Σύγκρουση Λαζαρίδη-ΣΥΡΙΖΑ για τη «θεωρία των δύο άκρων»

Σύγκρουση Λαζαρίδη-ΣΥΡΙΖΑ για τη «θεωρία των δύο άκρων»

Κεδίκογλου: «Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου»

Η Παπαρίζου έγδυσε τον χορευτή της!
Σύγκρουση Λαζαρίδη-ΣΥΡΙΖΑ για τη «θεωρία των δύο άκρων»
Πιστός στην θεωρία των δύο άκρων της οποίας είναι ο βασικός εμπνευστής ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Χρύσανθος Λαζαρίδης επιτέθηκε χθες στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι “είναι εκτός συνταγματικού τόξου”.

Ο κ. Λαζαρίδης επέλεξε την ημέρα των αντιφασιστικών εκδηλώσεων με αφορμή την δολοφονία του Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής για να κάνει την επίθεσή του. Αρχικά ο κ. Λαζαρίδης έκανε παραλληλισμό ανάμεσα στις ενέργειες της Χρυσής Αυγής στην Βουλή και στην συμπεριφορά της κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου κατά την ψηφοφορία για την αλλαγή του κώδικα δικηγόρων. Θεώρησε ότι η απαίτηση της κας Κωνσταντοπούλου να μην περάσει το νομοσχέδιο δίχως ψηφοφορία στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την εξισώνει με την Χρυσή Αυγή. Επιμένοντας αλλά και γενικεύοντας την επίθεσή του ο κ. Λαζαρίδης χαρακτήρισε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι είναι εκτός του συνταγματικού τόξου.

Κλείσιμο
Οι δηλώσεις του προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία ζήτησε την απομάκρυνσή του. Συγκεκριμένα αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ: “Ο κ. Λαζαρίδης επανέρχεται αμετανόητος, με νέες προκλητικές αναφορές στη θεωρία των δύο άκρων, ενώ φτάνει στο σημείο να τοποθετεί εκτός συνταγματικού τόξου τον ΣΥΡΙΖΑ.   Είναι ξεκάθαρο ότι η παραμονή του στη θέση του συμβούλου του πρωθυπουργού γεννά μέγιστο πολιτικό ζήτημα και αντικειμενικά συνιστά υιοθέτηση των απαράδεκτων απόψεών του από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.   Είναι γελασμένοι όσοι νομίζουν ότι μπορούν να καλλιεργούν τη στρατηγική της έντασης και να παίζουν ανενόχλητοι τόσο επικίνδυνα παιχνίδια για τη δημοκρατία. Στο θέμα αναφέρθηκε με δήλωσή του και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας:  «Ελπίζω σήμερα να συνειδητοποιεί και ο πρωθυπουργός τη μεγάλη ευθύνη που έχει, όταν για λόγους μικροκομματικών συμφερόντων κατασκευάζει εδώ και μήνες αυτή την ανιστόρητη θεωρία των δύο άκρων, εξισώνοντας τους θύτες με τα θύματα και αντικειμενικά νομιμοποιώντας, αν όχι αθωώνοντας, συμπεριφορές που ξεπερνάνε τα όρια και βρίσκονται στο πλαίσιο της συμμορίας και των δολοφονικών ενεργειών».

Εμπνευστής της θεωρείας των δύο άκρων, οπαδός του δόγματος “νόμος και τάξη” ο κ. Λαζαρίδης παλαιός αριστερός που εκδικείται τον πολιτικό του χώρο γιατί δεν αναγνώρισε την αξία του προκαλεί αντιδράσεις ακόμη και στο εσωτερικό του κόμματός του. Ο καραμανλικός πυρήνας -που είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα στην εκδήλωση για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή- δεν συμφωνεί με την συμπεριφορά του πυρήνα του Μεγάρου Μαξίμου. Καραμανλικά στελέχη στις συζητήσεις τους με δημοσιογράφους λένε καθαρά πια ότι “το περιβάλλον του Μαξίμου είναι ακροδεξιοί”. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται βέβαια και η κα. Ντόρα Μπακογιάννη και οι φιλελεύθεροι βουλευτές -πλην του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη που τώρα είναι υπουργός.

Δεν πρόκειται πάντως για ολίσθημα του κ. Λαζαρίδη, πρόκειται για στρατηγική που έχει αποφασιστεί στις συσκέψεις υπό τον κ. Σαμαρά προκειμένου να απαξιωθούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης που δεν συμφωνούν με την υλοποίηση των μνημονίων. Δεν είναι τυχαίο ότι η επίθεση της κυβέρνηση στην αντιπολίτευση εκδηλώνεται όταν Βερολίνο και Βρυξέλλες απορρίπτουν το νέο success story του πρωθυπουργού και προαναγγέλουν νέο πακέτο βοήθειας που βέβαια θα συνοδευθεί και από νέο μνημόνιο.

Σίμος Κεδίκογλου: «Δεν συμμερίζομαι την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου»

Αποστάσεις φαίνεται να παίρνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από την άποψη του Χρύσανθου Λαζαρίδη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κεδίκογλου μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε ότι «η επίσημη κυβερνητική θέση εκφράστηκε απο εμένα εχθές και αυτή είναι να υψώσουμε ένα φράγμα στον κύκλο βίας. Σε ότι αφορά τις δηλώσεις του Χρυσανθου Λαζαρίδη, μάλλον δεν αποδόθηκαν σωστά διότι ο Λαζαρίδης απλά έθεσε κάποια ερωτήματα για ορισμένες εμπρηστικές δηλώσεις που κατά καιρούς έχουν κάνει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ».

Μετά απο επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το «αν συμμερίζεται την άποψη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός συνταγματικού τόξου» ο κ. Σίμος Κεδίκογλου απάντησε ευθέως: «Όχι φυσικά δεν τις συμμερίζομαι, κάθε άλλο. Και μάλιστα θέλω να προσθέσω ότι αυτές τις ώρες πρέπει να είμαστε πιο ψύχραιμοι και πιο νηφάλιοι. Δεν χρειάζονται εμπρηστικοί λόγοι. Τις πολιτικές μας διαφορές μπορούμε να τις λύσουμε κάποια άλλη στιγμή» τόνισε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Κεδίκογλου κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση κινείται βήμα-βήμα και εξετάζει πλέον πολύ σοβαρά τον τρόπο με τον οποίο η Χρυσή Αυγή θα τεθεί στο περιθώριο, εξετάζοντας παράλληλα όλο το νομικό πλαίσιο για τη δράση και τη λειτουργία της «οργάνωσης» - όπως αποκάλεσε τη Χρυσή Αυγή - και εξέφρασε την άποψη ότι και η δικαιοσύνη θα κάνει αυτό που πρέπει στο πλαίσιο της νομιμότητας. «Η δημοκρατία μπορεί να επιτρέπει στους εχθρούς της να λειτουργούν αλλά μέχρι ένα σημείο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης