Διεγράφη από τη ΝΔ ο Μιχάλης Λιάπης

Διεγράφη από τη ΝΔ ο Μιχάλης Λιάπης

«Θα πληρώσω» λέει ο Λιάπης μετά τη δημόσια διαπόμπευση - Εστειλε τον δικηγόρο του στο αυτόφωρο και πήρε αναβολή μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου - Έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του για ακόμη μια φορά τους νόμους και τη δικαιοσύνη

Διεγράφη από τη ΝΔ ο Μιχάλης Λιάπης
Φυσική συνέχεια της χθεσινής απόφασης του πρωθυπουργού να κόψει τα προνόμια σε βουλευτές με συμπεριφορά αλά Λιάπη είναι η σημερινή απόφαση της ΝΔ να διαγράψει τον παραβάτη Μιχάλη Λιάπη από τους κόλπους της.

Στη σύντομη ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται: «Με απόφαση που πήρε, χθες, η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Μιχάλης Λιάπης, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

Κλείσιμο
Την απόφαση πήρε ουσιαστικά ο πρόεδρος του κόμματος κ. Αντώνης Σαμαράς θέλοντας να συμβολίσει ότι δε θα ανεχθεί συμπεριφορές που απαξιώνουν περαιτέρω τον πολιτικό κόσμο στη συνείδηση της κοινωνίας.

Εν τω μεταξύ, και ενώ σήμερα ο Μιχάλης Λιάπης ήταν να δικαστεί στο αυτόφωρο έπειτα από προθεσμία που ζήτησε και πήρε ο ίδιος προκειμένου να απολογηθεί, ο πρώην υπουργός αρνήθηκε να αναλάβει τις ευθύνες του έπειτα από τις αστείες δικαιολογίες ότι κινούσε το αυτοκίνητο για να... γεμίσουν οι μπαταρίες του.

Ο πρώην υπουργός έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του το δικαστήριο και δεν παρέστη στην Ευελπίδων με αποτέλεσμα η δίκη του να αναβληθεί για τις 30 Δεκεμβρίου.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους νομικούς συμβούλους του πρώην υπουργού, ο κ. Λιάπης βρίσκεται στο εξωτερικό, ενώ επικαλέστηκε και πρόβλημα υγείας, αφού νιώθει συμφόρηση λόγω ενός ανευρύσματος που του είχε παρουσιαστεί πέρυσι.

Μπορεί, λοιπόν, η δίκη του πρώην υπουργού να αναβλήθηκε, ο ίδιος, όμως, φαίνεται πως προκειμένου να γλιτώσει τη δημόσια διαπόμπευση και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις είναι έτοιμος να πληρώσει ως ένδειξη καλής θελήσεως τα τέλης κυκλοφορίας του 2014, τα οποία φτάνουν στα 1320 ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές τα τέλης κυκλοφορίας του 2013 ήταν πληρωμένα αλλά ο πρώην υπουργός είχε καταθέσει για φορολογικούς λόγους τις πινακίδες αλλά και την άδεια οδήγησης του οχήματός του.

Ο κ. Λιάπης επίσης πλήρωσε το πρόστιμο για τα φιμέ τζάμια που είχε εγκαταστήσει χωρίς άδεια προκειμένου να κινείται ινγκόγνιτο αλλά και για τον κοτσαδόρο που είχε τοποθετήσει στο τζιπ.

Στον Μιχάλη Λιάπη έχει επιβληθεί, ακόμα, πρόστιμο 500 ευρώ για το γεγονός ότι το όχημα ήταν ανασφαλιστό, ενώ του έχει αφαιρεθεί και η άδεια οδήγησης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λιάπης όταν συνελήφθη να παρανομεί - δηλαδή να κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες, χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια και χωρίς να έχει πληρώσει τον φόρο πολυτελείας - είχε πει ότι κυκλοφορούσε κατ' αυτό τον τρόπο για να φορτίσει την μπαταρία του αυτοκινήτου καθώς θα έφευγε ταξίδι.

Ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ψευδή δήλωση και πλαστογραφία καθώς από τη μια είχε δηλώσει στην εφορία ότι δεν θα κινούσε το όχημα και από την άλλη γιατί το αυτοκίνητο έφερε πλαστές πινακίδες.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης