Κέρι σε Βενιζέλο: «Πώς επιτρέπετε σε εγκληματίες να παίρνουν άδειες;»

Κέρι σε Βενιζέλο: «Πώς επιτρέπετε σε εγκληματίες να παίρνουν άδειες;»

«Σκληρή» ερώτηση για την τρομοκρατία - Εμφανώς ενοχλημένοι οι Αμερικανοί για την εξαφάνιση Ξηρού

Κέρι σε Βενιζέλο: «Πώς επιτρέπετε σε εγκληματίες να παίρνουν άδειες;»
«Πώς επιτρέπετε σε εγκληματίες να παίρνουν άδειες;» ήταν η ερώτηση του Τζον Κέρι προς τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άντρες στο Στέητ Ντιπάρτμεντ, αναφορικά με την εξαφάνιση του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλου Ξηρού κατά τη διάρκεια άδειας από τις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε αφήσει να διαφανούν οι προθέσεις του ήδη από τις δηλώσεις που προηγήθηκαν της συνάντησης, όταν έθεσε την καταπολέμηση της τρομοκρατίας πρώτη μεταξύ των θεμάτων στα οποία ελπίζει να συνεχιστεί η «εξαιρετική συνεργασία» των δύο χωρών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, μεγάλο μέρος των συνομιλιών του αντιπροέδρου της κυβέρνησης τόσο με τον κ. Κέρι όσο και τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζακ Λιου, τον οποίο ο κ. Βενιζέλος συνάντησε νωρίτερα, αφιερώθηκε στο ελληνικό δημόσιο χρέος αλλά και στην τραπεζική ένωση.

Κλείσιμο
Ο κ. Κέρι εμφανίστηκε πολύ καλά ενημερωμένος τόσο για το ύψος του ελληνικού χρέους, όσο επίσης για το ποσοστό και τη διάρθρωσή του. Σημείωσε δε ότι οι μεταρρυθμίσεις αποτελούν το κλειδί για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στη χώρα μας. Οι διαρθρωτικές αλλαγές είναι σημαντικές, ενώ περαιτέρω δημοσιονομικά μέτρα και οριζόντιες μειώσεις εισοδημάτων δεν θα βοηθήσουν, πρόσθεσε.

Πριν από τη συνάντηση, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε συγχαρεί την Ελλάδα «που συνεχίζει τον δρόμο προς την οικονομική ανάκαμψη. Γνωρίζουμε ότι υπήρξε πολύ, πολύ δύσκολο. Σκληρές αποφάσεις έπρεπε να γίνουν. Δεν είναι ποτέ εύκολο από πολιτική άποψη. Αυτές οι επιλογές έγιναν και νομίζω ότι η κατάσταση βελτιώνεται».



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης