Εκλογές 2023 - Οικονόμου: Η κυβέρνηση βλέπει μόνο μία κάλπη, αυτήν της 21ης Μαΐου

Εκλογές 2023 - Οικονόμου: Η κυβέρνηση βλέπει μόνο μία κάλπη, αυτήν της 21ης Μαΐου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις πολιτικές για τη στήριξη των νέων, όπως το πρόγραμμα «Σπίτι μου» - Για την υποψηφιότητα Μυθριδάτη, σημείωσε ότι «για να βρει κάποιος θέση στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να υπερθεματίζει τον πολακισμό» 

oikonomou_giannis
Έμφαση στις πρώτες κάλπες των εκλογών της 21ης Μαΐου δίνει η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιάννης Οικονόμου.

«Η κυβέρνηση βλέπει μόνο μία κάλπη, αυτή της 21ης Μαΐου, αυτή είναι η καθοριστική κάλπη» είπε ο κ. Οικονόμου στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για ψέμματα. «Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν Ευαγγέλιο το ψέμα. Αρχικά έλεγαν ότι δεν συζητούν για κυβέρνηση ηττημένων», σε αντίθεση με όσα είπε αργότερα ο εξάδελφος του κ. Τσίπρα. «Όλα αυτά, οι πολίτες θα τα λάβουν υπ’ όψιν τους και γι’ αυτό ζητούμε την ψήφο τους ώστε να έχουμε σταθερή κυβέρνηση που θα πηγαίνει τη χώρα μπροστά», ανέφερε.

Αιχμές άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και για την υποψηφιότητα του Μιθριδάτη με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όντως, οι θέσεις του ήταν γνωστές. Για να βρει κάποιος θέση στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να υπερθεματίζει τον πολακισμό» σχολίασε με νόημα.


«Επενδύουμε στις πολιτικές για τους νέους μας»

Αναφορά έκανε ο κ. Οικονόμου και στις πολιτικές της κυβέρνησης για τη στήριξη των νέων, στο πλαίσιο των οποίων εντάσσεται και το πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 500 εκατομμύρια ευρώ, με δυνατότητα διπλασιασμού. Σύμφωνα με όσα είπε, το πρόγραμμα δίνει μία πρώτη απάντηση στο πρόβλημα. Ωστόσο υπάρχουν κι άλλα προγράμματα για τους ευάλωτους νέους, όπως το Κάλυψη ή η κοινωνική αντιπαροχή.

Η κυβέρνηση, ανέφερε, έχει ανοίξει βεντάλια μέτρων και πολιτικών για τη στήριξη της νέας γενιάς, για να κάνει σταθερά βήματα στον τόπο μας. «Δίνουμε τα μέσα και οι νέοι θα αποφασίσουν τι θα πράξουν» σημείωσε, προσθέτοντας ότι «είμαστε δίπλα τους και με τις παρεμβάσεις μας να διευκολύνουμε το μέλλον τους, για να είμαστε χρήσιμοι στη νέα γενιά».

Παράλληλα, ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 20% σωρευτικά από το 2019, ενώ οι εργαζόμενοι έχουν τρεις επιπλέον μισθούς σε σχέση με το 2019.

«Χάρη στη δυναμική ανάπτυξης της οικονομίας, συγκλίνουμε όλο και περισσότερο με την Ευρώπη. Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στη 10η θέση της ΕΕ και αυτή η πορεία δεν πρέπει να ανακοπεί. Εφόσον ο ελληνικός λαός μας εμπιστευτεί ξανά τη διακυβέρνηση, αυτό θα γίνει πράξη. Όπως μειώσαμε τους φόρους, έτσι δραστικά θα αυξήσουμε και τους μισθούς την επόμενη τετραετία».


«Θα γκρέμιζε τον φράχτη ο κ. Τσίπρας;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε και ερωτήματα στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για τον φράχτη στον Έβρο. «Τι θα έκανε αν συμμετείχε στην κυβέρνηση της χώρας για την επέκταση του φράχτη; Θα συνέχιζε το έργο; Θα γκρέμιζε τον φράκτη; Θα εγκατέλειπε την κατασκευή;» ανέφερε ρωτώντας επίσης αν ο φράχτης παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα, όπως ισχυρίζεται ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Κλείσιμο
Επίσης, ρωτά τον κ. Τσίπρα γιατί ο Δημήτρης Παπαδημούλης ζητά να μην χρηματοδοτηθεί ο φράχτης, τι λέει ο κ. Τσίπρας για τη δράση των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που κατέθεταν ερωτήσεις στις Βρυξέλλες για δήθεν επαναπροωθήσεις και έκαναν εκδηλώσεις στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου διάφοροι ισχυρίζονταν ότι το λιμενικό πετά ανθρώπους στη θάλασσα.

Στο ίδιο πλαίσιο, ρωτά αν ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει για την ιστορία με τη δήθεν νεκρή Μαρία στον Έβρο και αν θεωρεί υπεύθυνη πολιτική τα όσα έγιναν επί προηγούμενης διακυβέρνησης σε Μόρια και Ειδωμένη, για τους «μετανάστες που λιάζονταν», ότι η θάλασσα δεν έχει σύνορα.

«Είναι ξεκάθαρη η δική μας θέση. Για εμάς η επέκταση του φράχτη είναι απαραίτητη, ακόμη και με εθνικούς πόρους. Η προστασία των συνόρων είναι για τη ΝΔ κορυφαία εθνική επιλογή και η κυβέρνηση ανταποκρίνεται απόλυτα στις εθνικές επιλογές» επισήμανε.

Για το νερό

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ και για το θέμα του νερού.

Μιλώντας για απίστευτα ψέματα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι διεξάγει πολιτικό διάλογο στη βάση της παραπληροφόρησης, νοθεύοντας τη λαϊκή βούληση, καθώς στρατηγική του επιλογή είναι η συνεχής τροφοδότηση με fake news. «Θυμίζει ξεδιάντροπο μηχανισμό προπαγάνδας καθεστώτων που έχουν κερδίσει τη συμπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ», είπε, λέγοντας ότι παρά τις ξεκαθαρες δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Περιβάλλοντος, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν στα ψέματα, παραπλανώντας τους πολίτες.

Μάλιστα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι το 2016 έβαλε την ΕΥΔΑΠ στο υπερταμείο για 99 χρόνια, κάνοντας λόγο για ψέματα και υποκρισία. «Η ΝΔ, στα τέσσερα χρόνια, όχι μόνο δεν έκανε καμία κίνηση για την ιδιωτικοποίηση του νερού, αλλά έκανε σωστή τιμολόγηση προς όφελος όλων. Το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό» υπογράμμισε.

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην επιτρέψει τα fake news να νοθεύσουν τη βούληση των πολιτών και θα απαντά. «Οι τακτικές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποδοκιμαστεί, όμως επιμένουν στον δρόμο της εξαπάτησης» σημείωσε, κάνοντας λόγο για ισχυρές δόσεις πολακισμού και κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση για χυδαιότητα, ψέμα και συκοφαντία.

Για τη διαφήμιση της Turkaegean στους New York Times, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι θα ενημερωθεί για την εξέλιξη της ΕΔΕ, λέγοντας ότι η χώρα θα κάνει ό,τι απαιτείται για να μην δημιουργείται παραπλανητική διαφήμιση. «Η εξωτερική μας πολιτική δρα πολύ αποφασιστικά στα θέματα του εξωτερικού μας ενδιαφέροντος», πρόσθεσε.

Για το θέμα του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι ο κ. Παπαθανάσης έχει δώσει εξηγήσεις.

Για το σπίτι στην Τήνο

Για το σπίτι της συζύγου του πρωθυπουργού στην Τήνο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι όλα τα στοιχεία είναι δηλωμένα στην κάθε λεπτομέρεια, ενώ το πόθεν έσχες του πρωθυπουργού έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά περισσότερο από κάθε άλλου αρχηγού.

Ερωτηθείς για το εάν ο πρωθυπουργός θα δώσει στοιχεία για τα περιουσιακά του, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι όλα είναι δημόσια και κατηγόρησε την αντιπολίτευση για προσπάθεια δημιουργίας συμψηφισμών, με τη βίλα του κ. Ραγκούση στην Πάρο, κάνοντας λόγο για ασύμβατα πράγματα.



Ειδήσεις σήμερα:

Φονικό στα Ανώγεια: Σπαράζει η μάνα του Ξυλούρη έξω από τα δικαστήρια «Παιδάκι μου» - Βίντεο

Κακοκαιρία ILINA: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού - Ποιες περιοχές θα πλήξει μέχρι το βράδυ της Τρίτης

Έκρηξη στην Αγία Πετρούπολη: Συνελήφθη γυναίκα για τη δολοφονία του Ρώσου μπλόγκερ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης