Αίθουσα αφιερωμένη στον Ανδρέα Παπανδρέου ζητούν οι σοσιαλιστές στο ευρωκοινοβούλιο

Αίθουσα αφιερωμένη στον Ανδρέα Παπανδρέου ζητούν οι σοσιαλιστές στο ευρωκοινοβούλιο

«Eίναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το έργο ενός σπουδαίου πολιτικού, ενός πραγματικά ειρηνικού επαναστάτη», λέει ο Νίκος Ανδρουλάκης 

european_parliament
Επιστολή μαζί με την Πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κα Ιράτσε Γκαρθία Πέρες απέστειλε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγης, Νίκος Ανδρουλάκης προς τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Σασσόλι, ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες και να δοθεί το όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου σε μία αίθουσα ή χώρο στα κτήρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο.

Όπως τονίζει σε δήλωση του ο κ. Ανδρουλάκης, «είναι ο καλύτερος τρόπος για να τιμήσουμε το έργο ενός σπουδαίου πολιτικού, ενός πραγματικά ειρηνικού επαναστάτη, που αγωνίστηκε με θάρρος και συνέπεια για μια δημοκρατική Ελλάδα αλλά και για μια Ευρώπη αλληλεγγύης και κοινωνικής συνοχής».

«Ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ, βέβαια, άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και σε ευρωπαϊκό. Με τις διεθνείς του πρωτοβουλίες για την ειρήνη και τον πυρηνικό αφοπλισμό, μαζί με άλλους σημαντικούς ηγέτες όπως ο Ούλοφ Πάλμε, ανέδειξε τα αδιέξοδα ενός επικίνδυνου ψυχροπολεμικού ανταγωνισμού. Με τις ιστορικές του διαπραγματεύσεις στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, άνοιξε τον δρόμο για τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα και έδωσε αποφασιστική ώθηση για μια πιο ολοκληρωμένη πολιτική συνοχής στην Ένωση», προσθέτει.

Για τη συμπλήρωση 25 χρόνων από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, ο Νίκος Ανδρουλακης τονίζει «συμπληρώνονται 25 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου, έναν μεγάλο ηγέτη που συνέβαλε αποφασιστικά στην εδραίωση της Δημοκρατίας, αποκατέστησε αδικίες δεκαετιών, τερματίζοντας οριστικά τις εμφυλιοπολεμικές διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των Ελλήνων και θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος στη χώρα μας».


Ειδήσεις σήμερα:

Πρώην Μολδαβή αθλήτρια του πόλο καταγγέλλει την αρπαγή του παιδιού της από Έλληνα πολιτικό μηχανικό

25 χρόνια από τον θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου

Καιρός: «Καμίνι» σήμερα η χώρα - Δείτε πού θα σημειωθούν καταιγίδες και πότε θα υποχωρήσει ο καύσωνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης