ΥΠΕΞ: Η δήλωση Ερντογάν για την Κύπρο ας αφυπνίσει επιτέλους τη διεθνή κοινότητα

ΥΠΕΞ: Η δήλωση Ερντογάν για την Κύπρο ας αφυπνίσει επιτέλους τη διεθνή κοινότητα

Ο κ. Κούτρας είπε ότι η αμφισβήτηση της ίδιας της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας «οφείλει να αφυπνίσει τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: Η δήλωση Ερντογάν για την Κύπρο ας αφυπνίσει επιτέλους τη διεθνή κοινότητα
Την αντίδραση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών, κ. Κωνσταντίνου Κούτρα, προκάλεσε η χθεσινή δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού περί μη ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Κούτρας είπε ότι όσα ανέφερε χθες ο Ερντογάν σε συνέδριο στη Πολωνία, πρέπει να αφυπνίσουν τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό.

Κλείσιμο
Ο κ. Κούτρας αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού αναφέροντας ότι η αμφισβήτηση, από πλευράς του Τούρκου Πρωθυπουργού, της ίδιας της ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας «οφείλει να αφυπνίσει, επιτέλους, τη διεθνή κοινότητα σχετικά με τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας για το Κυπριακό».

«Οιοσδήποτε περαιτέρω σχολιασμός επ' αυτού είναι περιττός.», πρόσθεσε ο κ. Κούτρας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος και η «ελληνοκυπριακή διοίκηση», όπως χαρακτήρισε τη Κυπριακή Δημοκρατία, είχε γίνει δεκτή στην ΕΕ για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους.

«Δώστε προσοχή», είπε και πρόσθεσε: «Δεν την δέχθηκαν ως νότια Κύπρο. Έγινε δεκτή ως Κύπρος. Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος. Υπάρχει η τοπική διοίκηση της νότιας Κύπρου. Επειδή, υπάρχει Βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή υπάρχει μεταξύ τους. Ποιος είναι εκεί στην πράσινη γραμμή; Μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ. Απολύτως καμία χώρα εντός της ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας. Αυτό το μέρος έχει ένα τέτοιο εσωτερικό πρόβλημα».  




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης