Βορίδης: Η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τους χειρισμούς για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Βορίδης: Η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τους χειρισμούς για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι ο κάθε δήμος έχει την αρμοδιότητα να κόβει τα κλαδιά που πέφτουν πάνω σε καλώδια και να συντηρεί τα εκχιονιστικά μηχανήματά του

voridis_v
Στην αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας από την κυβέρνηση και στις ευθύνες για τα προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίς», αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Βορίδης τόνισε ότι πήχης της Πολιτικής Προστασίας έχει ανέβει πλέον πολύ ψηλά και η κυβέρνηση οικοδομεί ένα νέο μοντέλο, αναβαθμίζοντας σε υπουργείο μια υποβαθμισμένη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που παρέλαβε πριν από δύο χρόνια.

Ο υπουργός Εσωτερικών, είπε ότι είναι σαφές πως ο πρωθυπουργός ανέλαβε την συνολική ευθύνη για την κυβέρνηση, όπως είναι σαφές και πως η κυβέρνηση δεν είναι ικανοποιημένη από τους χειρισμούς που έγιναν στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας. Πρόσθεσε ότι ο συντονισμός και η εποπτεία πρέπει να γίνονται από το αρμόδιο υπουργείο.

Σχετικά με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση, ο κ. Βορίδης τόνισε ότι σημαίνει και μεταφορά ευθυνών, δηλαδή ο κάθε δήμος έχει την αρμοδιότητα να κόβει τα κλαδιά που πέφτουν πάνω σε καλώδια ή να συντηρεί τα εκχιονιστικά μηχανήματά του.

Ειδήσεις σήμερα:

Φωτιά σε παραπήγματα στην Κηφισιά

Παράταση δηλώσεων ΦΠΑ και πληρωμών φόρων έως 4 Φεβρουαρίου

Σήμερα η «μάχη» στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας - Το παρασκήνιο των αποφάσεων
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης