Γεννηματά για κατάργηση ΣΕΠΕ: Η ασυδοσία στην αγορά εργασίας γίνεται κανόνας

Γεννηματά για κατάργηση ΣΕΠΕ: Η ασυδοσία στην αγορά εργασίας γίνεται κανόνας

Είχε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και τον Σύλλογο του Υπουργείου Εργασίας

fofigennimata
Εβδομάδα αφιερωμένη στα εργασιακά ήταν αυτή για το Κίνημα Αλλαγής, που έχει εκφράσει την έντονη αντίθεση του στον νέο νόμο της κυβέρνησης. Μετά από συναντήσεις με εργαζόμενους, συνδικαλιστικούς φορείς την Παρασκευή η πρόεδρος του κόμματος, Φώφη Γεννηματά είχε τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας και τον Σύλλογο του Υπουργείου Εργασίας.

Το Κίνημα Αλλαγής έχει εκφράσει τη διαφωνία του στην κατάργηση του ΣΕΠΕ. Από την πλευρά της η κ. Γεννηματά επανέλαβε την πρόθεση της να καταψηφίσει το νέο νομοσχέδιο όταν το επιτρέψουν οι πολιτικοί συσχετισμοί ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Από την πλευρά του o βουλευτής του κόμματος, Βασίλης Κεγκέρογλου, σε ανάρτηση του στο twitter τονίζει πως η μετατροπή του ΣΕΠΕ σε ΜΚΟ και η νομοθέτηση της μη αμειβόμενης υπερωριακής απασχόλησής, νομιμοποιεί τη μαύρη εργασία, βάζει στοπ σε νέες θέσεις εργασίας και καταργούν υφιστάμενες θέσεις.

Στην τηλεδιάσκεψη ήταν παρόντες ο Γραμματέας της Κ.Ο. Βασίλης Κεγκέρογλου, ο αρμόδιος βουλευτής Γιώργος Μουλκιώτης και ο Γραμματέας του Τομέα Εργασίας Χρήστος Μέγας.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Γεννηματά:

Με το εργασιακό Νομοσχέδιο η Κυβέρνηση απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει πλήρως τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει μόνο τους ασύδοτους εργοδότες.

Μέρος αυτού του σχεδιασμού αποτελεί και η αποδυνάμωση του Υπουργείου Εργασίας, με την κατάργηση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας.

Η αρχή ενός πραγματικού επιτελικού κράτους, ότι το κράτος θέτει τους κανόνες και παρακολουθεί-ελέγχει με τους μηχανισμούς του την εφαρμογή τους, δεν ισχύει για την ΝΔ. Οι μηχανισμοί ελέγχου γι’ αυτήν θεωρούνται περιττοί, η ασυδοσία στην αγορά εργασίας γίνεται κανόνας.

Η Κυβέρνηση νομίζει ότι κρύβει τα σχέδια της πίσω από την κουρτίνα της δήθεν «ανεξάρτητης αρχής». Με προκλητικό και υποκριτικό τρόπο.

Γιατί από την μια θα επικαλείται ότι δήθεν δεν έχει καμία ευθύνη και από την άλλη ουσιαστικά θα διορίζει εκείνη το Συμβούλιο της «ανεξάρτητης αρχής».

Το Κίνημα Αλλαγής είναι απέναντι σε αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, θα τις καταψηφίσει στη Βουλή και δεσμεύεται για την κατάργηση τους όταν πολιτική συσχετισμοί το επιτρέψουν.


Ειδήσεις σήμερα

Ιαπωνία: Παρατείνεται ως τις 20 Ιουνίου η κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω Covid

Τραγωδία στα Χανιά: Τα αναπάντητα ερωτήματα - Τι ερευνούν οι αρχές

Κιμ Καρντάσιαν: Θετική στον κορωνοϊό μαζί με τα παιδιά της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης