Εληξε με έφοδο της Αστυνομίας η κατάληψη στη βίλα Αμαλία

Εληξε με έφοδο της Αστυνομίας η κατάληψη στη βίλα Αμαλία

Δε συνάντησαν αντίσταση από τους νεαρούς οι αστυνομικοί κατά την επιχείρηση στο κτήριο

Εληξε με έφοδο της Αστυνομίας η κατάληψη στη βίλα Αμαλία
Με έφοδο της Αστυνομίας στο κτήριο έληξε η κατάληψη στη βίλα Αμαλία, η οποία ξεκίνησε νωρίς το πρωί από περίπου 101 άτομα. 

Οι αστυνομικοί δε συνάντησαν αντίσταση κατά την έφοδο, ενώ οι νεαροί που ήταν μέσα συνελήφθησαν.

Δεκάδες άτομα έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Βικτωρίας, σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους καταληψίες της βίλας "Αμαλία", αλλά δεν μπορούν να πλησιάσουν στο σημείο, λόγω του ότι οι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στην περιοχή δεν επιτρέπουν την πρόσβαση.

Κλείσιμο
Ολα ξεκίνησαν στις 7.30 όταν περίπου 80 άτομα με αντιασφυξιογόνες μάσκες έφτασαν στο κτήριο της οδού Αχαρνών και Χέιδεν και επιτέθηκαν στη διμοιρία που βρισκόταν από έξω για φύλαξη.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι νεαροί χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και ενώ οι μισοί συμπλέοκονταν με τους αστυνομικούς, οι υπόλοιποι κατάφεραν να ξανακαταλάβουν τη βίλα.

Κατά τις συμπλοκές έγινε και χρήση χημικών, ακόμα και εντός του οικήματος, ενώ έχει κλείσει η Αχαρνών, από το ύψος της Ιουλιανού μέχρι την Παρασίου.
Η ανακατάληψη γίνεται λίγες μόνο ημέρες μετά την επέμβαση της αστυνομίας και τη λήξη της 20χρονης κατάληψης του κτιρίου.

Εντός του κτηρίου είχαν βρεθεί περίπου 1.500 άδεια μπουκάλια, ένα δοχείο με εύφλεκτο υγρό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες μεγάλου μεγέθους, πτυσσόμενο γκλομπ, μαχαίρια, σφεντόνες, μεταλλικά σφαιρίδια και μικροποσότητες κάνναβης.

Όλα δείχνουν ότι μόλις χαλάρωσαν τα μέτρα ύστερα απ' την εισβολή της αστυνομίας στις 20 Δεκεμβρίου και τη λήξη της προηγούμενης κατάληψης, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να επανακαταλάβουν το κτήριο.


Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης