Η Φώφη Γεννηματά εγκαινίασε το «Πράσινο Δίκτυο» ως απάντηση στην Κλιματική Αλλαγή

Η Φώφη Γεννηματά εγκαινίασε το «Πράσινο Δίκτυο» ως απάντηση στην Κλιματική Αλλαγή

Το ΚΙΝΑΛ φιλοδοξεί να αποτελέσει τον εκφραστή του «πράσινου» κόσμου της σοσιαλδημοκρατίας - Κάλεσμα για συμπόρευση σε δυνάμεις και φορείς που ασχολούνται με το Περιβάλλον

fwfi_prasinoskosmos
Το «Πράσινο Δίκτυο» εγκαινίασε τη Τετάρτη σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά. Η Χαριλάου Τρικούπη, έχει αφιερώσει την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου στο περιβάλλον με ακτιβιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στα θέματα της Κλιματικής Αλλαγής και του περιβάλλοντος στα πρότυπα κι άλλων Ευρωπαϊκών κομμάτων. Όπως σημείωσε η κ. Γεννηματά κατά τη διάρκεια της εισήγησης της,θέλει να ανεβάσει τις προσδοκίες και τον πήχυ ψηλά όσον αφορά τις δράσεις για το Περιβάλλον. Το Κίνημα Αλλαγής θέλει να αποτελέσει τον εκφραστή του «πράσινου» κόσμου της σοσιαλδημοκρατίας.

«Μέσα από τον "Πράσινο Κόσμο" θα συζητάμε καθημερινά με τους πολίτες. Ώστε να μπορούν να μας υποδεικνύουν τα προβλήματα, τις ανησυχίες, τις προσδοκίες τους για το τι θα πρέπει να είναι διαφορετικό, τι πρέπει να γίνει διαφορετικά σχετικά με το περιβάλλον. Μέσα από μια πλήρως διαδραστική και δημοκρατική συμμετοχική διαδικασία, μέσα από ψηφιακές πλατφόρμες, από ψηφιακές ψηφοφορίες, από καταγραφές και προτάσεις» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τον Κλιματικό νόμο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, υπενθύμισε την πρωτοβουλία της όταν πριν από το Πάσχα απέστειλε επιστολή σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς για το ζήτημα αυτό λαμβάνοντας θετικές απαντήσεις αλλά και την δέσμευση του πρωθυπουργού ότι θα προχωρήσει σε θέσπιση του νόμου. Όπως τόνισε η κ. Γεννηματά, δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολούνται με αυτό το μείζον θέμα. Πριν δύο χρόνια, το Κίνημα Αλλαγής, είχε παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την δίκαιη ενεργειακή μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών, σημειώνοντας με έμφαση πως κανείς ακόμη δεν έχει ασχοληθεί με τη δίκαιη μετάβαση στις περιοχές αυτές. Επιπλέον, πριν από λίγους μήνες, παρουσιάστηκε το πλαίσιο της πράσινης ανάπτυξης μέσα από τις προτάσεις για την αξιοποίηση των πόρων του Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανάκαμψης.

Το ΚΙΝΑΛ θέλει να δημιουργήσει «Πράσινο Τοίχος Προστασίας»

Επιπλέον, η κ. Γεννηματά υπογράμμισε πως στο Κίνημα Αλλαγής φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα «Πράσινο Τοίχος Προστασίας» το οποίο θα ενισχύεται διαρκώς ενώ απηύθυνε κάλεσμα και προς άλλες δυνάμεις και φορείς που ασχολούνται με το Περιβάλλον για μια κοινή συμπόρευση. «Η ανάγκη έκφρασης για το Περιβάλλον και τους ανθρώπους του δεν είναι κάτι νέο, δεν είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να εκφραστεί και μέσα από υπερκομματικές διαδικασίες, από συμμαχίες με εκπροσώπους της οικολογίας ανά την Ελλάδα, από συμπορεύσεις στα περιβαλλοντικά θέματα με άλλες οικολογικές κινήσεις και κινήματα» όπως είπε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, η Φώφη Γεννηματά, τόνισε ότι «το κοινό μέτωπο απέναντι σε κάθε τι που πληγώνει το περιβάλλον οφείλει να είναι αρραγές. Σε αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχουν ενδοιασμοί για το αν είμαστε στην ίδια πλευρά ή αν μιλάμε την ίδια γλώσσα. Η γλώσσα της προστασίας του περιβάλλοντος είναι εξ ορισμού κοινή».

Το πλαίσιο του δικτύου ανέλυσε η γραμματέας του Δικτύου, Νίκη Φούντα. Από την πλευρά της, εξήγησε ότι στόχος είναι να μπει στην ατζέντα της πολιτικής το περιβάλλον, από τους πολίτες όμως. Ταυτόχρονα επιδίωξη του δικτύου είναι η συζήτηση με τους πολίτες να αξιολογούνται τα δεδομένα που υπάρχουν αλλά και τα προβλήματα σε κάθε περιοχή της χώρας. Σημαντικό είναι να υπάρχει η ενεργή συμμετοχή των πολιτών και η διαδραστικότητα με ανοιχτές διαδικασίες. Να υπάρχει η πίεση των πολιτών προς τα κέντρα λήψης αποφάσεων.


Δείτε εδώ την παρουσίαση του «Πράσινου Δικτύου»


Συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του Δικτύου «Πράσινος Κόσμος»

Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του Δικτύου «Πράσινος Κόσμος»

Posted by Κίνημα Αλλαγής on Wednesday, June 2, 2021





Ειδήσεις σήμερα:

Μοιράζουν 80 εκατ. δόσεις εμβολίων σε άλλα κράτη οι ΗΠΑ - Αναμονή για τις ανακοινώσεις

Θεσσαλονίκη: Στο δικαστήριο ο 56χρονος για την παρενόχληση της 16χρονης - «Αρνούμαι τα πάντα»

Τηλεργασία στο Δημόσιο: Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των υπαλλήλων - Διαβάστε το σχέδιο νόμου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης