ΚΚΕ: Δεν συμμετέχουμε στην συνεδρίαση για το δημοψήφισμα

ΚΚΕ: Δεν συμμετέχουμε στην συνεδρίαση για το δημοψήφισμα

Παρ΄όλο που η πρόταση του ΚΚΕ είναι διαφορετική από τις προτάσεις των άλλων κομμάτων, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συγκληθεί η Oλομέλεια της βουλής, τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Περισσός

ΚΚΕ: Δεν συμμετέχουμε στην συνεδρίαση για το δημοψήφισμα
Την αποχή της από την αυριανή έκτακτη συνεδρίαση του Α' Θερινού τμήματος της Βουλής, κατά την οποία θα αποφασιστεί η τύχη του δημοψηφίσματος, αποφάσισε η ΚΟ του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωση του Περισσού αναφέρεται ότι «οι βουλευτές του ΚΚΕ με επιστολή στον πρόεδρο της βουλής ζήτησαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση των νόμων που έχουν οδηγήσει στην απελευθέρωση της ενέργειας και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ,  συμπεριλαμβανομένου και του ψηφισθέντα νόμου «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας», του γνωστού ως «μικρή ΔΕΗ»».

Κλείσιμο
Αναφορικά δε με το ζήτημα της ομοιογένειας και της συνάθροισης των προτάσεων σημειώνεται ότι «παρ΄όλο που η πρόταση του ΚΚΕ είναι διαφορετική από τις προτάσεις των άλλων κομμάτων, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συγκληθεί η Oλομέλεια της βουλής, να γίνει συζήτηση και να αποφανθεί το σώμα για το δημοψήφισμα». 

Τονίζουν τέλος πως «το ΚΚΕ υποστηρίζει oτι η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί προκειμένου να καλύψει την αρνητική στάση της για τη σύγκλιση της Oλομέλειας της βουλής, παραπέμπει το ζήτημα στο θερινό τμήμα για μια προσχηματική συζήτηση με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα. Συνεπώς οι βουλευτές του ΚΚΕ δεν θα πάρουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης