Διεθνής Τύπος: Νέα παράταση στο ελληνικό δράμα

Διεθνής Τύπος: Νέα παράταση στο ελληνικό δράμα

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-πιστωτών μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τις... «12 παρά πέντε δευτερόλεπτα», επισημαίνει η FAZ - Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες τη Δευτέρα, τονίζει το Focus

Διεθνής Τύπος: Νέα παράταση στο ελληνικό δράμα
Για παράταση του ελληνικού δράματος κάνει λόγο σήμερα ο διεθνής Τύπος, επισημαίνοντας ότι το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας-πιστωτών μπορεί να συνεχιστεί μέχρι τις... «12 παρά πέντε δευτερόλεπτα»! 

Εκφράζοντας την αβεβαιότητά τους για το αν θα ανοίξουν οι τράπεζες την Δευτέρα, τα γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να μην υπάρξει συμφωνία στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής την Δευτέρα και προσθέτουν ότι έως τις 30 Ιουνίου υπάρχει χρόνος για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος. Αν υπάρξει, όμως, συμφωνία στο παρά... πέντε, τότε, όπως επισημαίνουν Γερμανοί ανταποκριτές, θα πρέπει να υπάρξει έκτακτη σύγκληση της Bundestag για να περάσει η συμφωνία (αφού στις 30 Ιουνίου κλείνει η ομοσπονδιακή βουλή για θερινές διακοπές). Σε ανταποκρίσεις τους, οι Γερμανοί δημοσιογράφοι υποστήριξαν ότι στόχος του Αλέξη Τσίπρα ήταν να αναβαθμίσει το ελληνικό ζήτημα σε πολιτικό επίπεδο, κάτι που το πέτυχε με την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας.

Κλείσιμο
Frankfurter Allgemeine Zeitung
 
Δεν είναι σίγουρο ότι θα ανοίξουν οι τράπεζες την Δευτέρα, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Zeitung" επικαλούμενο την σχετική δήλωση ανώτατου στελέχους της ΕΚΤ. «Οι ελληνικές τράπεζες θα ανοίξουν την Δευτέρα;», διερωτάται η FAZ και προσθέτει πως, η κατάσταση αυτή με το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας- πιστωτών δείχνει ότι θα συνεχιστεί μέχρι τις... «12 παρά πέντε δευτερόλεπτα».




Focus
Το γερμανικό περιοδικό "Focus" σχολιάζοντας τον βαθμό εμπλοκής στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας- δανειστών, επισημαίνει ότι υπάρχει πιθανότητα να μην επιτευχθεί συμφωνία την Δευτέρα αλλά λίγο πριν το τέλος του μήνα. «Μέχρι τις 30 Ιουνίου, υπάρχει η δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας», αναφέρει το γερμανικό περιοδικό. «Δεν είναι σίγουρο ότι θα ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες την Δευτέρα», αναφέρει και το "Focus" επικαλούμενο τις δηλώσεις του υψηλόβαθμου στελέχους της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ. 

Bild
Οι ευρωπαίοι εταίροι άφησαν τον Βαρουφάκη να επιστρέψει στην πατρίδα του με άδεια χέρια, αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική εφημερίδα "Bild", σχολιάζοντας πως στο χθεσινό Eurogroup δεν επιτεύχθηκε συμφωνία. 

Le Figaro
Η γαλλική εφημερίδα αναφέρει το "καστ" της ελληνικής τραγωδίας επισημαίνοντας ότι τέσσερις πολιτικοί είναι αυτοί που κρατούν την τύχη της Ελλάδας στα χέρια τους: «Ανγκελα Μέρκελ, η "μητέρα- πατριώτισσα"», «Φρανσουά Ολάντ, ο "μεσολαβητής"», «Αλέξης Τσίπρας, ο "επαναστάτης"» και «Κριστίν Λαγκάρντ, η "αδιάλλακτη"». 

«Πτώχευση, χρεοκοπία, Grexit», οι τρεις αυτές λέξεις κάνουν τον πλανήτη να τρέμει, σχολιάζει σε άλλο άρθρο της η συντηρητική εφημερίδα της Γαλλίας και υπογραμμίζει ότι το χθεσινό Eurogroup στο Λουξεμβούργο ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα. 

Le Monde 
H νέα αποτυχία στο ελληνικό ζήτημα οδηγεί τη χώρα πιο κοντά στη χρεοκοπία καθώς εκπνέει η προθεσμία για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας- δανειστών, επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα "Le Monde".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης