Κέρι σε Βενιζέλο: Πήρατε δύσκολες αποφάσεις

Κέρι σε Βενιζέλο: Πήρατε δύσκολες αποφάσεις

Την αλληλεγγύη τους προς τον Ελληνικό λαό για την ανόρθωση της οικονομίας του εξέφρασε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Κέρι σε Βενιζέλο: Πήρατε δύσκολες αποφάσεις
Την αλληλεγγύη τους προς τον Ελληνικό λαό για την ανόρθωση της οικονομίας του εξέφρασε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι κατά τη συνάντηση που είχε την Παρασκευή στο με τον Έλληνα ομόλογό του Ευάγγελο Βενιζέλο.

Υποδεχόμενος στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών, ο κ. Κέρι τον συνεχάρη για την ελληνική Προεδρία στη Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι «προσβλέπουμε σε συνεργασία» με σκοπό την έξοδο από την κρίση, καθώς και για μια σειρά θεμάτων, όπως την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και σε θέματα των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής.

Κλείσιμο
Κατά την κοινή εμφάνισή τους πριν τη συνάντηση, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο «για δύσκολες αποφάσεις που λάβατε» και «που δεν είναι εύκολες πολιτικά», όπως τόνισε. Επίσης, ανέφερε ότι «θα εργαστούμε βήμα με βήμα» για αυτά τα θέματα.

«Γνωρίζουμε ότι υπήρξε παρά, μα πάρα, πολύ δύσκολο. Έπρεπε να ληφθούν πολύ δύσκολες αποφάσεις. Δεν είναι αυτό ποτέ πολιτικά εύκολο. Αυτές οι επιλογές έγιναν και πιστεύω ότι η κατάσταση βελτιώνεται», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Βήμα, βήμα, επιθυμούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε όχι μόνο σε αυτό αλλά και στην έξοχή μας συνεργασία αναφορικά με την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τα Βαλκάνια, τη Μέση Ανατολή. Υπάρχουν ένα σωρό θέματα όπου μοιραζόμαστε κοινά συμφέροντα».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε το γεγονός ότι οι ΗΠΑ συμπαραστέκονται στην προσπάθεια της Ελλάδας
για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, κάνοντας αναφορά στις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας και στις μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε για τη σημασία της Ελληνικής Προεδρίας στην Ε.Ε., επαναλαμβάνοντας παράλληλα την «στενή συνεργασία» με τις ΗΠΑ και υπογραμμίζοντας τον «παράγοντα αταθερότητας» που διαδραματίζει η Ελλάδα στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, όπως επεσήμανε, συμπληρώνοντας ότι «αναμφίβολα το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η κρίση» και ότι στον τομέα εξωτερικής πολιτικής η Ελλάδα είναι πάντα «παράγοντας σταθερότητας».

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος τόνισε την προσπάθεια «εθνικής ανοικοδόμησης», ενώ ανέφερε πως «μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες» με τις ΗΠΑ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο κ. Βενιζέλος επισκέφτηκε και το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, όπου είχε μια «πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση» με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, κ. Τζακ Λιου, τον οποίο ενημέρωσε για τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι ο κ. Λιου έδειξε τεράστιο ενδιαφέρον για τα ελληνικά οικονομικά πράγματα και τον προέτρεψε ως Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και ως πρώην Υπουργό Οικονομικών να εστιάσει στα μεγάλα θέματα, «όπως την αναγνώριση των θυσιών του ελληνικού λαού, την προώθηση των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, την απόφασή ότι δεν χρειάζεται και δεν μπορεί να ληφθεί πρόσθετο δημοσιονομικό μέτρο, και κυρίως την ανάγκη να επιβεβαιωθεί κάτι που προκύπτει από τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης