Κυπριακό: Την παραίτηση Ντάουνερ ανακοίνωσε και επισήμως ο ΓΓ του ΟΗΕ

Κυπριακό: Την παραίτηση Ντάουνερ ανακοίνωσε και επισήμως ο ΓΓ του ΟΗΕ

Ο Μπαν Γκι-Μουν χαιρετίζει την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων

Κυπριακό: Την παραίτηση Ντάουνερ ανακοίνωσε και επισήμως ο ΓΓ του ΟΗΕ
Με ανακοίνωσή του, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν, χαιρετίζει την ολοκλήρωση του κοινού ανακοινωθέντος και «την επίσημη επανέναρξη από τον Ελληνοκύπριο ηγέτη Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου των ολοκληρωμένων διαπραγματεύσεων, που στοχεύουν στην επίτευξη συνολικής διευθέτησης του κυπριακού προβλήματος».

Παράλληλα, ανακοινώνει την παραίτηση του Ειδικού Συμβούλου του για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Κλείσιμο
«Συγχαίρω τους ηγέτες για τη δέσμευσή τους να ξεκινήσουν τις διαπραγματεύσεις και για τη σκληρή τους εργασία στους περασμένους μήνες για να καταλήξουν σ' αυτή τη σημαντική ανακοίνωση κοινών αρχών και πολύτιμη βάση για ανανεωμένες συνομιλίες» αναφέρει ο Μπαν Γκι-Μουν.

Παράλληλα, ανακοινώνει την παραίτηση του ειδικού συμβούλου του Γενικού Γραμματέα, προς τον οποίο απευθύνει ευχαριστίες.

«Αναγνωρίζω επίσης τον απαραίτητο ρόλο που διαδραμάτισε ο ειδικός μου σύμβουλος Αλεξάντερ Ντάουνερ μέχρι αυτού του σημείου, αρχίζοντας από το διορισμό του, το Σεπτέμβριο του 2008. Ο κ. Ντάουνερ με πληροφόρησε ότι τώρα που επιτεύχθηκε το κοινό ανακοινωθέν, αποφάσισε να αναλάβει νέα θέση και να παραιτηθεί από ειδικός σύμβουλος. Τον ευχαρίστησα ειλικρινά για την επιμονή και τη δέσμευσή του τα τελευταία 5,5 χρόνια και του ευχήθηκε κάθε καλό στις μελλοντικές του επιδιώξεις».

Καταλήγοντας, ο Γενικός Γραμματέας υπογραμμίζει ότι «τα Ηνωμένα Έθνη θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους στις προσπάθειές τους για επανένωση της νήσου και να ξεπεράσουν τον επί δεκαετίες διαχωρισμό. Προσωπικά, υπόσχομαι την αποφασιστική μας δέσμευση σ' αυτές τις προσπάθειες».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης