ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Τσίπρας: Χρειαζόμαστε ενότητα - Παυλόπουλος: Ο τόπος πρέπει να βγει από το τέλμα

Τσίπρας: Χρειαζόμαστε ενότητα - Παυλόπουλος: Ο τόπος πρέπει να βγει από το τέλμα

Είναι μια περίοδος που απαιτεί ψυχραιμία, ενότητα και υπευθυνότητα, και έχουμε και τα τρία, είπε ο πρωθυπουργός - «Αρχή μου είναι να υπερασπιστώ και την Ευρώπη και το δημόσιο συμφέρον» είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος

Τσίπρας: Χρειαζόμαστε ενότητα - Παυλόπουλος: Ο τόπος πρέπει να βγει από το τέλμα
Την ανάγκη για ενότητα στη χώρα επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάλογο που είχε μπροστά στις κάμερες το βράδυ της Τρίτης με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο. Όπως είπε ο πρωθυπουργός «είναι μια δύσκολη περίοδος, περίοδος που απαιτεί ψυχραιμία, ενότητα και υπευθυνότητα και νομίζω μέχρι στιγμής πως δείχνουμε ότι έχουμε και από τα τρία».

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος απάντησε ότι πρέπει να δοθεί ένας κοινός αγώνας γιατί ο τόπος πρέπει να βγει από το τέλμα και πρέπει να γνωρίσει την ελπίδα.

Κλείσιμο


«Ο αγώνας αυτός θα πρέπει να δοθεί από την Ελλάδα γιατί η Ευρώπη έχει χάσει μεγάλο μέρος των αξιών  βάσει των οποίων οικοδομήθηκε» συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος μνημόνευσε και τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και όσα είχε αναφέρει σε ομιλία του για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τις 20:30 λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση εκ μέρους του Αλέξη Τσίπρα της υποψηφιότητας του πρώην υπουργού για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.



Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Παυλόπουλος έκανε λόγο για μια εξαιρετικά τιμητική πρόταση που είναι και πρόταση ευθύνης.

«Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό που μου δίνει την ευκαιρία να συμμετάσχω στον αγώνα για την έξοδο της χώρας από την κρίση που την μαστίζει εδώ και χρόνια. Θα πολεμήσουμε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη» συμπλήρωσε ο κ. Παυλόπουλος σημειώνοντας ότι η αρχή που θα υπηρετήσει είναι να υπερασπιστεί τις ιδρυτικές αξίες της Ευρώπης αλλά και το δημόσιο συμφέρον.



Εξομολογήθηκε ότι δεν περίμενε την πρόταση και σχολίασε δηκτικά ότι «να μην αναζητάς κάτι να είσαι ικανοποιημένος με ό,τι η ζωή σου δίνει κι αν είναι να 'ρθει, 'θε να ρθει».



Νωρίτερα ο κ. Παυλόπουλος είχε παραπέμψει στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό για τις δηλώσεις φεύγοντας από το πολιτικό του γραφείο προκειμένου να συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα ευχαριστώντας τους δημοσιογράφους: «Σας ευχαριστώ για τις ευχές και σας ζητώ συγγνώμη για τον κόπο που κάνετε όλη αυτή την ώρα».







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης