Θεοδωράκης: Δεξιά πάμε στο «Κούγκι» - Αριστερά στην ευρωπαϊκή πορεία

Θεοδωράκης: Δεξιά πάμε στο «Κούγκι» - Αριστερά στην ευρωπαϊκή πορεία

Ο πρωθυπουργός με ενημέρωσε πως έχει ακόμα 2-3 κινήσεις να κάνει και πως ελπίζει να τις κάνουν αποδεκτές οι Ευρωπαίοι φίλοι μας - Εμείς πιέζουμε και βοηθάμε προς αυτή την κατεύθυνση - Κάλεσα τον πρωθυπουργό να σκεφτεί την ελληνική οικονομία, την ελληνική κοινωνία και όχι μόνο «τα δικά μας παιδιά» - Θα ψηφίσουμε τη συμφωνία, αν μας κρατά στην Ευρώπη

Θεοδωράκης: Δεξιά πάμε στο «Κούγκι» - Αριστερά στην ευρωπαϊκή πορεία
Η χώρα βρίσκεται σε σταυροδρόμι ή δεξιά στο Κούγκι ή αριστερά στην ευρωπαϊκή πορεία δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας και τους δύο δρόμους «δύσκολους».

Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωράκης οι ευρωπαίοι δεν μπορούν να κινούνται με τελεσίγραφα σημειώνοντας ότι έχουν ανάγκη την Ελλάδα όπως και οι Έλληνες έχουν ανάγκη τη βοήθεια.

«Κάλεσα τον πρωθυπουργό να σκεφτεί τα περιθώρια της ελληνικής οικονομίας που στενεύουν απειλητικά. Να σκεφτεί την ελληνική κοινωνία που υποφέρει μέσω της συνεχούς αναβολής συμφωνίας, όχι μόνο τα δικά της παιδιά» συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
Ο κύριος Θεοδωράκης στάθηκε ιδιαίτερα στο «πακέτο Γιούνκερ», το οποίο όπως είπε έχει υπόψιν του ο πρωθυπουργός «αλλά μάλλον δεν του δίνει την ίδια προτεραιότητα που του δίνω εγώ», όπως χαρακτηριστικά σχολίασε. Στην επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κομισιόν, ο κύριος Γιούνκερ υπενθύμισε πως υπάρχουν επιπλέον 35 δισ. ευρώ μέχρι το 2020 για να στηρίξουν την ελληνική οικονομία, κάτι στο οποίο και το Ποτάμι πιστεύει πολύ, αλλά όπως είπε στον κύριο Θεοδωράκη «όλα αυτά δεν προβάλλονται στους Έλληνες». «Νιώθουμε ότι η καθυστέρηση μας προδίδει», ήταν η αποστροφή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προς τον επικεφαλής του Ποταμιού. 

Με τον πρωθυπουργό συζητήσαμε διάφορα σενάρια για το τι μπορεί να συμβεί, όμως το Ποτάμι, από την πρώτη στιγμή, είπε ότι ακολουθεί την επιλογή που θα κάνει ο ίδιος και οι 17 βουλευτές θα ψηφίσουμε την συμφωνία που θα φέρει ο Τσίπρας και θα έχει την υπογραφή του, αν μας κρατά στην Ευρώπη. Απαντώντας σε ερώτηση για το πώς κρίνει την πεντασέλιδη πρόταση των εταίρων, ο κύριος Θεοδωράκης σχολίασε πως «οι προτάσεις που έρχονται έχουν πολλά προβλήματα», όπως είχαν και οι προηγούμενες, που μας έφεραν και πάλι εδώ, αλλά το θέμα είναι «αν μπορείς να τις βελτιώσεις, να έχεις κάτι καλύτερο», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

Αυτή τη στιγμή, όπως επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης, «χάνουμε φίλους στην Ευρώπη και το να χάνεις φίλους είναι χειρότερο από το να κάνεις εχθρούς». 

Ο κύριος Θεοδωράκης τέλος δήλωσε πως ο πρωθυπουργός τον ενημέρωσε πως «υπάρχουν ακόμα 2-3 κινήσεις να κάνει και ελπίζει να τις κάνουν αποδεκτές οι Ευρωπαίοι φίλοι μας». Εμείς πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση, γιατί «η Ελλάδα δεν πρέπει να παίζει το παιχνίδι της καθυστέρησης, υπάρχουν και τα ατυχήματα» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά. 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης