Η ατάκα Κασσελάκη «Όταν βαφτίστηκα σχηματίσθηκε σταυρός από λάδι» και το καμπανάκι Πολάκη από Αθήνα

Η ατάκα Κασσελάκη «Όταν βαφτίστηκα σχηματίσθηκε σταυρός από λάδι» και το καμπανάκι Πολάκη από Αθήνα

Άλλος ιδεολογικός προσανατολισμός σημαίνει άλλο κόμμα, επισημαίνει ο Πολάκης - Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Κασσελάκη η Σύρος

kasselakis-ipa-2
Με μπαράζ επαφών με μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου εξελίχθηκε το χθεσινό πρόγραμμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, στην Ουάσιγκτον. Πριν το Καπιτώλιο, ωστόσο, ο κ. Κασσελάκης ολοκλήρωσε ένα μεγάλο κύκλο συναντήσεων στην Νέα Υόρκη με ομογενειακές οργανώσεις, εκπροσώπους επιχειρηματικών και επενδυτικών ομίλων, μέλη πολιτικών οργανώσεων, αλλά και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, επισκεπτόμενος παράλληλα την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Εκεί έγινε δεκτός σε καλό κλίμα από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ.κ. Ελπιδοφόρο. Από πλευράς του Σεβασμιωτάτου τονίστηκε η χαρά του που ένας ομογενής ανέλαβε μια τόσο σημαντική θέση στο ελληνικό κράτος. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν ακόμα τα εθνικά θέματα, ζητήματα ενίσχυσης της συνεργασίας Ομογένειας - Ελληνικού κράτους, καθώς και ζητήματα εκκλησιαστικού ενδιαφέροντος, ενώ ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναβεβαίωσε την ισχυρή στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και φυσικά την Αρχιεπισκοπή Αμερικής.



Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο κ. Κασσελάκης ανέγνωσε το «Πιστεύω» στα Αγγλικά, ενώ «με βάφτισε ο Άγιος Τσαλίκης με τον πατέρα Κύριλλο, και στο νερό σχηματίστηκε ένας σταυρός από το λάδι. Ο Άγιος Τσαλίκης είπε στους γονείς μου: αυτός είτε Παπάς θα γίνει, είτε πολύ σπουδαίος» φέρεται να εκμυστηρεύτηκε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, εμμένοντας ταυτόχρονα στους διακριτούς ρόλους Πολιτείας – Εκκλησίας.



Το παρασκήνιο με τους DSA

Παράλληλα, κατά την παραμονή του στην αμερικανική μητρόπολη ο Στέφανος Κασσελάκης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και με NYC – DSA, την Διοικούσα Επιτροπή του οργανισμού Δημοκρατών Σοσιαλιστών Νέας Υόρκης. Οι δυο πλευρές συνομίλησαν για ζητήματα καθημερινότητας και οικονομίας, όπως και, ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κράτους δίκαιου. Επιπλέον, ο κ. Κασσελακης εξέθεσε το πρόγραμμα του για μια προοδευτική διακυβέρνηση και συζήτησε με το DSA και για ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος, με επίκεντρο τον πόλεμο στη Γάζα. Σημείωσε δε την ανάγκη για την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, την επιστροφή όλων των ομήρων, την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στο παλαιστινιακό λαό και την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο πλευρών, στο πλαίσιο των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Η αναφορά του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στα γεγονότα που διαδραματίζονται στην Μέση Ανατολή δε λογίζεται ως τυχαία, με δεδομένο ότι η οργάνωση της Νέας Αριστεράς στην Νέα Υόρκη κοινοποίησε επιστολή στην πλατφόρμα Χ των DSA, της αριστερής πτέρυγας δηλαδή των Δημοκρατικών, στην οποία εξηγούν ότι η αμερικανική οργάνωση αντιδρούσε σε πιθανή συνάντηση του κ. Κασσελάκη με το AIPAC, συνάντηση η οποία τελικά ακυρώθηκε, έχοντας νωρίτερα προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση και του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλου, στα κοινωνικά δίκτυα.

Κλείσιμο
Πέρα από την πολιτική, ωστόσο, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είχε συνάντηση εργασίας και με επενδυτές και επιχειρηματίες στην Νέα Υόρκη, απαντώντας σε ερωτήματά τους αναφορικά με το επενδυτικό κλίμα, αλλά και επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα. Στις προτεραιότητες του βρέθηκαν και ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς με τις προξενικές Αρχές, τα οποία μοιράστηκαν με τον κ. Κασσελάκη, με τον οποίο αισθάνονται κοντά ως απόδημο.

«Κλειδώνει» η 5αδα

Κατόπιν αυτών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ επιστρέφει στις επάλξεις της Κουμουνδούρου από αύριο, Πέμπτη, οπότε και θα συνεδριάσει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, ενώ πληροφορίες θέλουν να «κλειδώνουν» στη διάρκεια της σημερινής ημέρας τα πέντε πρόσωπα που θα προσθέσει ο κ. Κασσελάκης στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος, ώστε να παρουσιαστεί στο σύνολό του, σε ειδική εκδήλωση, μεθαύριο, Παρασκευή.

Πάντως, η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη με την ΝΔ δεν προκάλεσε ιδιαίτερη ανησυχία στην Κουμουνδούρου, καθώς η πάγια θέση της έχει διατυπωθεί τόσο κατά την συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με το γιό του φυλακισμένου Δημάρχου Χειμάρρας, όσο και στην συνάντηση που είχε από τις πρώτες ημέρες της Προεδρίας του ο κ. Κασσελάκης με οργανώσεις βορειοηπειρωτών. Σε κάθε περίπτωση, ο Τομεάρχης Οικονομίας, Νίκος Παππάς τόνισε στον ρ/σ Real Fm πως «το θέμα Μπελέρη δεν είναι μόνο διμερές αλλά διεθνές και θα πρέπει οποιαδήποτε επιλογή να διαφυλάσσει αυτή τη στρατηγική». «Η ελληνική διπλωματία να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για τη διαφύλαξη των δικαιωμάτων της μειονότητας και να μην γίνει εργαλειοποίηση με κομματικές προτεραιότητες», κατέληξε.

Πρώτος σταθμός η Σύρος

Ο προεκλογικός χρόνος, την ίδια ώρα, μετρά αντίστροφα για την Κουμουνδούρου, καθώς ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ θα αναχωρήσει το πρωί του Σαββάτου από το Λαύριο με προορισμό την Σύρο, τον πρώτο σταθμό της περιοδείας του για τις Ευρωεκλογές, που περιγράφεται ως «Ναυτική εβδομάδα».

Πολάκης: «Άλλος ιδεολογικός προσανατολισμός σημαίνει άλλο κόμμα»

Η νέα επικοινωνιακή πολιτική της Κουμουνδούρου, όμως, αν και ομολογουμένως ρηξικέλευθη, δεν θα πρέπει να συγχέεται με τον ιδεολογικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ο οποίος θα πρέπει να παραμείνει σταθερός, σύμφωνα με το Βουλευτή Χανίων, Παύλο Πολάκη.

Σε συνέντευξή του, η οποία ερμηνεύτηκε από αρκετούς εντός ΣΥΡΙΖΑ ως τροχιοδεικτική βολή του προς την ηγεσία, ο κ. Πολάκης εξήγησε πως «τον ιδεολογικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν τον καθορίζει η γνώμη μου, όπως δεν τον καθορίζει ούτε η γνώμη του ίδιου του προέδρου, του σημερινού ή και κάθε προηγούμενου». «Όλοι μας ανεξαιρέτως δεσμευόμαστε από το καταστατικό του κόμματος και τις αποφάσεις των συνεδρίων. Σύμφωνα με το καταστατικό μας άλλωστε, o ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. είναι ένα ενιαίο, μαζικό, δημοκρατικό, πολυτασικό κόμμα της σύγχρονης Αριστεράς, με καταβολές που πηγάζουν από τους δημοκρατικούς αγώνες του τόπου και το ΕΑΜ, και το οποίο αποτελεί στην Ελλάδα τον στρατηγικό αντίπαλο της νεοφιλελεύθερης πολιτικής ιδεολογίας» τόνισε ο κ. Πολάκης.

Ακολούθως, «ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εκφράζει την κοινωνική και πολιτική συμμαχία των εργαζομένων, της αγροτιάς, της νεολαίας, των μικρομεσαίων, από τη ριζοσπαστική Αριστερά μέχρι το δημοκρατικό Κέντρο», όπως περιέγραψε ο πρώην Αναπληρωτής Υπουργός. Και πρόσθεσε: «μπορούμε να συζητάμε, ακόμα και να διαφωνούμε, για τη στάση μας στα επιμέρους πολιτικά ζητήματα, σε ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας, στρατηγικής, ύφους, επικοινωνιακής πολιτικής κ.λπ., αλλά η ιδεολογική μας ταυτότητα δεν είναι από τα θέματα που μπορούν να μπουν στη κουβέντα». «Για να είμαστε καθαροί, άλλος ιδεολογικός προσανατολισμός σημαίνει άλλο κόμμα», ξεκαθάρισε με νόημα ο Παύλος Πολάκης, στον απόηχο των τελευταίων πρωτοβουλιών του κ. Κασσελάκη, εντός και εκτός Αμερικής.

Ειδήσεις σήμερα:

Παρί-Ντόρτμουντ το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών - Οι Παριζιάνοι 4-1 την Μπαρτσελόνα, οι Γερμανοί 4-2 την Ατλέτικο - Δείτε γκολ

Το δίλημμα του Τζέιμς μετά το ναυάγιο του πατέρα του και ο δεύτερος μονομάχος του Survivor - Δείτε βίντεο

Όταν βαφτίστηκα σχηματίσθηκε ένας Σταυρός από λάδι, είπε ο Κασσελάκης και αποκάλυψε τι... προφήτευσε γι' αυτόν ο Άγιος Τσαλίκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης