ΚΙΝΑΛ - Metron Analysis : Ντέρμπι για τρεις η μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

ΚΙΝΑΛ - Metron Analysis : Ντέρμπι για τρεις η μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Στο 46% η δυνητική επιρροή του κόμματος - Ποιοι από τους βασικούς υποψηφίους προηγούνται σε ποιους χώρους, σύμφωνα με την αυτοτοποθέτηση των ψηφοφόρων - Τι δείχνουν τα σενάρια του β' γύρου

kinall
Συντηρεί - στο 9,6% - τα υψηλότερα ποσοστά που εμφανίζει το ΚΙΝΑΛ μετά από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά, ενώ υποχωρούν τα ποσοστά της υποψηφιότητας Παπανδρέου και όπως φαίνεται από τους πίνακες της εταιρείας, η μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ θα έχει ως πρωταγωνιστές τους Ανδρέα Λοβέρδο και Νίκο Ανδρουλάκη, που συγκροτούν το δίδυμο του β! γύρου σε όλες τις εξεταζόμενες κατηγορίες πιθανών ψηφοφόρων, παρότι η κούρσα παραμένει ένα ντέρμπι για τρεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος οδηγεί την κούρσα με ένα εντυπωσιακό 37% στην κατηγορία των ψηφοφόρων από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα που συγκροτούν την δυνητική βάση του κόμματος - εκείνοι που δηλώνουν ότι θα μπορούσαν , υπό προϋποθέσεις, να το ψηφίσουν στις εθνικές εκλογές, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται στην εκλογική βάση του ΚΙΝΑΛ, συνυπολογιζομένων και των αναποφάσιστων που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στην εκλογή ηγεσίας.

Στην σημερινή εκλογική βάση του Κινήματος Αλλαγής - στο 9,6% των ψηφοφόρων - προβάδισμα με δύο μονάδες διαφορά έχει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε όσους από τους ψηφοφόρους αυτοτοποθετούνται ως «αριστεροί», που αποτελούν το 8,1% εκείνων που θα μπορούσαν να ψηφίσουν ΚΙΝΑΛ, προηγείται ο Γ. Παπανδρέου με 35%, στους κεντροαριστερούς (25,3% του συνόλου) παίρνει 39% ο Νίκος Ανδρουλάκης, στους κεντρώους (32%) παίρνει 37% ο Ανδρέας Λοβέρδος, στους κεντροδεξιούς (20%) λαμβάνει 54% και στους «δεξιούς» (7,1%) ο Ανδρέας Λοβέρδος κυριαρχεί με 77%.

Σενάρια β' γύρου

Στο δίδυμο Ανδρουλάκη-Παπανδρέου, στο μεγάλο δείγμα κερδίζει ο πρώτος καθαρά με 70-20%. Στο μεσαίο δείγμα επίσης με 64-29% και στο μικρό με 61-32%.

Στο δίδυμο Λοβέρδος-Παπανδρέου επικρατεί ο βουλευτής του πρώην πρωθυπουργού, και στα τρία δείγματα, με ποσοστά 63-25%, 61-33% και 59-35%, αντίστοιχα.

Κλείσιμο
Τέλος, στην περίπτωση που μονομαχήσουν Ανδρουλάκης - Λοβέρδος, νικητής βγαίνει ο ευρωβουλευτής και στα τρία κοινά με ποσοστά 48-44%, 54-35% και 55-36%, αντιστοίχως.

Με βάση το 9,6% στην πρόθεση ψήφου για ΚΙΝΑΛ, στο δίδυμο Ανδρουλάκης - Παπανδρέου ο πρώτος νικά άνετα με 64% έναντι 29%. Στο δίδυμο Ανδρουλάκης Λοβέρδος ο πρώτος παίρνει ποσοστό 61% και ο δεύτερος 33% και στο δίδυμο Λοβέρδος - Παπανδρέου ο πρώτος παίρνει 54% και ο δεύτερος 35%.

Με βάση το 7,4%, στο δίδυμο Ανδρουλάκης - Παπανδρέου ο πρώτος παίρνει 61% και ο δεύτερος 32%. Στο δίδυμο Ανδρουλάκης -Λοβέρδος ο πρώτος νικά με 59% και ο δεύτερος με 35% και στο δίδυμο Λοβέρδος - Παπανδρέου ο πρώτος παίρνει 55% και ο δεύτερος 36%.
dim7
dim9
Screenshot_2021-11-25_195232
dim11
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης