Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης σε ερώτηση του Πρώτου Θέματος στη διακαναλική: Ο περιορισμός της φοροδιαφυγής μπορεί να μας επιτρέψει σταδιακή μείωση του ΦΠΑ

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης σε ερώτηση του Πρώτου Θέματος στη διακαναλική: Ο περιορισμός της φοροδιαφυγής μπορεί να μας επιτρέψει σταδιακή μείωση του ΦΠΑ

Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι σημαντική πτυχή του σχεδίου μας, απάντησε  ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας στον Γρηγόρη Τζιοβάρα

diakanaliki_mitsotakis2
Τη βούληση της ΝΔ να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση του Γρηγόρη Τζιοβάρα για το «Πρώτο Θέμα» κατά τη διάρκεια της διακαναλικής συνέντευξης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναγνώρισε ότι το ζήτημα δεν έχει συζητηθεί αρκετά κατά την προεκλογική περίοδο, ούτε του Μαΐου, ούτε την τωρινή, αν και αποτελεί μέγιστο δείγμα αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Όμως, σημείωσε ότι έχουν γίνει ενέργειες περιορισμού της.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, το γεγονός ότι υπερβαίνουμε τους δημοσιονομικούς μας στόχους δείχνει ότι κάτι αρχίζει να κινείται και στο μέτωπο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής αποτελεί σημαντική πτυχή του σχεδίου του κόμματός του. «Μπορεί να αποδειχθεί κρυφός άσος για τη στήριξη των δημόσιων οικονομικών. Και ναι, να μας επιτρέψει σε βάθος τετραετίας να μπορούμε πια οριζόντια, όπως έχω πει και μόνιμα, να μειώνουμε το φόρο προστιθέμενης αξίας. Είναι κάτι που θα μπορούσαμε να το εξετάσουμε στο δεύτερο μισό της τετραετίας, υπό την προϋπόθεση ότι τα δημόσια οικονομικά πηγαίνουν στην κατεύθυνση που τα έχουμε σχεδιάσει» είπε.



Ειδήσεις σήμερα

Βρέθηκε DNA της Αναστάζια στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού – Στο στόχαστρο και ο συγκάτοικός του

Επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου κακοκαιρίας της ΕΜΥ - Καταιγίδες, κεραυνοί και χαλάζι

Μητσοτάκης: Μονόδρομος η αυτοδυναμία, ανεύθυνη η στάση Ανδρουλάκη - Στελέχωση της κυβέρνησης χωρίς ιδεολογικό πρόσημο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πώς ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης