Γραμμή ταύτισης του ΠΑΣΟΚ με τη δεξιά θα ακολουθήσει ο Γιώργος

Γραμμή ταύτισης του ΠΑΣΟΚ με τη δεξιά θα ακολουθήσει ο Γιώργος

Να μην απαντήσουν στις επιθέσεις που δέχεται προσωπικά ο Γιώργος Παπανδρέου επιλέγουν τα στελέχη του - Τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι έτοιμα κατά τουλάχιστον 80%, υπό την επίβλεψη Ρέππα, Ξυνίδη και Μαρωΐτη

Γραμμή ταύτισης του ΠΑΣΟΚ με τη δεξιά θα ακολουθήσει ο Γιώργος
Από το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου διατείνονται ότι ο ιδρυτής του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν πρόκειται να ανοίξει ευθέως μέτωπο και δεν θα ασχοληθεί ιδιαίτερα με τον  Ευάγγελο Βενιζέλο και το ΠΑΣΟΚ, ώστε να δώσει την αίσθηση ότι είναι«υπεράνω» και δεν θεωρεί ότι το κόμμα στο οποίο ανήκε επί δεκαετίες είναι σοβαρός αντίπαλός του για την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

Ωστόσο δεν πρόκειται για μια στάση που είναι εύκολο να τηρηθεί, ακόμα κι αν την εννοούν πραγματικά στο ΚΙΔΗΣΟ. Ήδη το ΠΑΣΟΚ διά πολλών στελεχών του και φυσικά και με τον κ. Βενιζέλο εξαπολύουν αρκετά πυρά κατά του κ. Παπανδρέου, που δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα, ιδίως όταν επισημαίνουν τις προσωπικές του ευθύνες για την έλευση του μνημονίου και την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ.

Στην Πειραιώς, όπου και τα κεντρικά γραφεία του ΚΙΔΗΣΟ, σχεδιάζουν την υιοθέτηση μιας σκληρής γραμμής απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα εμφανίζουν ως... παρακολούθημα της δεξιάς, όπως είπε σε μια αποστροφή της ομιλίας του κατά την ιδρυτική εκδήλωση του κόμματος ο κ. Παπανδρέου. Η κατηγορία οτι ο κ. Βενιζέλος έκανε το ΠΑΣΟΚ ουρά της ΝΔ του κ. Σαμαρα αναμένεται να είναι μόνιμη επωδός σε δηλώσεις στελεχών του νέου κόμματος, όταν συγκρούονται με παλιούς συντρόφους τους. Είναι άλλωστε και ένα από τα βασικά επιχειρήματα για την ανάγκη δημιουργίας νέου κόμματος, παρότι η Χαριλάου Τρικούπη υπογραμμίζει σε όλους τους τόνους ότι τη συνεργασία με τη ΝΔ την ξεκίνησε και ουσιαστικά την επέβαλλε στο ΠΑΣΟΚ ο κ. Παπανδρέου το 2011.

Κλείσιμο
Στο μεταξύ τα ψηφοδέλτια του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών είναι έτοιμα κατά τουλάχιστον 80% και απομένει η συμπλήρωση των κενών θέσεων με κινήσεις και μετακινήσεις τη τελευταίας στιγμής στελεχών,  που μπορούν να δώσουν οργιαστική ώθηση στο εγχείρημα, καθώς στις γραμμές του είναι μέχρι τώρα κυρίως δυο κατηγορίες υποψηφίων που δεν εγγυώνται εκλογική "έκρηξη": στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ, που έχασαν όμως τον κόσμο τους μέσα στην οικονομική και πολιτική κρίση και δυναμικοί μεν, αλλά άπειροι νέοι παράγοντες, που είναι αμφίβολο εάν έχουν αποτελεσματικούς εκλογικούς μηχανισμούς.

Τα ψηφοδέλτια επιβλέπει και καταρτίζει υπό την εποπτεία του κ. Παπανδρέου τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους Δημήτρη Ρέππα, Θάνο Μωραΐτη και Σωκράτη Ξυνίδη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης