Επαφές Σαμαρά στην Κύπρο - Περιθωριοποίηση της Τουρκίας

Επαφές Σαμαρά στην Κύπρο - Περιθωριοποίηση της Τουρκίας

Τα πολιτικά και διπλωματικά μέτρα που λαμβάνονται έναντι των τουρκικών προκλήσεων εκτιμάται ότι έχουν αποδώσει, καθώς η Άγκυρα είναι σε κατάσταση απομόνωσης - Ισχυρό θεωρείται και το μήνυμα που θα λάβει η Τουρκία από την τριμερή συνάντηση κορυφής Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου

Επαφές Σαμαρά στην Κύπρο - Περιθωριοποίηση της Τουρκίας
Ανασκόπηση όλων των εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο με έμφαση στις προκλήσεις της Τουρκίας στη Κυπριακή ΑΟΖ θα κάνουν στη συνάντηση που θα έχουν στις 9 ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που από χθες πραγματοποιεί επίσκεψη στη Κύπρο. Στη συνέχεια Αναστασιάδης και Σαμαράς θα συμπροεδρεύσουν σύσκεψης με τους αρχηγούς των κυπριακών κομμάτων στην οποία θα λάβουν μέρος και οι υπουργοί εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές στην κυπριακή πρωτεύουσα, στη σύσκεψη ο πρωθυπουργός θα ακούσει τις απόψεις των ηγετών των κομμάτων σε σχέση με τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν αλλά δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις καθώς θα χρειαστεί μελέτη των επόμενων κινήσεων της ελληνικής και κυπριακής πλευράς, οι οποίες θα εξαρτηθούν από το πώς θα κινηθεί η Άγκυρα.

Τα πολιτικά και διπλωματικά μέτρα που λαμβάνονται έναντι των τουρκικών προκλήσεων εκτιμάται ότι έχουν αποδώσει, καθώς η Άγκυρα είναι σε κατάσταση απομόνωσης. Ισχυρό θεωρείται και το μήνυμα που θα λάβει η Τουρκία από την τριμερή συνάντηση κορυφής Ελλάδος, Κύπρου και Αιγύπτου, το Σάββατο στο Κάιρο. Όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές, αυτή η συνάντηση έχει ενοχλήσει ιδιαιτέρως την Άγκυρα η οποία ήλπιζε ότι θα μπορούσε να παρεμβληθεί μεταξύ Ελλάδος και Κύπρου με την βοήθεια της Αιγύπτου παίζοντας το χαρτί της «θρησκευτικής συγγένειας». 

Κλείσιμο
Ενοχλητική είναι για την Τουρκία και η σύσφιξη των σχέσεων της Κύπρου με το Ισραήλ η οποία δείχνει να έχει ευρύτερες προεκτάσεις με τη συμμετοχή ισραηλινών δυνάμεων στην στρατιωτική άσκηση Ελλάδας - Κύπρου, η οποία ολοκληρώνεται σήμερα. Επίσης η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού εξωτερικών του Ισραήλ στη Λευκωσία και η αναμενόμενη επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου στις 2 Δεκεμβρίου στο Τελ Αβίβ, ισχυροποιούν περαιτέρω τη θέση της Κύπρου.

Ο πρωθυπουργός θα προσφωνήσει το μεσημέρι την ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής και θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο. Το απόγευμα θα αναχωρήσει μαζί με τον Κύπριο Πρόεδρο για το Κάιρο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης