Ανασχηματισμός: Πλεύρης και Γκάγκα τα νέα πρόσωπα στο υπουργείο Υγείας

Ανασχηματισμός: Πλεύρης και Γκάγκα τα νέα πρόσωπα στο υπουργείο Υγείας

Πρόσωπα με γνώση και εμπειρία για το σύστημα υγείας, σε ένα υπουργείο που βρίσκεται στο επίκεντρο τους τελευταίους 20 μήνες λόγω πανδημίας

gkagka_pleuris_xr
Πρόσωπα-κλειδιά με προσωπική γνώση και εμπειρία για το σύστημα υγείας, καθένας από διαφορετικό μετερίζι, τοποθετήθηκαν στο υπουργείο Υγείας - ένα υπουργείο που βρίσκεται στο επίκεντρο τους τελευταίους 20 μήνες λόγω της πανδημίας κορωνοϊού που καλείται να διαχειριστεί.

Ο νομικός, βουλευτής της Α περιφέρειας Αθηνών, κ. Θάνος Πλεύρης, καταλαμβάνει τον θώκο του υπουργού Υγείας, μετά τη μετακίνηση του κ. Βασίλη Κικίλια στο υπουργείο Τουρισμού.
Αναπληρωτής υπουργός με αρμοδιότητα τις υπηρεσίες υγείας αναλαμβάνει μια μάχιμη πνευμονολογος του νοσοκομείου Σωτηρία, και προεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, κυρια Ασημίνα Γκάγκα.

Ο κ. Πλεύρης, έχοντας βιώσει μια δραματική περιπέτεια υγείας το 2016, λόγω ενδονοσοκομειακής μόλυνσης μετά απο χειρουργική επέμβαση, εστίασε στο συγκεκριμένο - μείζον- πρόβλημα των νοσοκομείων προσφέροντας τις νομικές του γνώσεις. Το 2018 ίδρυσε την ΜΚΟ για την Επιτήρηση των Λοιμώξεων στο Σύστημα Υγείας (ΕΠΙ.ΛΟΙ.Σ.Υ).

Η κυρία Γκαγκα, συντονίστρια Διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, η οποία στο πρόσφατο παρελθόν διατέλεσε Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS) βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του μετώπου κατά του κορωνοιου λογω ειδικότητας αλλα και λογω του νοσοκομείου το οποίο ήταν εξαρχής, απο τον Μαρτιο του 2020, νοσοκομείο αναφοράς. Πρόκειται επίσης για μια μάχιμη γιατρό του ΕΣΥ τις τελευταίες δυο και πλέον δεκαετιες, γεγονός που σταθμιστηκε απο τον πρωθυπουργό για την τοποθέτηση της στο νευραλγικό υπουργείο της οδού Αριστοτέλους.




Ειδήσεις σήμερα:

Ανασχηματισμός: Τι λένε στο Μέγαρο Μαξίμου για τις αλλαγές με σκοπό την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου

Θεοχάρης: Σε αναζήτηση νέου ρόλου μετά την αποχώρηση από το υπουργείο Τουρισμού

Ανασχηματισμός: Αυτοί είναι οι υπουργοί και υφυπουργοί που φεύγουν από την κυβέρνηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης