Σήμερα το τρίτο μέρος της απολογίας Κάντα που «καίει» κόσμο

Σήμερα το τρίτο μέρος της απολογίας Κάντα που «καίει» κόσμο

Ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών παραδέχθηκε ότι είχε 10 οφσόρ μέσω των οποίων είχε εισπράξει τουλάχιστον 16 εκατ. δολάρια από μίζες - Μετά τη δεύτερη ημέρα απολογίας οδηγήθηκε στη φυλακή

Σήμερα το τρίτο μέρος της απολογίας Κάντα που «καίει» κόσμο
Στη φυλακή οδηγήθηκε την Τετάρτη μετά και τη μαραθώνια απολογία του ο Αντώνης Κάντας, πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Ωστόσο, η απολογία του ενώπιον του ανακριτή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη και ο κατηγορούμενος πρώην αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναμένεται να οδηγηθεί και σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για να συνεχίσει. Πάντως, η απόφαση για προφυλάκιση του κατηγορουμένου πριν εκείνος ολοκληρώσει την απολογία του ελήφθη λόγω της παρέλευσης του πενθημέρου που προβλέπει ο νόμος για κράτηση χωρίς γνωμοδότηση ανακριτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάθεση του Αντώνη Κάντα κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική από τις αρμόδιες ανακριτικές αρχές και φαίνεται να δίνει νέα τροπή στις έρευνες της Δικαιοσύνης για τις μίζες που δόθηκαν στην Ελλάδα για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος φέρεται να έχει κατονομάσει ενώπιον του ανακριτή συγκεκριμένα πρόσωπα που σύμφωνα με τον ίδιο εμπλέκονται στην υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων για τα οποία διακινήθηκε μαύρο χρήμα! Μάλιστα τα πρόσωπα αυτά ήταν άγνωστα μέχρι σήμερα στους Έλληνες ανακριτές ενώ τα εξοπλιστικά προγράμματα για την υπογραφή των οποίων δόθηκαν μίζες ανέρχονται σε τουλάχιστον οχτώ.

Ακόμη, στην απολογία του ο Αντώνης Κάντας, που διετέλεσε στην θέση του αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου και Γιάννου Παπαντωνίου, φέρεται να... χαρτογραφεί τη διαδρομή του μαύρου χρήματος αποκαλύπτοντας ότι ο ίδιος χρησιμοποιούσε πάνω απο 10 off shore εταιρίες τις οποίες είχε δημιουργήσει με τη βοήθεια νομικού, τον οποίο κατονόμασε. Μάλιστα, φέρεται να έδωσε και τα ονόματα τουλάχιστον 5 εκπροσώπων εταιριών που διαχειρίζονταν μίζες εκατομμυρίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Α. Κάντας σύμφωνα με τους συνηγόρους του προτίθεται να επιστρέψει στο ελληνικό δημόσιο ποσό 16 συνολικά εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων τα 14 εκατ. δολάρια εντόπισαν οι διωκτικές αρχές σε λογαριασμό του πρώην αναπληρωτή διευθυντή εξοπλισμών στη Σιγκαπούρη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης