματεύσεων. Εκτιμάται ότι με μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας στην οποία θα συμμετέχουν οι ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, πλην των ακραίων, θα οδηγήσει στο να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συναίνεση και να έρθει ομαλά η επόμενη δύσκολη ομολογουμένως μέρα.

Χθες κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωνε στο protothema.gr: «Η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει σοβαρές και συγκεκριμένες κινήσεις για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης με τους Ευρωπαίους».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης