Βενιζέλος: Ρυθμιστής ο Παπανδρέου; Κόψτε κάτι!..

Βενιζέλος: Ρυθμιστής ο Παπανδρέου; Κόψτε κάτι!..

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Θλιβερό συμβάν η πρωτοβουλία του Γιώργου - Τόνισε πως το κόμμα του είναι «στεναχωρημένο αλλά και αποφασισμένο, συγκεκριμένο και επίμονο»

Βενιζέλος: Ρυθμιστής ο Παπανδρέου; Κόψτε κάτι!..
Ως «θλιβερό συμβάν» χαρακτήρισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την πρωτοβουλία του Γιώργου Παπανδρέου να ιδρύσει δικό του κόμμα, τονίζοντας πως «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποπειράται να διασπάσει την παράταξη».

Λίγες ώρες πριν από την «επίσημη πρώτη» του κόμματος του πρώην πρωθυπουργού και έπειτα από την παραίτηση του κ. Καρχιμάκη από το ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος εξαπέλυσε επίθεση στον κ. Παπανδρέου, τονίζοντας πως «κάποιοι έχουν πρόσθετο βάρος για το θεσμικό ρόλο που είχαν».

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και ερωτηθείς αν ο κ. Παπανδρέου θα είναι ρυθμιστής των εκλογών ανέφερε χαρακτηριστικά «κόψτε κάτι σε αυτό. Και σημείωσε ότι ρυθμιστής θα είναι ο λαός», ενώ σχετικά με την ήπια αντίδρασή του τόνισε ότι κάνει τεράστια υπομονή γιατί, όπως εξήγησε, νιώθει το βάρος της εθνικής ευθύνης.

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «στεναχωρημένο αλλά και αποφασισμένο, συγκεκριμένο και επίμονο» και πρόσθεσε ότι «οι τέως πρωθυπουργοί και αρχηγοί κομμάτων φέρονται με ένα συγκεκριμένο τρόπο».

«Βλέπουμε πως φέρονται ο κ. Σημίτης, κ. Καραμανλής», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια έκανε λόγο για ιστορική ευθύνη απέναντι στον Ανδρέα Παπανδρέου να υπάρξει ακεραιότητα και προοπτική για την παράταξη.
Κλείσιμο

«Το ΠΑΣΟΚ δέχεται ένα πλήγμα γιατί υπάρχει απόπειρα διάσπασης αλλά θα το ξεπεράσει», είπε.

Όσον αφορά στη συστράτευση στελεχών του κόμματος με τον πρώην πρωθυπουργό  ανέφερε ότι είναι «ελάχιστοι άνθρωποι από το ΠΑΣΟΚ», πως τα περισσότερα στελέχη είναι στρατευμένα στο ΠΑΣΟΚ και ότι με τον κ. Παπανδρέου είναι μία μικρή κλειστή ομάδα «που ήταν πάντα μαζί του».

Σε ό,τι αφορά το στόχο του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές υπογράμμισε την ανάγκη να έχει σταθεροποιητικό ρόλο και «κανείς δεν θα μας εμποδίσει».

«Το ζήτημα των εκλογών δεν είναι ο Γ. Παπανδρέου αλλά το μεγάλο θέμα είναι ποια κυβέρνηση θα σχηματιστεί, αν την απάντηση τη δίνει η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το καθοριστικό γιατί δεν υπάρχει αυτοδύναμη κυβέρνηση», είπε και τόνισε πως είναι αναγκαίο να υπάρξουν συνεργασίες.

Σήμερα η «επίσημη πρώτη» για το κόμμα του Παπανδρέου

Εν τω μεταξύ, με τις σαφείς σημειολογικές αναφορές στην 3η του Σεπτέμβρη, ο Γιώργος Παπανδρέου με δήλωσή του καλεί τους πολίτες σήμερα στις 5:30 το απόγευμα στο Μουσείο Μπενάκη να παραστούν στην ιδρυτική εκδήλωση του νέου κόμματός του.

Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι «ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου» και προσθέτει πως «ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες». Συμπληρώνει, δε, πως «από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό».

Από τους νυν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πρώτοι στο «πάμε» -τη λέξη με την οποία κλείνει την πρώτη του επιστολή ο Γιώργος Παπανδρέου- απάντησαν ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο οποίος θα είναι και ο ένας εκ των εκπροσώπων του νέου κόμματος και αναμένεται να είναι υποψήφιος στη Λάρισα, ο Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος κατά πληροφορίες θα πολιτευθεί στην Αθήνα, και ο Συμεών Κεδίκογλου για την Εύβοια. Στο προσκλητήριο Παπανδρέου απάντησε θετικά και ο Μιχάλης Καρχιμάκης ο οποίος με επιστολή του ανακοίνωσε, ήδη, την απόφασή του να παραιτηθεί από το ΠΑΣΟΚ και να ακολουθήσει τον πρώην πρωθυπουργό και αναμένεται να είναι υποψήφιος στην Β΄ Αθήνας. Στην Ξάνθη αναμένεται να είναι υποψήφιος ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Σωκράτης Ξυνίδης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες ενεργό αλλά αθέατο ρόλο για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων παίζει ο Δημήτρης Ρέππας. Διαβάστε περισσότερα εδώ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης