«Αλέξη πάρε θέση» - Ποιοι καλούν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να φρενάρει τη διάσπαση

«Αλέξη πάρε θέση» - Ποιοι καλούν τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να φρενάρει τη διάσπαση

Ψάχνουν λύση στο αδιέξοδο των αλληλοκαρφωμάτων και της εσωστρέφειας - Τι λένε Γιαννούλης, Μαμουλάκης και Σκουρλέτης

kasselakis_tsipras
Την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα ζητούν όλο και περισσότερα στελέχη του κόμματος μετά τις καταιγιστικές εσωκομματικές εξελίξεις, που έχουν φέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα πρόθυρα διάλυσης.

Αναζητώντας λύση στο αδιέξοδο των αλληλοκαρφωμάτων και της εσωστρέφειας, να επιβάλει μορατόριουμ, αλλά και να φρενάρει την έκρηξη της εσωκομματικής έντασης ζητείται από τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, ως νησίδα ασφάλειας και πρωτίστως ισχυρός πόλος εξουσίας στο εσωκομματικό πεδίο.

Πέραν των σκληροπυρηνικών υποστηρικτών της «Ομπρέλας» και της νέας ηγετικής ομάδας υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, οι εκκλήσεις προς τον Αλέξη Τσίπρα διατυπώνονται ανοιχτά πλέον από ουδέτερους βουλευτές και στελέχη που βιώνουν στιγμές απογοήτευσης και αγωνίας εξαιτίας της ραγδαίας επιδείνωσης της εικόνας του κόμματος προς την κοινωνία.

Μιλώντας σήμερα το πρωί, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χρήστος Γιαννούλης απάντησε σχετικά με τον αν χρειάζεται η παρέμβαση του πρώην προέδρου Αλέξη Τσίπρα ο ίδιος πως «θα ευχόμουν να γίνει ή να έχει γίνει χωρίς να το μάθουμε ποτέ». «Όμως αυτές οι συζητήσεις δεν γίνονται στην τηλεόραση, πρέπει να έχει η Αριστερά το στοιχεία της αλληλεγγύης και της οικογενειακής αντίληψης και όχι της οικογενειοκρατίας, της ανθρώπινης συνύπαρξης για να παράγονται πολιτικά αποτελέσματα» υποστήριξε ο κ. Γιαννούλης, προσθέτοντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας έχει χειριστεί πολύ πιο έντονες εσωκομματικές αντιπαραθέσεις και δεν το μάθατε ποτέ, πιστεύω ότι έχει το know how».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwgeo3egt475)

Για την πιθανότητα παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα ερωτήθηκε σήμερα και ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Χάρης Μαμουλάκης, απαντώντας ότι «είναι μια κρίσιμη καμπή άλλα έχει το δικαίωμα να επιλέξει το πότε θα παρέμβει». Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι δύσκολη η απάντηση για το αν χρειάζεται μια τέτοια παρέμβαση. «Η δυσκολία της στιγμής δημιουργεί τις συνθήκες για μια τέτοια παρέμβαση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμουλάκης.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwggn44zanrt)

Κλείσιμο
Από πλευράς του, ο πρώην Υπουργός, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος οδεύει προς διαγραφή, σχολίασε σήμερα πως «κάποιοι δούλεψαν υπόγεια, με στημένο μηχανισμό για να μας αποδομήσουν. Πρόκειται για παράκεντρα γύρω από τον Τσίπρα», είπε εννοώντας εκείνους που βοήθησαν για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, για να προσθέσει ότι «εκτός από τον Τσίπρα, οφείλουν να μιλήσουν Γεροβασίλη και Παππάς».
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwgfzvc6m195)

Υπέρ της παρέμβασης του Αλέξη Τσίπρα τάχθηκε, ωστόσο, και ο Αριστείδης Μπαλτάς, σε συνέντευξή του στο Action24. Όπως εκτίμησε, «θα βοηθούσε μια παρέμβαση του Τσίπρα, φαντάζομαι κάποια στιγμή πρέπει να πει τη γνώμη του». «Δυστυχώς τρέχουν τα πράγματα οπότε με αυτή την έννοια ο καθένας έχει την ευθύνη του για την κατηφόρα αυτή. Ο Τσίπρας είναι μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και θα κληθεί να πει μια γνώμη» κατέληξε ο Αριστείδης Μπαλτάς.
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cwg5vcsd17ep)

Ειδήσεις σήμερα:

«Μίδας» στο Μιλγουόκι ο Αντετοκούνμπο - Οι συνολικές απολαβές του πλησιάζουν το μισό δισεκατομμύριο δολάρια

Ο Βούτσης δηλώνει απόλυτα αλληλέγγυος με τους διαγραφέντες


«Πανηγυρίζει» ο Καρανίκας για τις διαγραφές στον ΣΥΡΙΖΑ: «Επιτέλους τέλος!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης