Επιμένει ο Πολύδωρας: Κίνδυνος η Τρόικα και όχι η Χρυσή Αυγή

Επιμένει ο Πολύδωρας: Κίνδυνος η Τρόικα και όχι η Χρυσή Αυγή

ΝΔ: Είναι αυτονόητο ότι δεν συνεργαζόμαστε με τους νεοναζί -  ΣΥΡΙΖΑ: Από τη σημερινή ΝΔ η “Νέα Ελλάδα” θα χτιστεί χέρι χέρι με το νεοναζιστικό μόρφωμα - Τι είπε ο πρώην υπουργός για όσους είναι αντίθετοι στη ΧΑ

Επιμένει ο Πολύδωρας: Κίνδυνος η Τρόικα και όχι η Χρυσή Αυγή
Επέμεινε στη θέση του για την ανάγκη συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή στο πλαίσιο της δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου κόντρα στην Τρόικα ο Βύρων Πολύδωρας με νέες δηλώσεις του το απόγευμα της Δευτέρας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, αρνούμενος ότι έκανε λόγο για συνεργασία Νέας Δημοκρατίας-Χρυσής Αυγής.

«Εγώ είμαι Κολοκοτρώνης, και αναζητώ συνεννόηση με όλους τους εμπολέμους. Ο κίνδυνος δεν είναι η ΧΑ, είναι η τρόικα, είναι ο αργός θάνατος» είπε ο βουλευτής της ΝΔ και συμπλήρωσε: «Μιλάς με τον εχθρό και δεν θα μιλήσεις ένα κόμμα με 1 εκατ. ψηφοφόρους;».

Παράλληλα όμως διευκρίνισε ότι ποτέ δεν εκστόμισε τη λέξη «συνεργασία» ΝΔ-Χ.Α. «Σας λέω ελεύθερα όποιος βρει τη λέξη συνεργασία να εκστομίζεται από το στόμα μου κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Δεν είπα τη λέξη συνεργασία» υποστήριξε ο πρώην υπουργός.

Μάλιστα, ο κ. Πολύδωρας δήλωσε ότι τηρεί στάση αναμονής για την αναδιαπραγμάτευση κυβέρνησης – τριμερούς αμφισβητώντας ότι το χρέος είναι βιώσιμο. «Ακόμη περιμένω την αναδιαπραγμάτευση του Σαμαρά με την τρόικα... θα μείνει αναπάντητη η συζήτηση για το βιώσιμο χρέος;» διερωτήθηκε. 

Οι αρχικές δηλώσεις του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Βύρωνα Πολύδωρα, ο οποίος σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή, έχουν προκαλέσει πάντως πολιτική θύελλα.


Τη δήλωση του πρώην υπουργού έσπευσε να αποδοκιμάσει η Συγγρού δια της εκπροσώπου τύπου της, Άννας Ασημακοπούλου, η οποία χαρακτήρισε «περίεργη» τη δήλωση «γιατί είναιαυτονόητο ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα μπορούσε ποτέ να συνεργαστεί με τους νεοναζί».

Ο κ. Πολύδωρας ξεκίνησε την τοποθέτησή του για τη Χρυσή Αυγή τονίζοντας την ανάγκη για ευρύτατη συνεννόηση «για μια εθνική άμυνα» λέγοντας πως «είμαστε εκτός τόπου και χρόνου άμα ακούω εγώ  μποξ και πυγμαχία και πως να εξουδετερώσουμε και να λιώσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ ή την Χρυσή Αυγή» ενώ ερωτηθεί στη συνέχεια από τον παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου του Real FM αν θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία και με την Χρυσή Αυγή, απάντησε «Βεβαίως».

«Μας έπιασε η ευαισθησία για την Χρυσή Αυγή η οποία είναι ψηφισμένη από 600 χιλιάδες κόσμο, θα ψηφιστεί από ένα εκατ. και εμείς θα κάνουμε αναμνήσεις του Συντάγματος της Βαϊμάρης. Το ξέρουνε το σύνταγμα της Βαϊμάρης; Ξέρουνε ότι ήταν το πιο προχωρημένο Σύνταγμα στην κοινωνική πολιτική της Γερμανίας του Μεσοπολέμου; Ή όλης της ιστορία του συνταγματικού δικαίου της ιστορίας;» ανέφερε ο κ. Πολύδωρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm.

Απευθυνόμενος, μάλιστα, σε όσους είναι αντίθετοι με την Χρυσή Αυγή, ο κ. Πολύδωρας είπε: «Όσοι είστε αντίθετοι να πάτε να το βγάλετε από τον Άρειο Πάγο. Να κάνετε αίτηση να θέσετε το κόμμα εκτός νόμου όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, Γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν ηρεμούμε λιγάκι να δούμε τον πόνο μας και την κατάσταση μας;»

Και οι «βόμβες» Πολύδωρα δεν σταμάτησαν εκεί, καθώς μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα εκτίμησε ότι «γίνεται προσπάθεια αλλά υποχωρούμε διαρκώς, δεν βλέπω ότι νικάμε στην διαπραγμάτευση» ενώ για τους εκπροσώπους της τρόικας σχολίασε ότι «παραβιάζουν τους κανόνες της λογικής, ίδιο των αυταρχιών».

Χαρακτηρίσε, τέλος, «σωστή μεν, άκαιρη δε» την τοποθέτηση Βορίδη για τον Ανδρέα Παπανδρέου εκφράζοντας τη δυσπιστία του για το ΕΣΡ και τις ανεξάρτητες αρχές όπως επίσης για τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε η δημόσια τηλεόραση. 

ΣΥΡΙΖΑ: Η «Νέα Ελλάδα» θα χτιστεί χέρι-χέρι με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής
Την έντονη αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής ανιτπολίτευσης προκάλεσαν οι δηλώσεις Πολύδωρα, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με το κόμμα της Χρυσής Αυγής.

Κλείσιμο
«Μία ημέρα μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ ο κ. Πολύδωρας ανέλαβε το έργο της αποσαφήνισης του περιεχομένου της. Φαίνεται πως από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία η “Νέα Ελλάδα” θα χτιστεί χέρι χέρι με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Και καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου: «Τελικώς ο κ. Πολύδωρας είναι εκτός γραμμής ή η επίσημη ρητορική και πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ευλόγως οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεράσματα;». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης