Επιμένει ο Άκης ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τις «μίζες»

Πλαστογράφησαν το σημειωματάριό μου, λέει ο κ. Τσοχατζόπουλος - Τι κατέθεσε ο αδερφός της Βίκυς Σταμάτη - Π. Ζαχαριάδης: Ό,τι έγινε, το έμαθα από τις εφημερίδες

Τον ισχυρισμό του περί στοχοποίησής του από πολιτικά κέντρα επί προεδρίας στο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, προβάλλει και σήμερα ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τρίτη ημέρα της απολογίας του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η σημερινή νέα αναφορά του κατηγορούμενου πρώην υπουργού ότι μέρος των χειρόγραφων σημειώσεων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο γραφείο του είναι πλαστά και δεν του ανήκουν!

Στο δικαστήριο σημειώθηκε οξεία αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Τσοχατζόπουλου και συνηγόρου της πολιτικής αγωγής, με αποτέλεσμα η δίκη να διακοπεί για λίγο, ώστε να πέσουν οι τόνοι.

Αφορμή αποτέλεσαν οι ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής για τα όσα αναφέρει στις σημειώσεις του ο πρώην υπουργός, την «πατρότητα» των οποίων τώρα αρνείται.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση και υποστηρίζει:

- «Δεν δωροδοκήθηκα, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο σε βάρος μου».

- «Η χθεσινή αναφορά της εισαγγελέως περί αμαρτωλών χρημάτων με τα οποία αγοράζονται δήθεν ακίνητα μελών της οικογένειάς μου είναι πρωτοφανής και δείχνει προκατάληψη στο πρόσωπό μου».

- «Κανείς από τους πέντε υπουργούς που πέρασαν μετά από εμένα στο υπ. Αμυνας δεν ενδιαφέρθηκε για τα υποβρύχια. Εκαναν έρευνα μόνο για τη δική μου θητεία και με έβγαλαν κατηγορούμενο για ξέπλυμα».

- «Ξαναφουντώνει τις τελευταίες ημέρες η επικοινωνιακή επίθεση εναντίον μου. Παλιά εκπορεύονταν από τον Γ. Παπανδρέου, σήμερα από άλλα πολιτικά και εκδοτικά κέντρα».

Λίγο μετά τη διακοπή της δίκης ο Άκης Τσοχατζόπουλος ολοκλήρωσε την απολογία του, επαναλαμβάνοντας ότι ο Ν. Ζήγρας αντιμετωπίζει σοβαρή ασθένεια και χρήζει ιατρικής φροντίδας.

«Έχει πάθει αγωνία εγκλεισμού. Ζήτησα να τον στείλουν στο νοσοκομείο και όχι στη φυλακή», είπε ο πρώην υπουργός.

«Ο άνθρωπος πάσχει απο το σύνδρομο του ψεύδους» είπε για τον εξάδελφό του, παρεμβαίνοντας στη δίκη, ο Νίκος Ζήγρας.

Η απολογία του χρηματιστή Κωνστ. Αντωνιάδη

Στη συνέχεια τη σκυτάλη των απολογιών πήρε ο χρηματιστής Κωνστ. Αντωνιάδης, ο οποίος, μαζί με τον Οράτιο Μελλά, διακίνησαν μέσω της εταιρείας τους -με την επωνυμία Morelia- χρήματα που, σύμφωνα με τη Δικαιοσύνη, προέρχονται από δωροδοκιες της Ferrostaal για την προμήθεια των υποβρυχίων.

Στην απολογία του, ο κ. Αντωνιάδης ανέφερε πως ένας πελάτης του συνέστησε τον κ. Ζήγρα ως εκπρόσωπο ομίλου επενδυτών, που έχει συνάλλαγμα και θέλει να συνεργαστεί μαζί του.

«Μας εμβάστηκαν χρήματα από την εταιρεία Torcaso. Το 2011 διαβάσαμε σε εφημερίδα ότι γίνεται έρευνα στη Γερμανία για παράνομες πληρωμές στην Ελλάδα για τα υποβρύχια» είπε ο κατηγορούμενος και προσέθεσε: «Στο δημοσίευμα είδαμε και το όνομα της εταιρείας μας. Τελικώς, διαπιστώσαμε ότι τα επίμαχα εμβάσματα ήρθαν από μια εταιρεία "Mie". Φωνάξαμε τον Ζήγρα και μας είπε ότι υπάρχει σύνδεση του εμβάσματος με παράνομες πληρωμές. Έκτοτε εξαφανίστηκε».

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι, αν γνώριζε ότι θα έμπλεκε, δεν θα έδινε το λογαριασμό για τη διακίνηση των χρημάτων. «Μαζεψαμε όλα τα στοιχεια και πήγαμε στους εισαγγελείς» είπε ο Κωνστ. Αντωνιαδης, σημειώνοντας πως ο Νίκος Ζήγρας ήταν από τους σημαντικούς πελάτες της εταιρείας τους και ότι δεν υπήρχε λόγος να υποψιαστεί πως τα χρήματα που ήθελε να μεταφέρει, προέρχονται από δωροδοκία.

«Ο Ζήγρας μας ζήτησε μετά συγγνώμη που μας έμπλεξε σε αυτή την ιστορία» τόνισε ακόμη ο κατηγορούμενος.

- Εισαγγελέας: Τότε γιατί ο Ζήγρας λέει ότι γνωρίζατε για τον Τσοχατζόπουλο;

- Κωνστ. Αντωνιαδης: Δεν γνωρίζω. Εμείς μάθαμε για τον Τσοχατζόπουλο το 2011.

«Πρώτη φορά στα 35 χρόνια της εταιρείας μου βρίσκομαι σε αυτή τη θέση. Δούλευα πάντα καθαρά» είπε από την πλευρά του ο Οράτιος Μελλάς.

«Ο Ζήγρας μου είπε ότι θέλει να μεταφέρει 3.000.000 ελβετικά φράγκα. Εγώ, επειδή δεν ειχα δικό μου λογαριασμό, έδωσα το λογαριασμό του γιου μου. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα βρισκόμουν κατηγορούμενος» είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Είχαμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Ζήγρα».

- Εισαγγελέας: Μήπως είχατε εμπιστοσύνη στον Ζήγρα, γιατί γνωρίζατε πως από πίσω ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος;».
 
- Οράτιος Μελλάς: Δεν το ξέραμε αυτό. Πώς να το γνωρίζουμε; Δουλειά του Ζήγρα, άλλωστε, ήταν να καλύπτει τον Τσοχατζόπουλο.


Π. Ζαχαριάδης: Ό,τι έγινε, το έμαθα από τις εφημερίδες
Στην απολογία του ο Παντελής Ζαχαριαδης - ο οποίος εμπλέκεται στην αγορά από την εταιρεία Torcaso ακινήτων επί της Κηφισιάς του Μπάμπη Βωβού- αρνήθηκε την κατηγορία που αντιμετωπίζει. Υποστήριξε ότι ο Νίκος Ζήγρας το 1999 του μίλησε για ξένους επενδυτές και τότε εκείνος του μίλησε για τον Μπάμπη Βωβό «που είναι πάντα διαθέσιμος πελάτης για κτίρια».

Ο ίδιος ανέφερε ότι ο Νίκος Ζήγρας του ζήτησε να πάρει ΑΦΜ της Torcaso, κάτι που εκείνος έκανε. «Δεν είχα κανένα όφελος, είχα εμπιστοσύνη. Το τι έγινε μετά, το έμαθα από τις εφημερίδες», είπε ο κατηγορούμενος.

Απολογία αδελφού Bίκυς Σταματη: «Ο Τσοχατζόπουλος μου ζήτησε να βοηθήσω στην ανακαίνιση της Αρεοπαγίτου»
«Ο Άκης Τσοχασοπουλος με κάλεσε και μου είπε να βοηθήσω στις εργασίες ανακαίνισης του σπιτιού στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Μου είπε ότι το ακίνητο αυτό το ενοικίαζε και ότι ιδιοκτήτρια του ήταν η εταιρεία Νοbilis». Αυτό ανέφερε στην απολογία του στο δικαστήριο ο Παναγιώτης Σταμάτης, αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, στον οποίο το βούλευμα καταλογίζει πως συνέβαλε στο να αποκρύβει πως ιδιοκτήτης της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ήταν ο πρώην υπουργός.

Ο Παναγιώτης Σταμάτης ανέφερε στο δικαστήριο ότι ο πρώην υπουργός του ζήτησε να αναλάβει την πληρωμή των συνεργείων και ότι τα τιμολόγια θα κόβονταν στο όνομα της εταιρείας Νοbilis.

«Σέβομαι και τιμώ τον Άκη Τσοχατζόπουλο ως ένα πρόσωπο που μπήκε στην οικογένειά μας. Μια οικογένεια αγροτική με υπόβαθρο παιδείας χαμηλό» ανέφερε ο κατηγορούμενους και πρόσθεσε: Στις αρχές οι γονείς μου ήταν πολύ δύσκολο να συναναστραφούν μαζί του. Εμείς δεν χρειάστηκε να ψάξουμε να μάθουμε για τον γαμπρό μας, όπως συνηθίζεται συνήθως στην επαρχία, γνωρίζαμε ποιος ήταν ο ελληνικός λαός του είχε δείξει με την ψήφο του πολλές φορές την εμπιστοσύνη του».

Ο Παναγιώτης Σταμάτης ανέφερε πως όσοι εργάζονταν στην ανακαίνιση της Διονυσίου Αρεοπαγίτου ήξεραν που δούλευαν, αφού όπως είπε το σπίτι ήταν γεμάτο φωτογραφίες της αδελφής του και του πρώην υπουργού.

Ακόμη ο ίδιος τόνισε ότι έκοψε κάποια παραστατικά στο όνομα "Παπαλιάκος" που είναι ο κουνιάδος του για πρακτικούς λόγους (έλειπε πολλές ώρες από το σπίτι και με κάποιον έπρεπε να μιλούν οι προμηθευτές).

Πρόεδρος: Γιατί στα παραστατικά να φαίνεται το όνομα Παπαλιάκος και όχι Τσοχατζόπουλος;
Παναγιώτης Σταμάτης: Μα φαίνεται στα περισσότερα.

Ο Π. Σταμάτης περιέγραψε στο δικαστήριο τον αγώνα της αδελφής του να φέρει στον κόσμο ένα παιδί και τόνισε πως η μητέρα του που φροντίζει τον επτάχρονο γιο της είναι ψυχικά άρρωστη και έχει τάσεις αυτοκτονίας.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο με την απολογία του Γιάννη Σμπώκου. Αδυναμία να απολογηθεί, λόγω προβλημάτων υγείας, επικαλέστηκε, μέσω των συνηγόρων της στο δικαστήριο, η Γκούντρουν Μολντενάουερ, πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου.ΣΧΟΛΙΑ (26)

pat

αυτη η κωμοδια με τα δικαστηρια και τα σουπα -μουπες- παρτα- φερτα -φατα, ειναι για να δικαιωθουν και με το νομο ολοι οι κλεφτες του ΠΑΣΟΚ αφου κοβει και ραβει και τους εχει στο χερι ο αρχιμαφιοζος ,εμπνευστης ,νομων καταπατησης των ανθρωπινων δικαιωματων ,,του συνταγματος των Ελληνων ,με προσαρμογη στα μετρα των αρπαχτικων της βουλης ωστε τα κλεμενα να επιστρεφουν απο το λαο μεσω αδικων φορων επι ανυπαρκτων εισοδειματων ...πχ η ανεργη κορη μου 3 ετη την ταιζω εγω συνταξιουχος ... εχει ενα σαραβαλακι 8 ετων Getz αγορασμενο 1000 ευρω προ 3 χρ0νια απο την αποζημιωση απολυσης .. βαζουν τεκμηριο διαβοωσης 7.500 ευρω ..φορος 248 ευρω συν φορο επομενου ετους 136 ...συνολο 384 .....και αυτοι ,,,παντα αφορολογιτοι αν και 40 σπιτια και βιλλες ....και τα αρπαχτα και οι μιζες,,παντα ουδεν προκυπτει για περετερω διερευνηση ,,,ή παραγραφησαν .....

ΦΙΛΙΠΠ9ΝΕΖΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ : Στη Δημοκρατία το Δικατήριο είναι ένα από τα πολυτιμότερα σύμβολα του Εθνους . Είναι το θεμέλιο της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας . Δυστυχώς όμως στις ημέρες μας έχει καταργηθεί κάθε έννοια της Δικαιοσύνης και ουδείς ενδιαφέρεται αν κάτι είναι θεμιτό ή αθέμιτο . Εκείνο που έχει σημασία είναι να επιτυγχάνουμε το σκοπό μας . Το αθέμιτο γίνεται θεμιτό , αρκεί να μην έχει συνέπειες . Κι’ αυτό διότι η Δικαιοσύνη έχει πλήρη εξάρτηση από την εκταλεστική εξουσία η οποία -κακώς - διορίζει την Ανωτάτη Ηγεσία της . Παραβιάσεις του Συντάγματος , ανεπίτρεπτοι νόμοι . Εξωφρενικές αποφάσεις , όπως αυτή του Σ.τ.Ε. με πρόεδρο τον Υιό Μάλλον «Ιό» του Δωσίσλογου, που νομιμοποίησε την επαχθή ένταξη με ψευδή στοιχεία στον Δ.Ν.Τ. , όπου οι μυημένοι απεκόμισαν δισεκατομμύρια ευρώ εν μιά νυκτί . Δεν θα συνεχίσω με την ΕΛΣΤΑΤ και την επιχείρηση συγκάλυψης εκ μέρους και της Δικαιοσύνης . Αξίζουν συγχαρητήρια στον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. κ. Πάνο Καμμένο για την υπομονή και την επιμονή του να λογοδοτήσουν οι προδότες . Αλλά ας αναλύσουμε και κάποια άλλη ύποπτη μεθόδευση . Στη δίκη του κ. Ακη Τσοχατζόπουλου και μέρους της συμμορίας του , ακούμε συνεχώς για μίζες . Θα επιθυμούσα να μας απαντήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας αν ο κ. Απόστολος Τσοχατζόπουλος έχει παραπεμφθεί γιά μίζες , δωροδοκίες κ.λ.π. Αν όχι γιατί εστιάζεται το κατηγορητήριό του σε αδικήματα που είναι ήδη παραγεγραμμένα ; Μήπως για να απαλλαγεί λόγω παραγραφής ; Γιατί κάτι τέτοιο μυρίζει . Το ίδιο μυρίζει και για τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, όπου ο συνεταίρος του νυν αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και μεγάλη νομική διάνοια στις παραβιάσεις του Συντάγματος , θα στήσει και πάλι αρκετές κάλπες στη Βουλή με άσχετα ερωτήματα , προκειμένου να τον απαλλάξει λόγω παραγραφής των προδοτικών και εγκληματικών πράξεών του . Εύχομαι να διαψευσθώ αν και δεν το νομίζω. Οσο ο κ. Ευάγγελος Τούρκογλου - Βενιζέλος ελέγχει αυτή την κυβέρνηση θα βρεί τρόπο να απαλλάξει τα συντρόφια του. Δεν μας διαφεύγει ότι δήλωσε άνευ εντροπής στη Βουλή ότι οι λογαριασμοί των τραπεζών που κατέθετε τα κλοπιμαία ο Ακης ήσαν λογαριασμοί τηλεφώνων. Φ.Π.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΑΚΑΛΟΣ

ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΣΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ!!! ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΗΤΟΣ??? ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΑΙ??? ΑΝΤΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΔΗ ΚΡΕΜΑΣΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΓΑΥΓΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ !!!! ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ !!!!

Το λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν

ΓΟΥΔΙ

ΧΑΜΕΝΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ

Ψυχικά άρρωστη η βίκη σταμάτη ! με αυτοκτονικές τάσεις; εγώ τη βλέπω μια χαρά μετα την αποκατάσταση των ληγμένων ενθεμάτων των μαστών ..δείχνει να έχει ηρεμήσει.. και το πρόσωπο της στρωμένο μποτοξαρισμένο ..Σαν να ξαναβρήκε το παλιό της εαυτό και τη χαμένη ναρκισιστική διάθεση ..Μόνο η απεριποίητη εικόνα της πρός τα έξω δείχνει να την τρομάζει και να την αγχώνει..Δύο ψυχοπαθή ναρκισιστικά άτομα άπληστα και φιλόδοξα για χρήμα και μεγαλεία κοιτάμε μήνες τώρα στις οθόνες μας να δίνουν παράσταση ψεύδους στο οποίο πλέον και πιστεύουν ΕΝΏ Η ΘΛΊΨΗ ΠΟΥ ΑΠΟΚΑΛΎΠΤΟΥΝ ΕΊΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΈΝΑ ΜΕΓΑΛΕΊΑ ΤΟΥΣ!

ευγε

μπραβο φιλε πολυ σωστος.ε οχι να λυπηθουμε και τους κλεφτες τα λαμογια.

Μιχάλης

Κλείστε τον μέσα τον παπατζή. Μας κατάντησαν επαίτες τα τομάρια. Να πάρουν σειρά κάτι Λαλιώτιδες , Γιάννοι Παπαντωνίου .... Να ξεβρομίσει ο τόπος επιτέλους.

βεβαιως

συμφωνω μαζι σου με τα τομαρια που αναφερεις και κυκλοφορουν αναμεσα μας ελευθεροι.

Σωτήρης

Σα να λέμε οτι ο Ακης έχει μαύρα μεσάνυχτα, δε ξέρει τίποτα για το Φόνο. Μη τον ταλαιπωρείτε άδικά, έχει και μικρό παιδί ο γεροξεκούτης.

UFO

Ονειρευοταν οτι θα τρωει βασιλικο πρωινο βλεποντας την Ακροπολη και ταξιδευοντας ανα τον κοσμο με τη Βικουλα απ το χωριο , με λιαρ τζετ και αλλες χλιδες με τα εκατομμυρια που τωρα λειπουν απ το ταμειο, αλλα η τυχη του επιφυλασε αλλα. Κακομοιρε Τσοχατζοπουλε.....ειχες δει πολλες φορες τον Αλ Πατσινο στο Scarface και νομιζες οτι "the world is yours"........ τελειωσες

Geo

Πόσο μικρός μπορεί να γίνει ο μέγας!!!!!

χχ

ΆΚη τα παντελόνια σου είναι ΑΔΕΙΑ. παραδέξου τι έκανες ρε άθλιε που μας κοροϊδεύεις μέχρι και σήμερα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tsiprasar

«Αλλιώς τα περιμέναμε αλλιώς τα βρήκαμε» η ομολογία του Αλέξη Τσίπρα - «Σπουδαία μεταρρύθμιση» το ασφαλιστικό Κατρούγκαλου - «Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές» - Είμαι ευτυχισμένος που βλέπω χαρούμενους τους χιλιάδες Ρομά στις συγκεντρώσεις μας

8
tsipras_atr

Προβληματισμός στην Κουμουνδούρου για τις ανοιχτές εκδηλώσεις του κόμματος - «Αφήστε τις ίσες αποστάσεις και συμπορευτείτε μαζί μας», είπε στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο πρόεδρος της ΝΔ από την Πάτρα - Κορυφώνονται οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών

39