Διαμαντόπουλος σε Τσίπρα: Θέλω τροφή, στέγη και αυτοκίνητο για τις περιοδείες μου

Διαμαντόπουλος σε Τσίπρα: Θέλω τροφή, στέγη και αυτοκίνητο για τις περιοδείες μου

«Δεν συμμετέχω σε αρχηγικό κόμμα και δεν εκτελώ προσωπικές εντολές κανενός αλλά υλοποιώ συλλογικές αποφάσεις, όταν λαμβάνονται τέτοιες τις σέβομαι απόλυτα...» λέει ο βουλευτής εξαπολύοντας πυρά κατά του πρωθυπουργού

Ως υπάλληλο, που περιοδεύει εκτός έδρας, και η εταιρεία του οφείλει να του παρέχει στέγη, τροφή και αυτοκίνητο, χαρακτηρίζει τον εαυτό του ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, εξαπολύοντας βολές κατά του ίδιου του πρωθυπουργού, κ. Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με τις επανειλημμένες δημόσιες παραινέσεις του προς τα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του να παραιτηθούν από το προνόμιο των βουλευτικών αυτοκινήτων!

Ο κ. Διαμαντόπουλος, παρά την έντονη δυσαρέσκεια του Μεγάρου Μαξίμου, αλλά και τον αρνητικό αντίκτυπο που προκάλεσε στην κοινή γνώμη το γεγονός ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβαν κανονικά, εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, τα βουλευτικά τους αυτοκίνητα, υπερασπίζεται σήμερα σθεναρά, μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Facebook, τη στάση του λέγοντας χαρακτηριστικά: «Έχετε μήπως υπόψη σας κάποιον εργαζόμενο-υπάλληλο που η εργασία του προϋποθέτει την περιοδεία στο νομό ή στην πόλη να το κάνει με δικό του μέσο ή κάποιον που αναγκάζεται να περιοδεύει "εκτός έδρας" να μην του παρέχεται από την εταιρία του, στέγη, τροφή και μέσο μετακίνησης;».

Προχωρώντας όμως ένα βήμα παραπέρα και απαντώντας στην αιχμή ότι δεν σεβάστηκε την απαίτηση του πρωθυπουργού της χώρας και αρχηγού του του κόμματος του, ο Διαμαντόπουλος δεν διστάζει να δηλώσει: «Δεν συμμετέχω σε αρχηγικό κόμμα, και επειδή ως αριστερός με ελευθεριακές-σοσιαλιστικές απόψεις προερχόμενος από το κίνημα, έχω βαθειά ριζωμένη την κουλτούρα της συλλογικότητας, δεν εκτελώ προσωπικές εντολές κανενός αλλά υλοποιώ συλλογικές αποφάσεις, όταν λαμβάνονται τέτοιες τις σέβομαι απόλυτα...».Η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ επί του συγκεκριμένου θέματος έρχεται ως απάντηση σε επικριτικό, προς το πρόσωπό του, δημοσίευμα στον τοπικό Τύπο της Καστοριάς με τον κ. Διαμαντόπουλο να αναφέρει ότι η διατήρηση των βουλευτικών προνομίων δεν ήταν αυτή που οδήγησε στην «εσωτερική υποτίμηση που έλαβε χώρα τα μνημονιακά χρόνια και μετουσιώθηκε σε "κόψιμο" μισθών και συντάξεων, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στραγγαλισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης, που εκτόξευσαν την ανεργία σε δυσθεώρητα επίπεδα ειδικά στο νομό μας», μια κατάσταση, που κατά τον ίδιο, δεν θα αντιστραφεί με την κατάργηση αυτών τον προνομίων. Σημειώνει, δε, πως «η μεγαλύτερη περικοπή των βουλευτικών διευκολύνσεων έγινε από την κυβέρνηση Γ. Α. Παπανδρέου έτσι ώστε ο λαός να καταπιεί ευκολότερα το "χάπι" του μνημονίου, αντιλαμβανόμενος τις περικοπές ως ισοδύναμες "θυσίες" των πολιτικών προσώπων, που προηγούμενα τους επέβαλαν πολιτικές εξαθλίωσης, τα αποτελέσματα των οποίων ζούμε καθημερινά».

Οσον αφορά στην απόφασή του να παραλάβει βουλευτικό αυτοκίνητο ο κ. Διαμαντόπουλος διερωτάται: «Αναλογιστήκατε άραγε για ποιο λόγο επέμεινε ένας άνθρωπος σαν εμένα, που τις χρυσές εποχές της ανάπτυξης και του υπερκαταναλωτισμού, όταν οι περισσότεροι της γενιάς μου επέλεγαν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο Ι.Χ. σε εκατό δόσεις και έμπαιναν στην παγίδα του δανεισμού χωρίς αντίκρισμα, κυκλοφορούσα στην Αθήνα με τα ΜΜΜ και απέκτησα εντέλει στα 31 μου χρόνια ένα Ι.Χ. της δεκαετίας του 80´, 600 κ.ε. το οποίο διατηρώ ακόμη; Τι μπορεί να άλλαξε λοιπόν δραστικά τη ζωή μου έτσι ώστε να χρειάζομαι ένα σύγχρονο όχημα μεταφοράς; Προφανώς οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη θέση που ανέλαβα, για δεύτερη φορά με την ψήφο των συμπολιτών μου».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπό το φόβο ότι δραστική περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσης θα οδηγούσε στην αντιπροσώπευση της «τάξης μας σε γόνους της αστικής τάξης» υποστηρίζει: «Θα μπορούσα αυτή τη στιγμή να προτείνω πολύ εύκολα την περικοπή του 40% της βουλευτικής αποζημίωσης, που τώρα πηγαίνει στο κόμμα και σε δομές αλληλεγγύης και το κόμμα να τα "βγάζει πέρα" με τις συνδρομές των μελών του και την κρατική επιχορήγηση, επίσης να μην λαμβάνουμε αποζημίωση για τις επιτροπές της βουλής. Αναρωτιέμαι όμως τι μπορεί να έπεται, διότι στο τέλος ίσως να φτάσουμε οι νέοι της τάξης μου, των οποίων οι γονείς δεν μπορούσαν να μας αγοράσουν σπίτι να μείνουμε ή αυτοκίνητο να μετακινούμαστε, να αφήσουμε την αντιπροσώπευση της τάξης μας στους γόνους της αστικής τάξης, που θα μπορούν κάλλιστα να υπηρετούν από τη θέση του βουλευτή, ακόμη και χωρίς ούτε ένα ευρώ αποζημίωση...».

Το πλήρες κείμενο της ανάρτησης του κ. Διαμαντόπουλου έχει ως εξής: 
«Μια οφειλόμενη απάντηση στην πρόκληση για δημόσιο διάλογο του δημοσιογράφου κ. Μπατσόπουλου με θέμα την παροχή υπηρεσιακού οχήματος στις-στους βουλευτές. 
(Η φωτογραφία είναι από το άρθρο του Κ.Μπατσόπουλου στην Εφημερίδα "Ορίζοντες").

Κύριε Μπατσόπουλε δεν θα μπορούσα να μην ανταποκριθώ στην πρόκληση δημοσίου διαλόγου από έναν δημοσιογράφο της εμπειρίας και της ιστορίας σας, στο νομό Καστοριάς.
Προφανώς σας τιμά η ενυπόγραφη κριτική, εξάλλου οι οσμές που εκπέμπουν οι ανυπόγραφοι – όπως αναφέρετε στο άρθρο σας- ψίθυροι από τα βάθη των υπονόμων, συγκινούν μόνο κοπρολάγνους της ενημέρωσης. Παρόλα αυτά μου προκάλεσε αρνητική εντύπωση ο τρόπος που προσεγγίσατε το ζήτημα των υπηρεσιακών μέσων μετακίνησης των βουλευτών.
Θα ήθελα να σας επισημάνω πως η εσωτερική υποτίμηση που έλαβε χώρα τα μνημονιακά χρόνια και μετουσιώθηκε σε "κόψιμο" μισθών και συντάξεων, διάλυση των εργασιακών σχέσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, στραγγαλισμό της μικρομεσαίας επιχείρησης, που εκτόξευσαν την ανεργία σε δυσθεώρητα επίπεδα ειδικά στο νομό μας, δεν έγιναν εξαιτίας της διατήρησης των βουλευτικών προνομίων (σύμφωνα με εσάς), διευκολύνσεων (σύμφωνα με την δική μου άποψη), αλλά για την διατήρηση της κερδοφορίας των λίγων και δεν θα αντιστραφεί με την κατάργηση τους. Έτσι λοιπόν χωρίς συλλογικές συμβάσεις και την προστασία που παρείχαν, εργοδότες επέβαλαν μισθούς πείνας, απειλούσαν με απόλυση και το πάρτι της ανασφάλιστης εργασίας οργίασε, αλυσίδες supermarket επέβαλαν στους εργαζόμενους των 586 euro να "πληρώνονται" μέρος του μισθού τους με προϊόντα του καταστήματος σε τιμές ραφιού, και πολλά άλλα με μόνο σκοπό την κερδοφορία του κεφαλαίου. 
Μάλιστα θέλω να σας υπενθυμίσω φρεσκάροντας την μνήμη σας, πως η μεγαλύτερη περικοπή των βουλευτικών διευκολύνσεων έγινε από την κυβέρνηση Γ. Α. Παπανδρέου έτσι ώστε ο λαός να καταπιεί ευκολότερα το "χάπι" του μνημονίου, αντιλαμβανόμενος τις περικοπές ως ισοδύναμες "θυσίες" των πολιτικών προσώπων, που προηγούμενα τους επέβαλαν πολιτικές εξαθλίωσης, τα αποτελέσματα των οποίων ζούμε καθημερινά.
Έπειτα από τα παραπάνω θα ήθελα να σταθώ και στην κριτική που κάνατε συγκεκριμένα σε εμένα, διότι – σύμφωνα με τα γραφόμενα σας – θα περιμένατε με τα έως τώρα δείγματα γραφής μου, μια διαφορετική συμπεριφορά. Αναλογιστήκατε άραγε για ποιο λόγο επέμεινε ένας άνθρωπος σαν εμένα, που τις χρυσές εποχές της ανάπτυξης και του υπερκαταναλωτισμού, όταν οι περισσότεροι της γενιάς μου επέλεγαν να αποκτήσουν ένα σύγχρονο Ι.Χ. σε εκατό δόσεις και έμπαιναν στην παγίδα του δανεισμού χωρίς αντίκρισμα, κυκλοφορούσα στην Αθήνα με τα Μ.Μ.Μ και απέκτησα έν τέλη στα 31 μου χρόνια ένα Ι.Χ. της δεκαετίας του 80´, 600 κ.ε το οποίο διατηρώ ακόμη; Τι μπορεί να άλλαξε λοιπόν δραστικά τη ζωή μου έτσι ώστε να χρειάζομαι ένα σύγχρονο όχημα μεταφοράς; Προφανώς οι υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη θέση που ανέλαβα, για δεύτερη φορά με την ψήφο των συμπολιτών μου.
Εδώ θα κάνω μια αδόκιμη σύγκριση του θεσμού του βουλευτή είμαι όμως αναγκασμένος. Έχετε μήπως υπόψη σας κάποιον εργαζόμενο-υπάλληλο που η εργασία του προϋποθέτει την περιοδεία στον νομό ή στην πόλη να το κάνει με δικό του μέσο ή κάποιον που αναγκάζεται να περιοδεύει "εκτός έδρας" να μην του παρέχεται από την εταιρία του, στέγη, τροφή και μέσο μετακίνησης;
Κύριε Μπατσόπουλε θα μπορούσα αυτή τη στιγμή να προτείνω πολύ εύκολα την περικοπή του 40% της βουλευτικής αποζημίωσης, που τώρα πηγαίνει στο κόμμα και σε δομές αλληλεγγύης και το κόμμα να τα "βγάζει πέρα" με τις συνδρομές των μελών του και την κρατική επιχορήγηση, επίσης να μην λαμβάνουμε αποζημίωση για τις επιτροπές της βουλής. Αναρωτιέμαι όμως τι μπορεί να έπεται, διότι στο τέλος ίσως να φτάσουμε οι νέοι της τάξης μου, των οποίων οι γονείς δεν μπορούσαν να μας αγοράσουν σπίτι να μείνουμε ή αυτοκίνητο να μετακινούμαστε, να αφήσουμε την αντιπροσώπευση της τάξης μας στους γόνους της αστικής τάξης, που θα μπορούν κάλλιστα να υπηρετούν από τη θέση του βουλευτή ακόμη και χωρίς ούτε ένα ευρώ αποζημίωση...
Τέλος θέλω να επισημάνω – για να μην φανεί πως υπεκφεύγω – πως δεν συμμετέχω σε αρχηγικό κόμμα, και επειδή ως αριστερός με ελευθεριακές-σοσιαλιστικές απόψεις προερχόμενος από το κίνημα, έχω βαθειά ριζωμένη την κουλτούρα της συλλογικότητας, δεν εκτελώ προσωπικές εντολές κανενός αλλά υλοποιώ συλλογικές αποφάσεις, όταν λαμβάνονται τέτοιες τις σέβομαι απόλυτα...».

ΣΧΟΛΙΑ (231)

eforos

πρεπει να φορολογουνται και αυτοι όπως καθε υπαλληλος λοιπον και να φορολογουνται και για τις παροχες σε ειδος όπως αυτοκινητα κλπ. φτανει πια

Μαρία

Στυλίστα θέλεις. Επειγόντως. Θα σου τον πληρώσω εγώ. Οπως πληρώνω και για το αυτοκίνητο, το φαγητό και ο,τι άλλο ζήτησες , λεβεντόπαιδο.

Βάσω

Αυτό θα πει αριστερός!! (για πρώτη φορά Κυβέρνηση!!). Ή ο πατέρας του θα έπρεπε να του αγοράσει σπίτι (προφανώς διαστάσεων που ανταποκρίνονται σε ένα ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!!) και ανάλογο αυτοκίνητο!!, ή για όλα αυτά πρέπει να πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, ανεξάρτητα εάν αυτός παίρνει 400 ευρώ μισθό ή ακόμα είναι και άνεργος. ΝΤΡΟΠΗ!!! Τί έκανες φίλε μου μέχρι τα 31 χρόνια σου? Ανίκανος είσαι? Και αν είσαι ανίκανος για ο,τιδήποτε είσαι μόνο ικανός να γίνεις βουλευτής? Και ποιόν αντιπροσωπεύεις φίλε μου? Τον άνεργο και το μισθωτό των 400 ευρώ? Εάν για τη "δουλειά" σου αυτή δεν σου φτάνουν τα 8.000 ευρώ, λυπάμαι πραγματικά, όπως και όλοι οι άνεργοι και οι μισθωτοί των 400 ευρώ. Το εάν μέρος του μισθού σου το δίνεις στο κόμμα που σε προώθησε είναι δικό σου θέμα και θέμα του κόμματός σου, το οποίο δεν θα πρέπει να στηρίζει την "ύπαρξή του στην "απομύζηση" του χειμαζώμενου Έλληνα!! ΕΛΛΕΟΣ !!

Αχού το μωρέ Άχου το

το ζουμπουρλούδικο το γιουβαρλάκι !

ζωη

Πως μπορεί να γίνει να μη μιλάνε;

Ακριβοδικαιος

ΕΙΔΕ ΧΡΗΜΑ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗΛΙΚΙ ΚΑΙ ΕΧΑΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥ!!!! ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΕΧΕΙ ΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟΝ ΥΠΑΛΛΗΛΌ ΤΗΣ ΤΟΝ.ΟΠΟΙΟ ΣΤΈΛΝΕΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ, ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ.. ΣΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΩΝ 7 -- 8.000 ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΩΝ.ΑΥΥΟΚΙΝΗΤΩΝ.ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΝΟΜΙΩΝ, ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΜΑΜΤΟΠΟΥΛΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ !!! ΑΙΔΩΣ !

antonis

ΡΕ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΕ ΟΙ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΣΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΑΝΕ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΗΓΑΙΝΕ ΠΕΣΤΑ ΑΥΤΑ ΡΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΟΕΡΝΟΥΝ 400 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΡΑ

κόκκινος κηφήνας

φασιστάκος τεμπελχανάς άπλυτος

ΚΣ

Να παρεις ταξι ή να παραιτηθεις. ΝΤΡΟΠΗ !!

timo.

Ενας ακομα καραγκιοζακος χαραμοφαης. Ποιος και με τι κριτηρια τον ψηφησε αραγες? Να τον χαιρωμαστε....

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

DSC_7544_2

«Ανοίγει  ένα νέο, καθοριστικής σημασίας, κεφάλαιο στις ήδη εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο επίσημο δείπνο προς τιμήν του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ - Για νέα αφετηρία στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Κίνας έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Κίνας 

7
asoee-maska-arthro

Σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης μετά την παρουσία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στην ΑΣΟΕΕ - «Ταυτίζονται ξανά με τους μπχαλάκηδες» λέει ο Πέτσας - Καλείται ο Τσίπρας να πάρει θέση - «Για αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης» μιλά η Κουμουνδούρου σχολιάζοντας την επιχείρηση της αστυνομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο 

87