Τουρκία: Να πάρουμε γαλλικά Rafale για τα αεροπλανοφόρα μας, λέει αναλυτής

Τουρκία: Να πάρουμε γαλλικά Rafale για τα αεροπλανοφόρα μας, λέει αναλυτής

Απόστρατος αντιπτέραρχος επεσήμανε πως η πιθανή αγορά Rafale από την Τουρκία, θα ήταν μια σωστή επιλογή για να χρησιμοποιηθούν στα δύο αεροπλανοφόρα που κατασκευάζει η Τουρκία, μετά την ακύρωση απόκτησης F-35

tourkia
Το 2019 ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε χαρακτηρίσει τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν «εγκεφαλικά νεκρό». Σήμερα φαίνεται πως διαπραγματεύεται μαζί του, για την αγορά αντιαεροπορικού συστήματος SAMP, έχοντας στο νου ακόμη και την απόκτηση γαλλικών Rafale, χωρίς βέβαια το Παρίσι να έχει δώσει «πράσινο φως».

Μιλώντας στο CNN Turk ο αναλυτής και απόστρατος αντιπτέραρχος Ερντογάν Καρακούς, επεσήμανε πως η πιθανή αγορά Rafale από την Τουρκία, θα ήταν μια σωστή επιλογή για να χρησιμοποιηθούν στα δύο αεροπλανοφόρα που κατασκευάζει η Τουρκία, μετά την ακύρωση απόκτησης F-35 από τις ΗΠΑ.

«Γιατί είναι σημαντικά τα Rafale ; Δείτε, λόγω του ότι εμείς δεν μπορέσαμε να πάρουμε τα F-35, διαμορφώθηκε το εξής περιβάλλον. Γνωρίζετε πως το πλοίο «Anadolu» κατασκευάστηκε ώστε να αναλάβει τον ρόλο του αεροπλανοφόρου και θα εξοπλιζόταν με τα F-35 . Ακολούθως φτάνει το πλοίο «Trakya» το οποίο επίσης θα εξοπλιζόταν με F-35. Κατά κάποιο τρόπο αυτά θα ήταν τα αεροπλανοφόρα. Αλλά καθώς δεν μπορέσαμε να πάρουμε τα F-35 λέει το σχέδιο περί αεροπλανοφόρου χάθηκε» λέει ο Καρακούς, συνεχίζοντας : «Ταυτόχρονα τα αεροπλάνα Rafale είναι αεροσκάφη τα οποία με κάποιο τρόπο μπορούν επίσης να κάνουν καθετή απογείωση και προσγείωση από αεροπλανοφόρα. Κατά τη γνώμη μου οι Γάλλοι είναι έτοιμοι σε αυτό. Γιατί ; Διότι βρίσκονται σε διένεξη με την Αμερική».

Πρόσφατα ο Καρακούς είχε δηλώσει πως η Τουρκία επεδίωκε να αντικαταστήσει τα παλαιά F-16 και F-4 με τα F-35. Σχέδιο ωστόσο, που ναυάγησε μετά την εκδίωξη της Άγκυρας από το πρόγραμμα παραγωγής λόγω απόκτησης των ρωσικών S-400. Τώρα φαίνεται πως η Άγκυρα να στρέφεται ακόμη και στην Γαλλία, για την απόκτηση Rafale. «Πιστεύω πως ο κ.Πρόεδρος της Δημοκρατίας θέλησε να δείξει πως αν η ιστορία με τα F-16 πάει με αυτόν τον τρόπο, τότε μπορεί να κάνει μια κίνηση που να παραπέμπει σε αγορά Rafale από την Γαλλία» τόνισε ο Καρακούς.

Ειδήσεις σήμερα:

Σε συνθετικό δηλητήριο είχε εκτεθεί ο στενός συνεργάτης του Πούτιν


Εργαζόμενοι συνταξιούχοι: Μειώνεται η «ποινή» του 30% - Θα επιβάλλεται αναλογικά με τις ημέρες απασχόλησης


Βρετανία: Μητέρα 2 παιδιών κατασπαράχθηκε από τον σκύλο της - Τι λέει η οικογένεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης