Βενιζέλος για Γιώργο: Ο πατέρας του μνημονίου έγινε αντιμνημονιακός

Βενιζέλος για Γιώργο: Ο πατέρας του μνημονίου έγινε αντιμνημονιακός

Επίθεση από την Τρίπολη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Επιμένει στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές  

Βενιζέλος για Γιώργο: Ο πατέρας του μνημονίου έγινε αντιμνημονιακός
Λίγες ώρες αφού ανακοινώθηκε και επίσημα το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου και τα "γάντια" φαίνεται να βγαίνουν από τα χέρια και να ξεκινάει μια ανηλεής σύγκρουση χωρίς"ευγένειες" ανάμεσα στους πάλαι ποτέ συνοδοιπόρους στο ΠΑΣΟΚ, τον πρώην πρωθυπουργό και τον πρόεδρο του Κινήματος Ευάγγελο Βενιζέλο. Ο τελευταίος φαίνεται έτσι κι αλλιώς αποφασισμένος για αντιπαράθεση, τύπου σκληρού ροκ με τον κ. Παπανδρέου. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν ο δηλώσεις που έκανε το απόγευμα της Κυριακής στην Τρίπολη, λίγο μετά την ομιλία του σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας την κίνηση του κ. Παπανδρέου, είπε με νόημα ότι «δεν μπορείς να είσαι ο πατέρας του μνημονίου και μετά να γίνεσαι αντιμνημονιακός και να κλείνεις το μάτι».
​Νωρίτερα σημείωσε, έχοντας προφανώς υπόψη την επιδίωξη του κ. Παπανδρέου ότι θέλει να γίνει ρυθμιστής των μετεκλογικών εξελίξεων, ότι "έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία η γνώση, η εμπειρία, το βίωμα, η καθαρότητα της στρατηγικής και εν πάση περιπτώσει οι πολίτες ξέρουν ποια είναι η συμπεριφορά του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης και τη συγκρίνω αναγκαστικά με τη συμπεριφορά της παλιάς ΔΗΜΑΡ  και τις αντιφάσεις, τις αμφιθυμίες, τις παλινωδίες γιατί έχουμε το φαινόμενο τώρα της νέας ΔΗΜΑΡ με τις ίδιες αντιφάσεις τα ίδια λίγο πολύ πρόσωπα, εξωραϊσμένα που διεκδικούν ρόλο. Πως; Με ποια εμπειρία; Με ποια αίσθηση καθήκοντος;".

Και πρόσθεσε με αποδέκτες τους πρώην συντρόφους του:
Κλείσιμο
"Αυτό ισχύει δυστυχώς για όλους εκείνους που δεν καταλαβαίνουν ότι εδώ χτυπάει η καρδιά της Παράταξης, ένα είναι το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου το ΠΑΣΟΚ όλων των δημοκρατικών προοδευτικών πολιτών. Το ΠΑΣΟΚ το θεσμικό, το ιστορικό, όχι το ΠΑΣΟΚ ατομική ιδιοκτησία. Το ΠΑΣΟΚ που ούτε κληρονομείται, ούτε τεμαχίζεται".

Αφού τάχθηκε ξανά υπέρ μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας μετά τις εκλογές, ξεκαθάρισε οτι το ΠΑΣΟΚ εγγυάται έξι εθνικές αναγκαιότητες που είναι, πρώτον η πολιτική σταθερότητα που έχει ανάγκη ο τόπος, δεύτερον η οικονομική σταθερότητα, που σημαίνει μένουμε στο ευρώ, τρίτον μακροπρόθεσμη οικονομική σταθερότητα, τέταρτον θεσμική σταθερότητα, σεβασμός του κράτους δικαίου και όχι ρεβανσισμός.
Πέμπτον, εθνική σταθερότητα, γιατί έχουμε είπε ανοικτά ζητήματα με την Κύπρο, την ονομασία των Σκοπίων και την αναταραχή που υπάρχει στις χώρες της ανατολικής Μεσογείου, και έκτον, μετάβαση στην νέα φάση μετά τα μνημόνια που σημαίνει εθνικό σχέδιο με τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις σε μια ανοικτή οικονομία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι στις προσεχείς εκλογές κρίνεται το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες. Στις 25 Ιανουαρίου είπε, θα παραδώσουμε την χώρα και την εθνική οικονομία ακέραιη, αλλά το τι θα συμβεί την επόμενη ημέρα θα το κρίνει ο ελληνικός λαός.
Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «κρεμόμαστε από μια κλωστή» γιατί «αν και πετύχαμε πολλά κι έχουμε ρυθμό ανάπτυξης μετά από επτά χρόνια ύφεσης και ισχυρές τράπεζες, είμαστε εύθραυστοι για καθαρά πολιτικούς λόγους».

Δεν υπάρχει αυτοδυναμία κι εύκολες λύσεις, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος, προσθέτοντας πως μετά τις εκλογές χρειάζεται μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας που θα αναλάβει το κόστος που της αναλογεί, ώστε να λειτουργήσουμε ως εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης.
Επιπλέον τόνισε ότι δεν υπάρχει λύση δεύτερων εκλογών γιατί αυτό θα είναι έγκλημα και υπογράμμισε πως η χώρα πρέπει να διαπραγματευθεί και να αλλάξει σελίδα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης