Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση συγκρότησης εξεταστικής για γκάλοπ και κονδύλια

Σήμερα στη Βουλή η συζήτηση συγκρότησης εξεταστικής για γκάλοπ και κονδύλια

Εισηγητής εκ μέρους της πλειοψηφίας θα είναι ο Δημήτρης Καιρίδης και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα εισηγηθεί ο κ. Κατρούγκαλος 

Exetastiki-epitropi-scaled
Σύγκρουση μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να διεξαχθεί στην σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας κατά την συζήτηση της πρότασης που έχει καταθέσει η αξιωματική αντιπολίτευση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις δημοσκοπήσεις και την επικοινωνιακή καμπάνια για την πανδημία.

Από την πλευρά της πλειοψηφίας αναμένεται να επισημανθεί πως η επικοινωνία αποτέλεσε σημαντικό εργαλείο της πολιτείας προκειμένου να ενημερώσει τους πολίτες σχετικά με τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, την ανάγκη εμβολιασμών κ.α. Παράλληλα οι βουλευτές της ΝΔ αναμένεται να επιστρέψουν τις καταγγελίες περί «χειραγωγημένων» δημοσκοπήσεων στον ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας ότι στην περίοδο 2015 η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε να «ελέγξει τους αρμούς της εξουσίας», να «βάλει λουκέτο σε ανεπιθύμητα ΜΜΕ» και να «χειραγωγήσει την κοινή γνώμη με δημοσκοπικές εταιρείες φαντάσματα».

Πάντως, το «γαλάζιο» στρατόπεδο έχει απορρίψει τα αρχικά σχέδια για κατάθεση νέας πρότασης για εξεταστική επιτροπή προκειμένου να ερευνηθούν και τα πεπραγμένα της προηγούμενης κυβέρνησης καθώς επικράτησαν οι νομικές απόψεις που αναφέρουν ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαγορεύει την χρονική επέκταση του ελέγχου.

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιτεθεί στην κυβέρνηση επαναλαμβάνοντας τα περί «λίστας Πέτσα» και πως η επικοινωνιακή καμπάνια δεν είχε στόχο την ενημέρωση των πολιτών αλλά την χειραγώγηση ΜΜΕ και δημοσιογράφων.

Σε κάθε περίπτωση η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να λάβει την απαραίτητη πλειοψηφία (απαιτείται η θετική ψήφος τουλάχιστον 120 βουλευτών) καθώς το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης υπερψηφίζουν.

Να σημειωθεί ότι στη συζήτηση εισηγητής εκ μέρους της πλειοψηφίας θα είναι ο κ. Δημήτρης Καιρίδης, τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα εισηγηθεί ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος ενώ ειδικοί αγορητές θα είναι για το ΚΙΝΑΛ ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, για το ΚΚΕ ο κ. Γιάννης Γκιόκας, για την Ελληνική Λύση ο κ. Βασίλης Βιλιάρδος και για το ΜεΡΑ25 η κα. Φωτεινή Μπακαδήμα. 

Ειδήσεις σήμερα:

Ο εκφοβισμός του προέδρου Εφετών Διοικητικών Δικαστηρίων είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, λέει ο Αυγενάκης

Η Ελλάδα «μέσα στο 4ο κύμα» της πανδημίας: Συμπιέζεται το ΕΣΥ, αποσυμπιέζονται οι εμβολιασμοί

Οι αρχές της Βρετανίας επιτρέπουν εντέλει στον Ασάνζ να παντρευτεί τη σύντροφό του στη φυλακή
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης