Ερχονται διώξεις και συλλήψεις για όσους κατονόμασε ο Κάντας

Ερχονται διώξεις και συλλήψεις για όσους κατονόμασε ο Κάντας

Υποστήριξε ότι η διακίνηση των χρημάτων για τα εξοπλιστικά γινόταν με τη «μέθοδο της μαύρης βαλίτσας» - Έδωσε στοιχεία για τρία νέα εξοπλιστικά προγράμματα και τρία νέα πρόσωπα που μοίραζαν χρήματα 

Ερχονται διώξεις και συλλήψεις για όσους κατονόμασε ο Κάντας
Νέα πρόσωπα τα οποία είναι πλέον σφόδρα πιθανό να καταστούν κατηγορούμενοι για σοβαρότατα αδικήματα όπως ξέπλυμα μαύρου χρήματος, κατονόμασε σύμφωνα με πληροφορίες στην μαραθώνια απολογία του την Πέμπτη ενώπιον των ανακριτών Γαβριήλ Μαλλή και Γιάννη Σταυρόπουλου αλλά και του εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνου ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών προγραμμάτων Αντώνης Κάντας. Μάλιστα, σύντομα θα ασκηθούν διώξεις εναντίον έξι επιχειρηματιών, οι οποίοι κατονομάστηκαν από τον κ. Κάντα, ενώ για κάποιους δεν αποκλείεται και η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης.

Ο κατηγορούμενος που πλέον βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, την τρίτη συνεχόμενη ημέρα της απολογίας του, φέρεται να κατονόμασε ενώπιον των ανακριτών και πολιτικά πρόσωπα, χωρίς, όμως, να προσκομίζει αποδείξεις για την εμπλοκή τους στην υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων. Μάλιστα, ο κατηγορούμενος δεν ολοκλήρωσε ούτε και την Πέμπτη την απολογία του στους ανακριτές και αναμένεται να συνεχίσει και τη Δευτέρα. 

Όπως φέρεται να υποστήριξε, θεωρεί απίθανο εφόσον δωροδοκούνταν ο ίδιος, να μην δωροδοκούνταν και όσοι κατείχαν ιεραρχικά ανώτερες από τη δική του θέση. Δηλαδή, ο υπουργός,ο διευθυντής εξοπλισμών καθώς και μέλη επιτροπών που ενέκριναν τις επίμαχες συμβάσεις .
Κλείσιμο

Ο Αντώνης Κάντας στο όνομα του οποίοι οι ελληνικές αρχές εντόπισαν 12 εκατ. δολάρια στη Σιγκαπούρη – ποσό που τώρα ο ίδιος λέει ότι προτίθεται να καταθέσει σε λογαριασμό υπέρ του ελληνικού δημοσίου – ήταν αναπληρωτής διευθυντής εξοπλιστικών κατά τη διάρκεια της θητείας στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας του ήδη καταδικασμένου πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Ακόμη διετέλεσε αναπληρωτής διευθυντής και επί θητείας Γιάννου Παπαντωνίου άλλα μόνο για διάστημα τριών μηνών χωρίς να υπογράψει κάποια σύμβαση.

Στην απολογία του ο προφυλακισμένος πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα που δωροδοκούσαν στην Ελλάδα ενώ φέρεται να περιέγραψε στους ανακριτές και τους τρόπους διακίνησης της μίζας, που δεν γινόταν μόνο μέσω χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αλλά και με τη «μέθοδο της μαύρης βαλίτσας», ώστε να εξαφανίζονται τα ίχνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κατηγορούμενος στην απολογία του αναφέρθηκε σε τρία νέα προγράμματα εξοπλιστικών προγραμμάτων, για τα οποία όπως φέρεται να είπε διακινήθηκαν μίζες αλλά και σε τρία νέα ονόματα προσώπων που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τον είχαν δωροδοκήσει για την επιλογή συγκεκριμένων εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η απολογία του Α. Κάντα αξιολογείται από τους ανακριτές που διενεργούν την έρευνα για τα TOR M1 και τα γερμανικά υποβρύχια, οι οποίοι και θα κρίνουν αν θα απαγγείλουν κατηγορίες και σε νέα πρόσωπα, κάτι που θεωρείται πολύ πιθανό.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης