Χριστοδουλίδης για Κυπριακό: Στόχος οι ουσιαστικές συνομιλίες κι όχι η διαπραγμάτευση μέσω δηλώσεων στα ΜΜΕ

Χριστοδουλίδης για Κυπριακό: Στόχος οι ουσιαστικές συνομιλίες κι όχι η διαπραγμάτευση μέσω δηλώσεων στα ΜΜΕ

Ο πρόεδρος της Κύπρου παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή – Θα επιδιώξει επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που διακόπηκαν το καλοκαίρι του 2017

eisvoli2
Πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σπάσουμε το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν ουσιαστικές συνομιλίες από εκεί που διακόπηκαν το καλοκαίρι του 2017, δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, έπειτα από την επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες κατά την τουρκική εισβολή που τελέστηκε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας στη Λευκωσία.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έκανε λόγο για ημέρα μνήμης, τιμής και περισυλλογής, κατά την οποία, όπως είπε, «πρέπει να υποσχεθούμε σε όλους αυτούς που θυσιάστηκαν για την Κυπριακή Δημοκρατία, την ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της χώρας ότι θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατό έτσι ώστε να ανατρέψουμε την ανώμαλη παρούσα κατάσταση πραγμάτων, να δώσουμε δηλαδή νόημα στη θυσία τους μέσα από την επανένωση της πατρίδας μας».


«Ουσιαστικές συνομιλίες από εκεί που διακόπηκαν το καλοκαίρι του 2017»

Είπε επίσης πως παρά τις δυσκολίες, τις προκλήσεις και τα προβλήματα «είμαστε εδώ και πράττουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σπάσουμε το αδιέξοδο και να επαναρχίσουν ουσιαστικές συνομιλίες από εκεί που διακόπηκαν το καλοκαίρι του 2017».

«Θεωρώ ότι η ανάληψη πρωτοβουλίας από μέρους της δικής μας πλευράς αναγνωρίζεται από πλευράς της διεθνούς κοινότητας. Έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ειδικότερα από συγκεκριμένα κράτη της ΕΕ, και ελπίζουμε σύντομα να υπάρξουν θετικά αποτελέσματα», συμπλήρωσε σχετικά.

Κλείσιμο
eisvoli1


Το Κυπριακό θα λυθεί μέσα από διαπραγματεύσεις

Ερωτηθείς αν δεδομένης της ρητορικής της τουρκικής πλευράς, η οποία περιλαμβάνει επανάληψη πάγιων θέσεων, μπορούν να υπάρξουν οι συνθήκες για επιστροφή στον διάλογο, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι άκουσε και χθες το βράδυ τις δηλώσεις Τουρκοκύπριου ηγέτη και αναμένει τι άλλο θα ακουστεί σήμερα κατά τη διάρκεια της παρουσίας του κ. Ερντογάν στα κατεχόμενα.

«Εκείνο που μπορώ να σας πω είναι ότι δεν επιθυμώ, δεν βλέπω την όποια προστιθέμενη αξία να εμπλακώ σε έναν δημόσιο διάλογο κατηγοριών, κριτικής και πολλών άλλων που μπορεί να ικανοποιούν τα αυτιά κάποιων αλλά δεν προσφέρουν τίποτα στον βασικό στόχο, ο οποίος είναι το πώς τιμούμε τη θυσία όλων αυτών των ανθρώπων, ανατρέποντας την παρούσα κατάσταση πραγμάτων», συμπλήρωσε.

Είπε επίσης πως σίγουρα η ρητορική έχει τη δική της σημασία και δεν την υποβαθμίζει, αλλά το Κυπριακό θα λυθεί μέσα από τις διαπραγματεύσεις και εκεί εστιάζεται η προσοχή της Κυβέρνησης.

eisvoli3



Ειδήσεις σήμερα:

Τι έδωσε ο Ερντογάν στους Άραβες για να πάρει τo «δώρο» των 50 δισ. δολαρίων


Πότε και πόσα θα πάρουν νέοι, συνταξιούχοι, οικογένειες με παιδιά, δημόσιοι υπάλληλοι και ιδιοκτήτες ακινήτων

Τα κοσμήματα «πρόδωσαν» τον Μπαγκλαντεσιανό δολοφόνο της 46χρονης τρανς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης