«Αγκάθι» οι απολύσεις για το 2015

«Αγκάθι» οι απολύσεις για το 2015

Η πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αρνείται να δεχθεί ένα νέο πρόγραμμα Κινητικότητας με ποσοτικούς στόχους απολύσεων - Η πλευρά της Τρόικας προτείνει την σύνδεση νέων απολύσεων με την Κινητικότητα

«Αγκάθι» οι απολύσεις για το 2015
Επιμένει η Τρόικα για νέες απολύσεις κατά τη διάρκεια της επόμενης χρονιάς, μετά τις συναντήσεις που είχε ο υπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και η αναπληρώτρια υπουργός κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου με τους εκπροσώπους των δανειστών τις προηγούμενες ημέρες. Πέραν του θέματος των απολύσεων στα υπόλοιπα θέματα (χρονοδιαγράμματα Κινητικότητας, διαρθρωτικές αλλαγές) μεταξύ των δύο πλευρών υπήρξε σύγκλιση.

Το βασικό πρόβλημα της διαπραγμάτευσης παραμένουν οι απολύσεις για το 2015 και συγκεκριμένα εάν θα υπάρξει σύνδεση του νέου προγράμματος Κινητικότητας με αναγκαστικές εξόδους από το δημόσιο τομέα ή όχι. Η πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης αρνείται να δεχθεί ένα νέο πρόγραμμα Κινητικότητας με ποσοτικούς στόχους απολύσεων. Το σκεπτικό είναι πως κάτι τέτοιο θα υπονόμευε τις διαρθρωτικές αλλαγές που θα επιχειρηθούν το επόμενο διάστημα καθώς και το καθεστώς μόνιμης Κινητικότητας. Αντίθετα η πλευρά της Τρόικας προτείνει την σύνδεση νέων απολύσεων με την Κινητικότητα. Η ομάδα Τόμσεν επικαλείται τη συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης το 2012, τότε που είχε υπάρξει σύγκλιση για νέο πρόγραμμα Κινητικότητας κατά το 2014. Στην περίπτωση που η ελληνική πλευρά υποχωρήσει στις απαιτήσεις της Τρόικας, ένα μέρος των υπαλλήλων που θα τεθούν σε Διαθεσιμότητα, πέραν των 25.000 που έχουν ήδη συμφωνηθεί, θα τεθεί εκτός δημοσίου.

Κλείσιμο
Η πλευρά Μητσοτάκη έχει προτάξει νέο πρόγραμμα Κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων χωρίς απολύσεις. Σε αυτό θα περιλαμβάνονται μετατάξεις, αποσπάσεις και μεταθέσεις από όλο το δημόσιο τομέα.

Σε σχέση με τους 4.000 δημοσίους υπαλλήλους που εκκρεμούν να τεθούν σε Διαθεσιμότητα συμφωνήθηκε να προχωρήσουν οι διαδικασίες εντός του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κόλλημα των απολύσεων θα εξεταστεί τις επόμενες ημέρες σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, αφού οι δύο πλευρές, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και η Τρόικα, εμφανίζονται ανυποχώρητες.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης