Δένδιας: Η ανομία και το χάος δε θα ανακόψουν την πορεία ανάπτυξης

Δένδιας: Η ανομία και το χάος δε θα ανακόψουν την πορεία ανάπτυξης

Ο υπουργός χαρακτήρισε «μέγιστη πρόκληση» την κατάληψη γραφείων κοινοβουλευτικών κομμάτων…

Δένδιας: Η ανομία και το χάος δε θα ανακόψουν την πορεία ανάπτυξης
Να πάρουν θέση όλα τα κόμματτα και η κοινωνία για το θέμα των καταλήψεων δημόσιων χώρων, ζήτησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του για την ανακατάληψη της "βίλας Αμαλίας" και την κατάληψη στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, αλλά και τις αστυνομικές επιχειρήσεις που έγιναν για τηβ απομάκρυνση των καταληψιών.

«Η δημοκρατική κοινωνία δεν μπορεί να επιτρέψει στις δυνάμεις της ανομίας και του χάους να ανακόψουν την πορεία της χώρας προς την ανάκαμψη», ανέφερε ο κ.

Δένδιας και χαρακτήρισε «μέγιστη πρόκληση στο δημοκρατικό πολίτευμα και την ομαλότητα», την κατάληψη γραφείων κοινοβουλευτικού κόμματος, συγκεκριμένα της Δημοκρατικής Αριστεράς, ενώ τόνισε ότι «έχουν υποχρέωση όλα τα κόμματα, ανεξαρτήτως, να τοποθετηθούν επ΄αυτού».

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν υπάρχουν ευθύνες στην Αστυνομία για πλημμελή φύλαξη των συγκεκριμένων κτιρίων ο υπουργός απάντησε οτι «δεν τίθεται θέμα ευθυνών, γιατί είναι πολλά τα δημόσια κτίρια και δεν μπορεί η Αστυνομία να βρίσκεται παντού», ενώ επισήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν να κυβερνούν τα ΜΑΤ, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να αποφασίσει και η ίδια η κοινωνία τι ακριβώς θέλει».

Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης