Παππάς: Οι σκέψεις για πρόταση δυσπιστίας είχαν ξεκινήσει από την υπόθεση Ασημακοπούλου

Παππάς: Οι σκέψεις για πρόταση δυσπιστίας είχαν ξεκινήσει από την υπόθεση Ασημακοπούλου

«Ποιος σας είπε πως δεν υπήρχαν συζητήσεις, χωρίς να βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη, αυτά δεν γίνονται από ένα βράδυ σε πρωί» - Πηγές του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, διαψεύδουν ότι υπήρξε προσυνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ

pappas
Στην αποκάλυψη ότι υπήρχε προετοιμασία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης για την κατάθεση πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης πριν το δημοσίευμα του «Βήματος», προχώρησε ο Νίκος Παππάς μιλώντας στο Action24.

Ο Νίκος Παπαθανάσης ρώτησε τον Νίκο Παππά για τον λόγο που «όλη αυτή η συζήτηση δεν έγινε πριν από έναν χρόνο και γίνεται τώρα» και γιατί ταυτίζεται με το δημοσίευμα.

«Έχει ξεσηκωθεί ένα κύμα το οποίο το σήκωσαν οι συγγενείς των θυμάτων. Έχουν μαζευτεί ένα εκατ. υπογραφές και δεν υπάρχει πολιτική εξουσία που θα μπορούσε να κωφεύσει απέναντι σε αυτό το κύμα αξίωσης για την αλήθεια» είπε αρχικά ο Νίκος Παππάς για να συνεχίσει αναφερόμενος στην προετοιμασία με τα άλλα κόμματα για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας πριν το δημοσίευμα του «Βήματος: «Ποιος σας είπε πως δεν υπήρχαν συζητήσεις χωρίς να βλέπουν το φως της δημοσιότητας μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης; Είχε ήδη ωριμάσει η σκέψη. Αυτά δεν γίνονται από ένα βράδυ σε πρωί».

Βίντεο με όσα είπε ο Νίκος Παππάς:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d04rdu7irlix)
Κλείσιμο

Ο κ. Παππάς υπενθύμισε την υπόθεση Ασημακοπούλου, με τη διαρροή προσωπικών δεδομένων απόδημων Ελλήνων, τονίζοντας πως από τότε υπήρξε η σκέψη της κλιμάκωσης των αντιδράσεων κατά της κυβέρνησης, οπότε μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στα Τέμπη, κρίθηκε ως κατάλληλη η στιγμή να προβούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην πρόταση δυσπιστίας.

Τα όσα είπε ο κ. Παππάς στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 προκάλεσαν αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Επικρατείας, Μάκη Βορίδη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Μάντζου.

Ο κ. Βορίδης δήλωσε ότι η τοποθέτηση του Νίκου Παππά γεννά ερωτηματικά. «Λέει ψέματα ο κ. Παππάς; Πρέπει να απαντήσετε. Είναι ψεύτης;» διερωτήθηκε ο Μάκης Βορίδης και κατέληξε, λέγοντας ότι πρέπει να λυθεί το κίνητρο για την κατάθεση της πρότασης δυσπιστίας, ενώ σημείωσε προς τον κ. Μάντζο ότι στο ΠΑΣΟΚ είναι έκθετοι σε αυτό το σημείο.

Στο ερώτημα του κ Βορίδη αν λέει ψέματα ο Νίκος Παππάς, ο Δημήτρης Μάντζος απάντησε ότι πρόκειται για «φαντασιώσεις».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, λαμβάνοντας τον λόγο μετά την τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, που έκανε ειδική αναφορά στις δηλώσεις Παππά, είπε ότι δεν είναι θέμα του ΠΑΣΟΚ τι λέει ο κ. Παππάς.

Σημειώνεται ότι πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη διαψεύδουν ότι υπήρξε προσυνεννόηση με την Κουμουνδούρου.

Τι είπε ο Μαρινάκης στη Βουλή

Θέμα προσυνεννόησης ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης έθεσε στην ομιλία του ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Π. Μαρινάκης.

Όπως είπε, σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο πρώην υπουργός Ν. Παππάς «μαρτύρησε ή του ξέφυγε», ότι υπήρχε και προσυνεννόηση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, άρα όχι απλώς η κατάθεση πρότασης δυσπιστίας έγινε με φοβερά αντανακλαστικά, αλλά προετοιμαζόταν από ότι φαίνεται από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και από το ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε: αυτός ήταν και ο λόγος που ήρθε σήμερα Τετάρτη, ο κος Ανδρουλάκης, ενώ αυτό έχει γίνει πολλές μέρες πριν, και για αντιπερισπασμό, προσπάθησε να χρησιμοποιήσει δημοσιεύματα για κοινωνικές συναντήσεις, και να πετάξει λάσπη σε μία κυβέρνηση η οποία, και την Κυριακή και τη Δευτέρα και την Τρίτη, παντού, [..] είπαμε την αλήθεια όπως ακριβώς είναι, είπε ο κ. Μαρινάκης, ο οποίος είχε αποκαλέσει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ως «πρόθυμο», την Κυριακή το απόγευμα, να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας με αφορμή το δημοσίευμα του Βήματος της Κυριακής.

Όπως είπε, τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Αυτό σας πιέζει, διότι δεν μπορείτε να απαντήσετε στους πολίτες το πως είναι δυνατόν να έχετε απέναντί σας «μια κυβέρνηση που έχει κάνει όλα αυτά τα ..κακά για τον τόπο», με τους θεσμούς, με την Δημοκρατία με την Οικονομία, αλλά πρόταση δυσπιστίας να κάνετε, από ότι φαίνεται σε συνεννόηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, – το είπε ο κύριος Παππάς – το ξαναλέω, [..] πάνω σε ένα θέμα που ήταν λυμένο ένα χρόνο πριν.

ΠΑΣΟΚ για δηλώσεις Παππά: Είναι φαντασιώσεις

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής προχώρησε σε σχόλιο σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Παππά, ότι υπήρχε και προσυνεννόηση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την κατάθεση της προτασης δυσπισπίας.

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του για κατάθεση πρότασης δυσπιστίας το μεσημέρι της Κυριακής 24 Μαρτίου με βιντεοσκοπημένο μήνυμά του.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Φάμελλο, τον κ. Κουτσούμπα, τον κ. Χαρίτση και την κα Κωνσταντοπούλου έγιναν κατά σειρά κοινοβουλευτικής δύναμης την Τρίτη 26 Μαρτίου από τις 10 το πρωί και μετά.

Οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που δέχτηκαν να συνυπογράψουν, έλαβαν το κείμενο της πρότασης στις 11 το πρωί. Όλα τα υπόλοιπα είναι φαντασιώσεις.

Πηγές της Νέας Αριστεράς για Παππά

«Δεν γνωρίζουμε σε τι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις αναφέρεται ή επινοεί εκ των υστέρων ο κύριος Παππάς» τονίζουν πηγές της Νέας Αριστεράς.
«Ξέρουμε όμως ότι χρειάστηκε να περάσουν 24 και πλέον ώρες από την αποκάλυψη της Κυριακής, αντιπαραθετικές διαρροές κι ένα ακατάληπτο μήνυμα του κυρίου Κασσελακη, για να καταλήξει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ να υπογράψει την πρόταση δυσπιστίας. Ξέρουμε επίσης ότι η Νέα Αριστερά κατέθεσε δημόσια την πρόσκληση στα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης για την υποβολή πρότασης δυσπιστίας στις 6 Μαρτίου», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

«Ξέρουμε επιπλέον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να την αρνηθεί με το επιχείρημα -δια στόματος της κυρίας Κεχαγιά- ότι μια πρόταση δυσπιστίας θα συσπειρώσει τη Νέα Δημοκρατία και έτσι εξυπηρετεί την κυβέρνηση. Ξέρουμε τέλος, ότι το πρωί της 24ης Μαρτίου ο Αλέξης Χαρίτσης δήλωσε με σαφήνεια ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη πρέπει να πέσει. Αργότερα ο κύριος Ανδρουλάκης επανέφερε την πρόταση της Νέας Αριστεράς την οποία προφανώς στηρίξαμε. Όλα αυτά είναι γεγονότα. Όπως γεγονός είναι ότι ο κύριος Παππάς με τη δήλωσή του προσέφερε σήμερα μια πολύτιμη υπηρεσία στη Νέα Δημοκρατία. Το γιατί επέλεξε να το κάνει ας το απαντήσει ο ίδιος ή ο πρόεδρος του κόμματος του», καταλήγουν οι πηγές της Νέας Αριστεράς.
Ειδήσεις σήμερα:

Βαλτιμόρη - Γέφυρα: Βρέθηκε το «μαύρο κουτί» του πλοίου - Πώς θα απομακρυνθεί, ο κίνδυνος από τα τοξικά υλικά

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πρωταγωνίστρια στους καυγάδες στη βουλή

Αφρικανική σκόνη - Κολυδάς: Αυτά τα επεισόδια διαρκούν από 2 έως 4 ημέρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης