Προσκλητήριο Τσίπρα σε βουλευτές για «αντάρτικο» με τη ΔΕΗ

Προσκλητήριο Τσίπρα σε βουλευτές για «αντάρτικο» με τη ΔΕΗ

Το θέμα της «μικρής ΔΕΗ», που πάει για ιδιωτικοποίηση κατ’ απαίτηση της τρόικας, θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ μείζονος πολιτικής και κοινωνικής σημασίας

Προσκλητήριο Τσίπρα σε βουλευτές για «αντάρτικο» με τη ΔΕΗ
Κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο γύρω από την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ επιχειρεί να στήσει ο Αλέξης Τσίπρας, ως ένα πρώτο βήμα στη διαμόρφωση της λεγόμενης πλατιάς, δημοκρατικής, πατριωτικής, ριζοσπαστικής και αντιμνημονιακής συμμαχίας, που θέλει να συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με δυνάμεις από την κεντροαριστερά έως την ανατρεπτική αριστερά για να διεκδικήσει την εξουσία.

Η σημερινή εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, με κεντρικό ομιλητή τον ίδιο, θα έχει και αυτό το ενδιαφέρον: Θα είναι, με τις παρουσίες βουλευτών και στελεχών του κοινωνικού κινήματος, ένα πρώτο δείγμα για την ανταπόκριση που έχει αυτό το προσκλητήριο.

Κλείσιμο
Θα έχει δηλαδή σημασία εάν και ποιοι βουλευτές από εκείνους που προσδοκά ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει ως συμμάχους, θα παραστούν στην εκδήλωση, καθώς και ποιες δυνάμεις από τον συνδικαλιστικό, κοινωνικό κι αυτοδιοικητικό χώρο θα προσέλθουν.

Το θέμα της «μικρής ΔΕΗ», που πάει για ιδιωτικοποίηση κατ’ απαίτηση της τρόικας, θεωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ μείζονος πολιτικής και κοινωνικής σημασίας. Εκτιμάται δε ότι η μάχη κατά της ιδιωτικοποίησης μπορεί να συγκεντρώσει ευρύτερες δυνάμεις, που δεν ανήκουν κατ’ ανάγκη στην αριστερά, αλλά συμφωνούν στη μάχη κατά του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και την εκποίηση παραγωγικών βραχιόνων του κράτους, αναγκαίων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με κοινωνικό πρόσημο.

Το ενδιαφέρον σχετικά με το πολιτικό σκέλος της συμμαχίας επικεντρώνεται στην παρουσία ή όχι ανεξάρτητων βουλευτών, αλλά και βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, γιατί όχι και των Ανεξάρτητων Ελλήνων.   

Ενδεικτικό του κλίματος πάντως που υπάρχει στον ενδιάμεσο πολιτικό χώρο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ είναι η σφοδρή σύγκρουση χθες βράδυ στη Βουλή με αφορμή τα όσα είπε η ανεξάρτητη βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, προκαλώντας την αντίδραση του γραμματέα της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα.

Η κυρία Τζάκρη, που έχει διαύλους επικοινωνίας εδώ και καιρό με την Κουμουνδούρου, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν εγκαταστήσει στο Δημόσιο ένα σύστημα αναξιοκρατίας και διαφθοράς.

Παίρνοντας το λόγο, ενώ είχε αποχωρήσει η κυρία Τζάκρη, ο κ. Ρήγας μίλησε για «πολιτική στρατολόγηση γενίτσαρων από τον ΣΥΡΙΖΑ», ενώ αναφερόμενος σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετείχαν σε προηγούμενες κυβερνήσεις, είπε ότι «σήμερα δίνουν εξετάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ εκλιπαρώντας για μια θέση στα ψηφοδέλτιά του».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης