Bloomberg: Η Μέρκελ θα πει στον Τσίπρα να ακολουθήσει τους κανόνες

Bloomberg: Η Μέρκελ θα πει στον Τσίπρα να ακολουθήσει τους κανόνες

Δεν θα του παραδώσει τελεσίγραφο, υποστηρίζει Γερμανός αξιωματούχος - Δεν σχεδιάζει να διαπραγματευτεί απευθείας τις λεπτομέρειες της τύχης της Ελλάδας, προσθέτει η ίδια πηγή

Bloomberg: Η Μέρκελ θα πει στον Τσίπρα να ακολουθήσει τους κανόνες
Η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι διατεθειμένη να κάνει πολλά πράγματα προκειμένου να βρει ένα συμβιβασμό για την υπόθεση της Ελλάδας γράφει το Bloomberg επικαλούμενο Γερμανό αξιωματούχο με γνώση του πώς σκέφτεται η κυρία Μέρκελ.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο η Άνγκελα Μέρκελ θα αναζητήσει κοινό έδαφος στις συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό προκειμένου να καταπραϋνει την πολεμική ρητορική ανάμεσα στις δύο χώρες και να επανακτήσει τον έλεγχο των προσπαθειών παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.

Ωστόσο θα πει στον Αλέξη Τσίπρα, προστίθεται στο ρεπορτάζ, στις συναντήσεις που θα έχουν το βράδυ της Πέμπτης στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο τη Δευτέρα ότι περιμένει η Ελλάδα να ακολουθήσει τους κανόνες.
Κλείσιμο

«Μετά από εβδομάδες έντασης ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, η Μέρκελ επιδιώκει τις συναντήσεις τώρα προκειμένου να επαναφέρει στις "ράγες" τις συνομιλίες» συμπλήρωσε ο ίδιος αξιωματούχος.

Κάθε πληροφορία ότι θα του απευθύνει τελεσίγραφο στον Τσίπρα είναι εντελώς ανοησίες και προπάγανδα από εκείνους που θέλουν να υποδαυλίσουν την ένταση, προσθέτει.

Η Μέρκελ βλέπει τη συνάντηση σαν μια ευκαιρία να τον γνωρίσει και δεν σχεδιάζει να διαπραγματευτεί απευθείας τις λεπτομέρειες της τύχης της Ελλάδας, τις οποίες αντιμετωπίζει ως ένα θέμα ανάμεσα στην Αθήνα και τους πιστωτές της, υποστηρίζει ο ίδιος αξιωματούχος. Το περιθώριο ελιγμών για την Ελλάδα εξάλλου είναι περιορισμένο από τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της κοινοβουλευτικής της ομάδας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης