Χρ. Λαζαρίδης: Θα έρθουν και άλλοι νεκροί αν δε στεριώσει η Δημοκρατία

Χρ. Λαζαρίδης: Θα έρθουν και άλλοι νεκροί αν δε στεριώσει η Δημοκρατία

Προειδοποίησε τον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει μυαλά και επανέλαβε την άποψή του ότι βρίσκεται εκτός συνταγματικού τόξου

Κέρδη και για τη δεύτερη εταιρεία του Μαρινάκη
Χρ. Λαζαρίδης: Θα έρθουν και άλλοι νεκροί αν δε στεριώσει η Δημοκρατία

«Κάποιοι κερδοσκοπούν επάνω στο αίμα», δήλωσε ο Χρύσανθος Λαζαρίδης, σύμβουλος του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, σχετικά με τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από 45χρονο χρυσαυγίτη και τόνισε πως «ένας νεκρός είναι κάτι πολύ βαρύ, αλλά θα έρθουν και άλλοι νεκροί αν συνεχίσουμε έτσι».

«Ο φαύλος κύκλος της βίας τροφοδοτείται από πολλούς και όλοι αυτοί πρέπει να σταματήσουν», πρόσθεσε ο κ. Λαζαρίδης. «Προειδοποιώ όλους να αλλάξουν μυαλά για να στεριώσουμε τη Δημοκρατία», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Κλείσιμο

Ο βουλευτής Επικρατείας με τη ΝΔ, κατηγόρησε ανοικτά τον ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε πως «όσοι καλούν σε ανατροπή δεν είναι εντός συνταγματικού τόξου». 

«Είναι εντός συνταγματικού τόξου ένα κόμμα όταν καλεί σε απεργίες τους μαθητές και υποδαυλίζει γεγονότα απόλυτα αντισυνταγματικά, όπως στις Σκουριές;», αναρωτήθηκε.

«Ζητάω να σταματήσουν τη στρατηγική έντασης. Τους παρακαλώ να σταματήσουν για να στεριώσει η Δημοκρατία», σημείωσε ακόμη και πρόσθεσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ κατά κανόνα παραβιάζει τη Δημοκρατία. Τους βαράω ένα καμπανάκι κατά συνείδηση».

«Η Δημοκρατία δεν απειλείται από έναν, πρέπει να βάλουν πολλοί το χεράκι τους για να πέσει. Στον ΣΥΡΙΖΑ ενθαρρύνουν καταλήψεις και διαμαρτύρονται όταν επεμβαίνει η αστυνομία. Όλοι αυτοί έχουν ευθύνη», είπε και ζήτησε «να τελειώνουμε με αυτές τις τακτικές, γιατί δεν πάμε μπροστά έτσι».

Όσον αφορά στη Χρυσή Αυγή, ο κ. Λαζαρίδης είπε πως πρόκειται για μία εγκληματική οργάνωση με την οποία δεν είναι εύκολο να ανοίξει κανείς διάλογο και τόνισε πως «όλοι έχουμε ευθύνες και όλοι πρέπει να τις αναλάβουμε».

«Ένα κόμμα που δεν έχει αφήσει γιάφκα τρομοκρατών που να μην έχει καλύψει, για να συμμετάσχει στο διάλογο πρέπει να υπερβεί τον εαυτό του. Πρέπει να είναι σοβαρό απέναντι στη νομιμότητα και στη συνταγματική τάξη», είπε αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συζήτηση που πρέπει να ανοίξει, προκειμένου να ηρεμήσει η κατάσταση. 

«Αυτοί που καλλιεργούν την ένταση πρέπει να έρθουν προ των ευθυνών τους για να μην έχουμε άλλους νεκρούς», σημείωσε, μεταξύ άλλων και πρόσθεσε πως «κάηκε η Αθήνα. Κάηκε η Μαρφιν. Δεν έχουμε μνήμη μερμηγκιού».

«Οι ακρότητες του ΣΥΡΙΖΑ δε βοηθούν τη Δημοκρατία. Εγώ μίλησα για γουναράδικα και δεν έχω δικαίωμα να πω έχετε και εσείς ευθύνη για την κλιμάκωση της κατάστασης», είπε, επίσης. 

 



  







 


 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης