Δημοσκόπηση Interview: Στο 5% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Δημοσκόπηση Interview: Στο 5% το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου

Μητσοτάκης ο καταλληλότερος πρωθυπουργός για το 43% - 13 μονάδες πίσω ο Τσίπρας - Αρνητικό το 67% στον «άγνωστο Χ» πρωθυπουργό

dimoskopisi
Την ανάκαμψη των απωλειών της Νέας Δημοκρατίας από το δυστύχημα στα Τέμπη, που κατέγραψε η δημοσκόπηση της MARC για το Πρώτο ΘΕΜΑ της Κυριακής, επιβεβαιώνει και η μέτρηση της κοινής γνώμης από την εταιρεία Interview.

Σύμφωνα με την πανελλαδική δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα politic.gr, η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα 5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ έναντι 3,8 μονάδων τον Μάρτιο.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει ποσοστό 31,2% (από 28%) έναντι 26,2% του ΣΥΡΙΖΑ (από 24,4%). Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ είναι σταθερά στο 9,2%, το ΚΚΕ ανεβαίνει στο 6,7% (από 5,5%), η Ελληνική Λύση στο 4% (από 4,2%), το ΜέΡΑ25 στο 4% (από 3,5%) και ακολουθούν η Εθνική Δημιουργία με 1,7% (από 1,5%), και οι Έλληνες για την Πατρίδα με 2% (από 1,6%).

prothesi-psifou
Κλείσιμο


Στο ενδεχόμενο διεξαγωγής δεύτερων εκλογών τότε το προβάδισμα της ΝΔ διευρύνεται καθώς τα ποσοστά της ενισχύονται (33,1% από 31,2%) ενώ του ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν σταθερά.(26,7% από 26,2%).

prothesi-psifou2

Στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει προβάδισμα 13 μονάδων έναντι του Αλέξη Τσίπρα καθώς ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει ποσοστό 43% με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συγκεντρώνει 30% ενώ η επιλογή «κανένας» επιλέχθηκε από το 27%.

mitsotakis-tsipras


Στο ερώτημα αυτοδυναμία ή συγκυβέρνηση η πλειοψηφία των ερωτηθέντων επιθυμεί αυτοδύναμη, βιώσιμη κυβέρνηση (53%), σε σύγκριση με το 41% που προκρίνει μια κυβέρνηση συνεργασίας.

aftodinami-kivernisi

Στη δημοσκόπηση μετρήθηκε, τέλος, και η αντίδραση των πολιτών για τη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη περί πρωθυπουργού «άγνωστου Χ» με το 67% να διαφωνεί και το 87% να δηλώνει αρνητικό στην προοπτική να είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος το πρόσωπο αυτό

androylakis-agnostosx
venizelos-agnostosx



Στη δημοσκόπηση μετρήθηκε, τέλος, και η αντίδραση των πολιτών για τη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη περί πρωθυπουργού «άγνωστου Χ» με το 67% να διαφωνεί και το 87% να δηλώνει αρνητικό στην προοπτική να είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος το πρόσωπο αυτό.


Ειδήσεις σήμερα

Ελληνίδα συγγραφέας είδε τα χείλη της να «σαπίζουν» μετά από πλαστική επέμβαση

Νέα ερωτήματα για τη βίλα της Πάρου εγείρει η ανάρτηση Ραγκούση

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών η τραγουδίστρια Ρένα Κουμιώτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης