Πέθανε ο Γιάννης Θεωνάς

Πέθανε ο Γιάννης Θεωνάς

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών - Ανακοίνωση από τον ΣΥΡΙΖΑ

theonas-vouli-ooo
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο Γιάννης Θεωνάς, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.

«Ο Γιάννης Θεωνάς υπήρξε ένας ανιδιοτελής αγωνιστής, πάντα στο πλευρό των εργαζομένων, ανοιχτός σε νέες ιδέες και χωρίς ποτέ να έχει την αγωνία των μεγάλων αξιωμάτων» αναφέρει σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Γεννημένος το 1940, φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ και ανέπτυξε σημαντική συνδικαλιστική δράση για περίπου τριάντα χρόνια. Από το 1987 θα γίνει μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στην οποία παρέμεινε έως το 1996. Κατά την περίοδο 1990 -1994 ήταν μέλος και του Πολιτικού Γραφείου του ΚΚΕ, ενώ από το 1994 έως το 2000 ήταν ευρωβουλευτής του κόμματος. Στο Ευρωκοινοβούλιο διετέλεσε μεταξύ άλλων και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής, Νομισματικής και Βιομηχανικής πολιτικής.

Το 2000 διαφώνησε με το ΚΚΕ, συνίδρυσε την Κίνηση για την Ενότητα Δράσης της Αριστεράς και πρωταγωνίστησε στη δημιουργία ΣΥΡΙΖΑ, όπου υπήρξε επί σειρά ετών βουλευτής του.

«Άνθρωπος με βαθιά παιδεία, οι αγώνες του είχαν διαχρονικά κοινό παρονομαστή την ενότητα της Αριστεράς. Με αίσθημα ευθύνης και αποφασιστικότητας σε κρίσιμες στιγμές για τον τόπο συνδύαζε τον πραγματισμό με τη βαθιά του πίστη για ένα καλύτερο μέλλον για την εργατική τάξη. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους» αναφέρει το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις σήμερα

Μυθική συνάντηση: Ο Αντετοκούνμπο βρέθηκε με τον Νίκο Γκάλη

«Φύγε, θα μας πάρουν τα παιδιά!» - Σάλος από το βίντεο με τον καβγά ζευγαριού Ελλήνων στη Γερμανία

Μηταράκης: Συνεχίζεται η λογική μείωσης των φόρων, αναχαιτίζουμε την ακρίβεια στην ενέργεια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης