Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 9,6% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 9,6% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Η αξιολόγηση των υπουργών της κυβέρνησης -Ποιοι προηγούνται

dimoskopisi_ekloges_xr
Προβάδισμα 9,6 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί η ΝΔ, σύμφωνα με βαρόμετρο της GPO. Το ΚΙΝΑΛ ακολουθεί στην τρίτη θέση με 13,8%.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το βαρόμετρο της GPO για το powergame.gr, η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει το 31,8% των προτιμήσεων (έναντι 31,2% τον περασμένο Ιανουάριο). Ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 22,2% (22% τον Ιανουάριο). Το ΚΙΝΑΛ εμφανίζει μια οριακή κάμψη με 13,8% (14,4%). Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,5% (6,2%), η Ελληνική Λύση με 4,1% (3,9%) το ΜΕΡΑ 25 με 2,3% (3%), οι Έλληνες για την Πατρίδα με 1,7% (1,7%).

Άλλο κόμμα επιλέγει το 3,1% των ερωτηθέντων (3,9%), λευκό ή άκυρο το 1,7% (1,2%), ενώ επιθυμία να μην ψηφίσει εκφράζει το 2,4% (2,1%). Μικρή άνοδο εμφανίζει το ποσοστό των αναποφάσιστων με 11,4%, από 10,4% τον περασμένο Ιανουάριο.

dim1


Στο ερώτημα, εάν η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού νόμου που η ίδια είχε ψηφίσει στην αρχή της θητείας της, ώστε το μπόνους εδρών για το πρώτο κόμμα να ανέβει από 40 σε 50 έδρες, «ναι και μάλλον ναι» λέει το 29,4% και «όχι και μάλλον όχι» το 55,6%.

dim_ekl


Σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση των υπουργών. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, είναι στην πρώτη θέση. Ακολουθεί ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και στη συνέχεια είναι ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

axiologisi



Ειδήσεις σήμερα:

Σήμερα η εισαγγελική πρόταση επί της ενοχής των 21 κατηγορουμένων στη δίκη για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα

Στο «τραπέζι» μήνυμα Μητσοτάκη για το πακέτο στήριξης- Το σχέδιο για «επιστροφή» στα καύσιμα

Πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας σήμερα - Νέα κακοκαιρία από την Πέμπτη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης