Μιθριδάτης: «Στα σχοινιά» για τον ράπερ ο ΣΥΡΙΖΑ - Oμοβροντία πυρών για σεξισμό και ομοφοβία

Μιθριδάτης: «Στα σχοινιά» για τον ράπερ ο ΣΥΡΙΖΑ - Oμοβροντία πυρών για σεξισμό και ομοφοβία

Κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αποδοκίμασαν το περιεχόμενο των αναρτήσεών του ράπερ - «Θα ζητήσει την αποπομπή του ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ή θα κάνει τα στραβά μάτια;» ρωτά η ΝΔ

tsipras-mithridatis
Ισχυρές αντιδράσεις προκάλεσε, πολιτικά και ψηφιακά, η υποψηφιότητα του γνωστού ράπερ Μιθριδάτη με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στις εθνικές εκλογές, καθώς παλιότερες αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επανήλθαν στην μνήμη των χρηστών, μετά την επίσημη προσχώρησή του στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συγκεκριμένα, η επισημοποίηση της εκλογικής του καθόδου στον Νότιο Τομέα της Β’ Αθηνών, κατόπιν συνάντησής του με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα ανήμερα την Πρωταπριλιά, σήκωσε κύμα επικριτικών σχολίων στο διαδίκτυο εξαιτίας του σεξιστικού και ομοφοβικού περιεχομένου των συγκεκριμένων αναρτήσεών του.

Μολονότι το φλερτ της Κουμουνδούρου με τον γνωστό καλλιτέχνη είχε διαφανεί από τον περασμένο Απρίλιο, όταν ο Μιθριδάτης παρακολούθησε τις εργασίες του 3ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, εντούτοις η συστράτευσή του για τις εθνικές εκλογές, λόγω και της μεγάλης απήχησής του ιδίως στα νεανικά κοινά, σχολιάστηκε δυσμενώς στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και σε πολιτικό επίπεδο.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-crlllkk2u0ex)


Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχολίασε αρχικά πως «ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε με πανηγυρικό τόνο χθες την υποψηφιότητα του Μιθριδάτη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ επιβραβεύοντας τη στράτευση του εδώ και καιρό κάτω από τις κομματικές του σημαίες». Και πρόσθεσε: «Για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είναι αδιάφορες οι ομοφοβικές και οι χυδαία σεξιστικές αναφορές του Μιθριδάτη αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πάντα υπάρχει χώρος για τέτοιες συμπεριφορές. Ισχύει το ίδιο και για τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ; Θα ζητήσει την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια ή ενόψει εκλογών θα κάνει τα "στραβά μάτια"';»

Οι σεξιστικές και ομοφοβικές αναφορές του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έγιναν αντικείμενο σχολιασμού και από κορυφαία κυβερνητικά στελέχη που έσπευσαν να αποδοκιμάσουν δημόσια το περιεχόμενο των αναρτήσεών του Μιθριδάτη, εγκαλώντας ταυτόχρονα την αξιωματική αντιπολίτευση για την συγκεκριμένη επιλογή της ως προς τα ψηφοδέλτιά της.

Κλείσιμο
Δείτε παρακάτω μερικές από τις αναρτήσεις που σχολιάστηκαν:

posts_m


Γεωργιάδης: Διακρίνεται για ομοφοβικές, σεξιστικές, και χυδαίες συμπεριφορές

«Εάν δεν πρόκειται περί πρωταπριλιάτικου αστείου, είναι πραγματικά απίστευτο ότι ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να προτείνει για βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου έναν άνθρωπο που διακρίνεται για ομοφοβικές, σεξιστικές, και χυδαίες συμπεριφορές σε τέτοιο βαθμό. Αυτό το τμήμα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Σύριζα που ελέγχει κάθε φράση που θα ακουστεί εδώ ήπιε το αμίλητο νερό;», έγραψε στο Twitter ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.



Πλεύρης: Ντροπή

«Αυτή είναι η πρόταση του ⁦⁦ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τη Βουλή. Είναι η αντίληψη πως να αντιμετωπίζουμε οι άνδρες τις γυναίκες, τις γυναίκες μας, τις μάνες μας, τις συντρόφους μας, τις κόρες μας, τις αδελφές μας. Ντροπή» ήταν το σχόλιο και του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.



Σκέρτσος: «Να χαρώ εγώ «μπρόοδο»!

«Να χαρώ εγώ «μπρόοδο»!» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος. Στην ίδια ανάρτηση παρατηρεί πως «ο σεξιστικός και ομοφοβικός λόγος του Μιθριδάτη επιβραβεύεται με μια θέση στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ ενώ γίνεται πολιτική γαργάρα από τον τομέα Ισότητας και Δικαιωμάτων του κόμματος, διότι αυτό που προέχει τελικά είναι ο άνευ ορίων και όρων στρατευμένος αντικυβερνητικός λόγος…ακόμη κι αν μαζί του ξεπλένονται οι δημόσιες επιθέσεις του «καλλιτέχνη» κατά γυναικών και ΛΟΑΤΚΙ+.

«Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε…τέτοια «πρόοδος» να μας λείπει καλύτερα. Υ.Γ. Παρεμπιπτόντως για όσους καλλιτέχνες δεν ενημερώθηκαν, το Υπουργείο που δήθεν «μισεί» τον πολιτισμό την Παρασκευή ολοκλήρωσε και παρέδωσε την εισήγησή του, όπως είχαμε δεσμευθεί, για τη δημιουργία ανώτατης σχολής παραστατικών τεχνών. Επίσης, πριν λίγες μέρες η ΚΟ της ΝΔ -και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ- ψήφισε για πρώτη φορά διάταξη που βάζει τέρμα στις απλήρωτες υπερωρίες των καλλιτεχνών και ορίζει τον χρόνο της πρόβας για ηθοποιούς, μουσικούς, χορευτές, τραγουδιστές, ως χρόνο εργασίας που αμείβεται από τον εργοδότη», σημείωσε ο Υπουργός Επικρατείας, καταλήγοντας πως «πρόκειται για δυο δίκαια και διαχρονικά αιτήματα των εργαζομένων στον πολιτισμό που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν υλοποίησε έως σήμερα».

Να χαρώ εγώ «μπρόοδο»! Ο σεξιστικός και ομοφοβικός λόγος του Μιθριδάτη επιβραβεύεται με μια θέση στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ...

Posted by Akis Skertsos on Sunday, April 2, 2023


Μιθριδάτης: Μάχομαι για ΛΟΑΤΚΙ και γυναίκες

Απαντώντας, υπό το βάρος των αντιδράσεων, αυτοί που με κατηγορούν δεν έχουν συμμετάσχει σε διαμαρτυρίες και βίντεο για τον Ζακ όπως εγώ, υποστήριξε ο Μιθριδάτης, δηλώνοντας επιπλέον πως προασπίζεται «τα δικαιώματα των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ και κάθε ανθρώπου γενικότερα».

Ο συνθέτης-ερμηνευτής και υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Νότιο Τομέα της Β΄ Αθηνών περιέγραψε πως «έχω πολλά χρόνια έκθεσης στις πλάτες μου αγαπητοί μου και ο κόσμος με έχει κρίνει ήδη. Ξέρει πως πάντοτε υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ και κάθε ανθρώπου γενικότερα. Πάντα θα είμαι κόντρα στους διαχωρισμούς, τις διακρίσεις και τις στερεοτυπίλες» σε μακροσκελή ανάρτησή του στο Twitter, όπου κάνει ακόμη λόγο για «αποσπασματικές απαντήσεις σε διαλόγους».

«Το να μην μπορείς να διαχωρίσεις τη σάτιρα από την πραγματική θέση και άποψη φανερώνει μόνο περιορισμένη αντίληψη» συμπληρώνει ο γνωστός καλλιτέχνης και την ίδια ώρα συμπεραίνει πως «προφανώς, δεν μπορείτε καν να καταλάβετε ότι σε «επίμαχα» tweets υπερασπίζομαι τις γυναίκες και καυτηριάζω τους άνδρες!».



ΝΔ: «Οι αναρτήσεις μιλούν από μόνες τους»

Παρά τις εξηγήσεις που έδωσε ο ίδιος ο καλλιτέχνης δημόσια, η Κουμουνδούρου απέφυγε προσώρας κάποιο επίσημο σχόλιο για την υπόθεση, στην οποία επανήλθε αργά χθες το βράδυ με δεύτερη ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, περιγράφοντας πως «δεν χρειάζονται ούτε ανακοινώσεις, ούτε δηλώσεις εκ των υστέρων από τον Μιθριδάτη. Οι αναρτήσεις του μιλούν από μόνες τους κι αναπαράγουν τις χειρότερες ομοφοβικές και σεξιστικές «στερεοτυπίλες». «Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ έχει να πει κάτι ή όλα καλά;», κατέληξε η Πειραιώς.

Σχόλια για τα Αγγλικά του Τσίπρα

Σημειωτέον ότι ο ερμηνευτής, που έγινε ευρέως γνωστός από τη συμμετοχή του στο χιπ χοπ συγκρότημα «Ημισκούμπρια», είναι λάτρης του Twitter. Δημοσιεύει συχνά τις σκέψεις του και αυτό έκανε από τον Ιανουάριο του 2010, όταν και άνοιξε τον λογαριασμό του. Ωστόσο, το 2011 «κορόιδευε» τα αγγλικά του Αλέξη Τσίπρα. Άλλες φορές χρησιμοποιούσε χυδαίες εκφράσεις επιτιθέμενος στην πρώην Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, με αναρτήσεις που σχολιάστηκαν, ως σχετικές με σεξιστικό περιεχόμενο.



Ειδήσεις σήμερα

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε 40χρονος μετά από πυρκαγιά σε κτίριο στο Ιλιον

Η οικογένεια του 26χρονου που σκοτώθηκε στην Πλατεία των Τεμενών απορρίπτει την εκδοχή της αστυνομίας

Survivor All Star: Η υποψήφια που «βαρέθηκε» να βγαίνει στον τάκο και το πρωταπριλιάτικο ψέμα - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης