Süddeutsche Zeitung: Οι αποκαλύψεις στην υπόθεση Κάντα θυμίζουν το σκάνδαλο Siemens

Süddeutsche Zeitung: Οι αποκαλύψεις στην υπόθεση Κάντα θυμίζουν το σκάνδαλο Siemens

«Η Rheinmetall AG και άλλοι κατασκευαστές όπλων απειλούνται στη Γερμανία με σκληρές ποινές και απαιτήσεις της Αθήνας για καταβολή αποζημιώσεων», αναφέρει η SD

Süddeutsche Zeitung: Οι αποκαλύψεις στην υπόθεση Κάντα θυμίζουν το σκάνδαλο Siemens
«Ένα σακ βουαγιάζ γεμάτο χαρτονομίσματα» τιτλοφορείται  ρεπορτάζ της εφημερίδας Süddeutsche Zeitung για το σκάνδαλο με τις μίζες που φέρεται πως κατέβαλαν γερμανικές εταιρίες σε διάφορους Έλληνες αξιωματούχους για την αγορά αρμάτων μάχης και τον εκσυγχρονισμό υποβρυχίων και άλλων οπλικών συστημάτων.

Όπως παρατηρεί το δημοσίευμα με αφορμή τις αποκαλύψεις του πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, «οι κατηγορίες εναντίον γερμανικών εταιριών εξοπλισμού για μίζες θυμίζουν εν μέρει το σκάνδαλο Siemens». «Η Rheinmetall AG και άλλοι κατασκευαστές όπλων απειλούνται στη Γερμανία με σκληρές ποινές και απαιτήσεις της Αθήνας για καταβολή αποζημιώσεων», αναφέρει η SD.

Κλείσιμο
Το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι το σκάνδαλο είχε κοστίσει στη Siemens 270 εκατ. ευρώ για αποζημιώσεις και ο γερμανικός κολοσσός αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη. 

Στο ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας επισημαίνεται: «Τέτοιες πληρωμές απέχουν ακόμη πολύ στην περίπτωση των κατηγοριών που επιρρίπτει ο Κάντας στις γερμανικές εταιρίες εξοπλισμών, ωστόσο πολλά είναι πιθανά. Τις περιπτώσεις της Rheinmetall και της Atlas Elektronik από τη Βρέμη, ερευνά εδώ και καιρό η τοπική εισαγγελία. Και στην περίπτωση της Krauss-Maffei Wegmann στο Μόναχο θα μπορούσε επίσης να εμπλακεί η τοπική εισαγγελία, η οποία αντιμετωπίζει με λίγη ευαισθησία τις μεγάλες επιχειρήσεις. Οι διωκτικές Αρχές του Μονάχου θα ενδιαφερθούν σίγουρα μετά τις ημέρες των εορτών για τα πρωτόκολλα ανακρίσεων του Κάντα».

Πηγή: Deutsche Welle




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης