Ανδρουλάκης: Aν η παρακολούθηση είχε συμβεί στο κινητό του Μητσοτάκη ή του Τσίπρα τί θα είχε γίνει σήμερα στην Ελλάδα;

Ανδρουλάκης: Aν η παρακολούθηση είχε συμβεί στο κινητό του Μητσοτάκη ή του Τσίπρα τί θα είχε γίνει σήμερα στην Ελλάδα;

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, σε  συνέντευξή του στο  CRETA TV,  σημείωσε πως τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και πως αυτό δεν αφορά τον ίδιο, αλλά αφορά τη Δημοκρατία στη χώρα

ανδρουλακης
«Σοκάρομαι γιατί είμαι ο πρώτος πανευρωπαϊκά ευρωβουλευτής που έχει εντοπιστεί να επιχειρείται να παγιδευτεί από τέτοια βαριά λογισμικά. Γι΄αυτό και, ενώ κάποιοι στην Ελλάδα θέλουν να το χαμηλώσουν, οι New York Times είχαν εκτενές άρθρο όπως και άλλα μεγάλα ειδησεογραφικά δίκτυα. Αν αυτή την καταγγελία την είχε κάνει ο κ. Μητσοτάκης ή ένας πρώην Πρωθυπουργός, τι θα είχε γίνει σήμερα;», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σε εκτενή συνέντευξή του στο τηλεοπτικό σταθμό του Ηρακλείου, CRETA TV.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε πως τα πράγματα είναι πάρα πολύ σοβαρά και πως αυτό δεν αφορά τον ίδιο, αλλά αφορά τη Δημοκρατία στη χώρα.

«Οι πολιτικοί έρχονται και παρέρχονται. Τα κόμματα κάποτε είναι ισχυρά και άλλοτε ανίσχυρα. Αυτό που μένει είναι η ποιότητα της Δημοκρατίας, η Διαφάνεια, η δυνατότητα κάθε πολίτη να ζει σε ένα περιβάλλον δικαιοσύνης», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Για την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δήλωσε πως περιμένει από την ελληνική Δικαιοσύνη και από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να εντοπίσουν ποιος είναι αυτός που υπονομεύει τη διαφάνεια και την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος.

«Στείλαμε χθες μία επιστολή ως ΚΟ ζητώντας να συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και μάλιστα ο κ. Μητσοτάκης απάντησε θετικά και να επιταχυνθεί. Δεν πληρώνουμε τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας μας, ούτε για να μας παρακολουθούν, ούτε για να μας πουν ότι δεν μας παρακολουθούν. Τις πληρώνουμε για να μας πουν ποιοί προσπαθούν να μας παρακολουθούν. Αυτή είναι η ουσία της αυριανής συζήτησης και της προσπάθειας που θα καταβάλλουμε ως παράταξη το επόμενο διάστημα. Ποιοί είναι αυτοί που είχαν το θράσος και νιώθουν ισχυροί να έχουν τέτοιες πρακτικές στη χώρα μας», τόνισε συγκεκριμένα.

Εξήγησε ότι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη και η θεσμική ανάδειξη του θέματος εξυπηρετούν έναν διττό στόχο:

Κλείσιμο
«Πρώτος στόχος είναι η Δημοκρατία μας να λειτουργεί χωρίς σκιές. Σε τέτοια ζητήματα πρέπει να πέφτει άπλετο φως γιατί αυτός που είχε το θράσος να πάρει μια τέτοια πρωτοβουλία και να προσπαθήσει να παγιδεύσει το τηλέφωνο ενός υποψήφιου αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος, σημαίνει ότι δεν φοβάται ότι θα τιμωρηθεί. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να τιμωρηθεί. Δεν γίνεται μεταξύ 27 χωρών στην ΕΕ και 701 ευρωβουλευτών, να έχουν ελεγχθεί πάνω από το 1/3 και να εντοπίζεται κάτι τέτοιο σε έναν ευρωβουλευτή της Ελλάδας. Δεν είναι προσωπικό. Είναι θέμα Δημοκρατίας και σεβασμού της πατρίδας μου και του λαού μας, να μάθει ο κόσμος την αλήθεια και να μην φοβάται ότι μπορεί να συμβεί κάτι ανάλογο στον οποιονδήποτε.

Δεύτερος στόχος: πρέπει η Ευρώπη να πάρει νομοθετικές πρωτοβουλίες. Δεν γίνεται αυτά τα μηχανήματα να πωλούνται σε ολιγάρχες και μυστικές υπηρεσίες ανεξέλεγκτα. Απ' ότι έμαθα από τους δικηγόρους και τους συνεργάτες μου στις ΗΠΑ υπάρχουν κανόνες. Δεν μπορεί ο καθένας να αγοράσει τέτοια βαριά μηχανήματα παρακολούθησης» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Απέρριψε τους ισχυρισμούς πώς πρόκειται για μια απλή συνακρόαση εξηγώντας πως λειτουργεί το επίμαχο κακόβουλο λογισμικό Predator.

Συνέντευξη στην Τηλεόραση Creta


Ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε την κρίση με το φυσικό αέριο επικρίνοντας τόσο τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ για έλλειψη διορατικότητας και υποστήριξε ότι προσέδεσαν την χώρα ενεργειακά στο φυσικό αέριο.

«Ενοίκιο, υγεία, παιδεία είναι οι ανελαστικές δαπάνες κάθε νοικοκυριού» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο αυξημένο κόστους διαβίωσης.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σχολίασε αιχμηρά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού περί εξάντλησης της τετραετίας, λέγοντας ότι « Αν εσείς ήσασταν Πρωθυπουργός κι έβγαιναν οι Υπουργοί στα κανάλια και έδιναν ημερομηνίες εκλογών, θα φαινόσασταν ένας στιβαρός Πρωθυπουργός ή ένας εκβιαζόμενος Πρωθυπουργός;», ανέφερε.

Υποστήριξε ότι στη κυβέρνηση κατέβασαν τα μολύβια κατηγορώντας τη ΝΔ πώς σ΄ αυτή την κρίσιμη κατάσταση, με την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, με την ενεργειακή κρίση, με τον πόλεμο στην Ουκρανία, αντί να κυβερνά τον τόπο, κάνει προεκλογικές εκδηλώσεις. «Ο κ. Μητσοτάκης θα μετρήσει ένα πράγμα. Την ενεργειακή λύση που θα προτείνει η Ευρώπη. Αν θεωρήσει ότι δεν του δίνει τράτο μέχρι του χρόνου την 'Ανοιξη ή το καλοκαίρι, θα κάνει εκλογές», εκτίμησε ο κ. Ανδρουλάκης και προσδιόρισε τη στάση του ΠΑΣΟΚ στη πορεία πρός τις εκλογές.

«Ο κ. Τσίπρας εύχεται να τα βρούμε με τη ΝΔ για να λέει: "Ορίστε το ΠΑΣΟΚ, δεν είναι ένα κεντροαριστερό κόμμα". Ο κ. Μητσοτάκης τί λέει; Αυτά που λέει ο κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου:"Το ΠΑΣΟΚ θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν είναι ένα κόμμα του κέντρου". Συμφέρει και τους δυο να φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα που θα παίζει ένα ρόλο υποστηρικτικό. Δεν έγινα αρχηγός του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για αυτό το λόγο. Το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο και πρέπει να το χωνέψουν πολύ καλά.

Συνέντευξη στην Τηλεόραση Creta [Β Μέρος]




Ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2022: Αναλυτικά οι βάσεις - Οι Σχολές με την μεγαλύτερη πτώση

Γιάννης Μιχαηλίδης: Γιατί δεν αποφυλακίστηκε υπό όρους - Τι δηλώνουν οι συνήγοροί του

Σίφνος - Γιατροί μιλούν για τον θάνατο του φοιτητή: Ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει καρδιαγγειακές επιπλοκές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης